Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: ”trebuie să ne asigurăm, încă de pe acum, că vom avea suficiente stocuri de gaz pentru iarna care urmează”

Publicat

Săptămâna viitoare, plenul Parlamentului European va vota un proiect prin care statele membre vor avea OBLIGATIVITATEA să asigure rezervele de gaze necesare pentru iarna următoare, până la data de 1 noiembrie.

Prudența lipsește în cazul evaluărilor prezentate public, conform cărora importăm puțin pe durata unui an. E ca și cum ai spune că dacă ești în barcă ești în siguranță, fără să ții cont de o eventuală furtună. Siguranța consumatorilor depinde de multe alte elemente, pornind de la sursa de alimentare, legislație aplicată într-o piață concurențială dar și alternative pe care le ai sau nu.

Suntem în situația în care trebuie să acționăm pragmatic și să asigurăm securitatea energetică la nivelul întregii Uniuni, atât pentru cetățeni cât și pentru companii.

PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține, fără rezerve, această inițiativă, care are la bază un acord al tuturor statelor membre. În clipa de față, ne aflăm într-o situație delicată, privitor la prețul gazului și la întreaga piața energetică, date fiind sancțiunile impuse Rusiei și nevoia de a găsi surse alternative de aprovizionare. Motivul principal pentru care măsura de care vă vorbeam, luată la nivelul întregii Uniuni, este mai mult necesară decât binevenită.

Sper ca guvernanții din România să își facă “temele” și să asigure stocurile de gaz necesare la iarnă. Asta în situația clară în care importurile nu pot fi scoase din discuție și avem o structură de transport depășită tehnic. Iar dincolo de acest obiectiv minimal de a stoca minim 30% din consum, e cazul să ne îndreptăm atenția asupra depozitelor care, în prezent, suportă greu presiunea consumului mărit, de la o zi la alta, în timpul iernii, fără abordări tehnice moderne.

Altfel, orice directivă europeană va însemna un deziderat ratat. Iar noi am fi puși în situația de a ne lamenta cu eterna scuză că „am fost luați prin surprindere”.

Mircea Hava, europarlamentar PNL

Membru PPE

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 18.06.2022 at 14:27

    Păi ş-or face temele cum ţi le-ai făcut şi tu ca primar. Ai reuşit să constaţi de unde eşti că trebuie să ne facem stocuri. Mă, ne laşi ?

  2. Dilema

    sâmbătă, 18.06.2022 at 17:34

    CA TREBUIE, stim toti romanii ! CUM, DE UNDE, CU CE BANI, DE LA CINE ? Iaca DILEMA, nu gargara !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax