Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PNL Alba: Alba Iulia are șansa construirii unui campus de învățământ dual

soare vremea meteo alba

Publicat

După ce ministrul liberal al Educației, Ligia Deca, a anunțat că proiectul unui campus de învățământ dual la Alba Iulia a fost declarat eligibil, s-a făcut un pas important.

Dar, încă nu decisiv, întrucât proiectul și trebuie finanțat.

Prin PNRR sunt propuse la finanțare 16 campusuri universitare, iar Alba figurează pe locul 29. În plus, fiecare județ din regiunea Centru, cu o excepție, a depus câte un proiect pentru campus.

“Am avut o întâlnire de lucru cu domnul Simion Crețu, directorul ADR Centru, cu viceprimarul Marius Filimon, cu vicepreședintele Marius Hațegan și am decis să cerem colegului nostru, deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, să discute cu factorii guvernamentali soluții de finanțare.

Noi am fost “pionieri” în învățământul dual, încă din urmă cu 10 ani, când, împreună cu Florin Roman, atunci vicepreședinte al CJ, înființam Școala duală germană. Nu învățam ca alții acum.

De atunci, a explodat învățământul profesional și tehnologic, care a generat 15.000 de meseriași în ultimii 10 ani.

Noi am anticipat atunci că ne vom confrunta cu o lipsă a forței de muncă în viitor și am acționat în consecință.

Județul Alba este dat ca exemplu de bune practici în învățământul dual profesional, ultima dată chiar de premierul Nicolae Ciucă, cu ocazia vizitei la fabrica Mercedes de la Sebeș.

Am încredere în puterea lui Florin Roman de a se lupta pentru Alba, așa cum a făcut-o și în cazul obținerii finanțării pentru noul spital”, a declarat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Comunicat PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. rusine

    luni, 08.05.2023 at 16:58

    PNL este preocupat doar de a instrui si furniza sclavi pentru multinationale. Va mai aduceti aminte pe „operatiunea sparanghelul” din pandemie? Banuiesc ca NU pentru ca romani au mintea scurta…

  2. facsimil

    miercuri, 10.05.2023 at 11:50

    nici măcar calificativul zero barat nu merită un partid ca penele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax