Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Municipiul Aiud: Ziua Europeană a Limbilor, marcată în școlile aiudene

Publicat

Începând din anul 2001, la data de 26 septembrie este marcată Ziua Europeană a Limbilor. Scopul acestei zile este de a promova plurilingvismul ca instrument esențial și necesar de comunicare între popoare, dar şi un instrument de interes turistic sau profesional.

În școlile aiudene, acest eveniment a fost marcat de dascăli și elevi prin activități care mai de care mai interesante și inedite.

Elevii Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud au vizionat prezentări powerpoint, au descoperit noi obiective turistice prin călătorii virtuale în Europa, au creat broșuri de investigație, oferind diverse informații utile despre diferite țări ale continentului nostru, au creat panouri și afișe cu steaguri, simboluri, desene specifice.

Mai mult, elevii au învățat să salute și să numere de la 1 pana la 10 în peste 10 limbi europene din cele 24 de limbi oficiale ale Europei.

La Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, elevii au realizat eseuri, au participat la dezbateri, expoziții, mese rotunde, audiții muzicale și prezentări video. De asemenea, a fost organizată o expoziție cu lucrările elevilor care au realizat desene cu simboluri ale țărilor europene.

Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud, în parteneriat cu Clubul Copiilor Aiud a organizat activități cu elevii claselor primare, prin care aceștia au învățat forme de salut în diferite limbi, formule de politețe, cântece și jocuri și au realizat desene cu steagurile țărilor europene.

Elevii Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud au realizat diverse activități: confecționarea unor steaguri reprezentative țărilor europene, realizarea unui poster cu celebrități poliglote și a unui afiș cu simboluri europene, prezentări scurte în mai multe limbi europene: română, engleză, franceză, maghiară, italiană, spaniolă, portugheză, lectură în limba engleză, intonarea unui cântec în limba franceză, expoziție de cărți și dicționare, jocuri amuzante: tongue – twisters / virelangues.

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în fiecare an la Liceul Tehnologic Aiud prin organizarea de activități școlare și extrașcolare prin care sunt promovate valorile europene.

În calitate de Școală eTwinning, Liceul Tehnologic Aiud a fondat și a participat la parteneriate școlare internaționale derulate pe platforma eTwinning sau prin programul Erasmus+, proiecte care au fost recompensate cu Certificate Naționale de Calitate, Certificate Europene și Premii Naționale la Premiile eTwinning România.

Despre cultura, istoria și civilizația europeană, elevii liceului au aflat la orele de Istorie sau de Limba Franceză și Engleză.

Însă în acest an, alături de profesorii lor, elevii au pregătit un delicios moment gastronomic, în care au gătit cele mai cunoscute preparate culinare europene.

Ei s-au întrecut în rețete și arome precum: brioșe franțuzești, pizza italiană, limonadă englezească, toate acestea asezonate cu veselie și voie bună, produse 100% românești.

Îi felicităm pe toți elevii și profesorii care au marcat această sărbătoare europeană.

Este important ca elevii să conștientizeze importanța învățării și beneficiile cunoașterii limbilor străine care se vor reflecta pe întreg parcursul vieții lor, atât în viața școlară și profesională, cât și în viața personală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax