Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comunicat PNL Alba: Întâlnire de lucru la Guvernul României pentru construirea centurii de nord a municipiului Alba Iulia

Publicat

Doi reprezentanți ai administrației locale din Alba au participat la o întâlnire de lucru cae s-a desfășurat la Guvernul României, având ca temă construirea centurii de nord a municipiului Alba Iulia.

Marius Hațegan – vicepreședinte CJ Alba și Marius Filimon – viceprimar al Municipiului Alba Iulia, au participat luni, 11 octombrie, la o
întâlnire de lucru cu Mircea Abrudean – secretar general adjunct al Guvernului, pe tema construirii centurii de nord a municipiului reședință de județ.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul Guvernului României, au fost prezentate principalele activități care au fost realizate până în
acest moment, cât și etapele care vor trebui parcurse în perioada următoare.

Totodată, s-a discutat despre mecanismul de finanțare și modul de realizare a parteneriatului dintre Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Primăria comunei Ighiu.

Sursa de finanțare a proiectului este Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”.

Centura de Nord a municipiului Alba Iulia va fi construită pe două benzi și va avea o lungime de 6 km, din care 4,6 vor fi pe teritoriul administrativ al municipiului reședință de județ, iar restul pe teritoriul comunei Ighiu.

Drumul va pleca din sensul giratoriu de la Alba Iulia Nord, unde va face legătura cu DN 1 şi autostrada A 10 și va face conexiunea cu DN 74 la Șard, înainte de podul rutier aflat la intrarea în localitate.

Astfel, va fi asigurat fluxul de circulație din sudul județului în zona nordică și vestică, iar autovehiculele care vor circula spre zona Munților Apuseni nu vor mai fi nevoite să tranziteze municipiul Alba Iulia, ajutând la reducerea poluării în mediul urban și contribuind la creșterea gradului de eficientă economică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 13.10.2021 at 20:13

    Gandire buna, dar mai apucati sa taiati panglica, sau va uitati la PSD cum o taie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax