Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PNL Alba: Le garantăm albaiulienilor continuarea dezvoltării orașului


Publicat

g

PNL Alba își reafirmă capacitatea de a continua, la Alba Iulia, proiectele începute în administrația condusă de Mircea Hava și după plecarea acestuia în funcția de europarlamentar. Echipa care va asigura interimatul la conducerea primăriei va păstra ca reper dominant interesul pentru dezvoltarea orașului prin proiecte cu finanțare europeană, dar va pune accent și va continua să îmbunătățească circumstanțele administrative ce privesc ”mai binele” pe care și-l dorește și îl merită fiecare albaiulian.

Prin formula politică și instituțională pe care o propune, PNL a demonstrat că este singurul partid care dispune de experiență dovedită prin performanță, având alături privilegiul unei echipe de profesioniști, din Primăria Alba Iulia, construită să funcționeze exclusiv în beneficiul comUNITĂȚII.

Biroul Permanent Județean al PNL Alba i-a atribuit, prin vot, viceprimarului Paul Voicu coordonarea activă a primăriei și reprezentarea orașului în proiectele curente și viitoare. Decizia este susținută prin completarea echipei aflată la conducerea administrației din Alba Iulia cu actualul viceprimar Gabriel Pleșa și, în urma votului din Consiliul Local, cu încă un consilier local cu atribuții de viceprimar.

Primăria Alba Iulia are autonomie de funcționare indiferent de cine pune semnătura finală pe documente. Pentru că echipa de aici s-a bazat întotdeauna pe implicare și responsabilitate, nu pe rezultate generice, inventate. Schimbările sunt parte din viață. De aceea le vedem ca pe ceva normal, nu ca pe încercări imposibil de depășit. În plus, toată experiența acumulată în anii în care am lucrat umăr la umăr cu Mircea Hava, ne va ajuta să facem lucrurile exact așa cum le-ar fi făcut și el: foarte bine. De altfel, Mircea Hava a subliniat faptul că va rămâne alături de echipa primăriei, ca și colegul nostru Nicușor Moldovan, prezența lor la Bruxelles, fiind o garanție în plus pentru dezvoltarea orașului. Nu am obiceiul să vorbesc despre ce merge bine, asta se vede, ci îmi propun să insist, împreună cu colegii mei, pe tot ceea ce poate fi corectat prin munca pe care o datorăm albaiulienilor. Le transmit un sincer ”Ghinion!” tuturor celor care au supralicitat și au lăsat să se înțeleagă că s-a pus problema altfel decât în interesul albaiulienilor.” – transmite Paul Voicu.

Albaiulienii trebuie să știe că nu suntem în situația unui interimat, ci vom continua să dezvoltăm municipiul în baza unor trasee clare pe termen scurt, mediu și lung. Avem acum, odată cu plecarea primarului Hava la Parlamentul European, o situație și un moment în care să subliniem unitatea și să demontăm speculațiile care s-au făcut în ultima jumătate de an. Nu e vorba despre cine rămâne, despre cine preia și ce, e un angajament pe care ni-l asumăm împreună, eu și Voicu, să lucrăm, la fel ca și până acum, pentru oraș și pentru albaiulieni. Suntem amândoi suficient de maturi politic și nu numai, să vedem în continuare de administrarea orașului după proiecte clare.” – a adăugat Gabriel Pleșa.

La rândul său, europarlamentarul Mircea Hava, fostul primar al Municipiului Alba Iulia, subliniază: Să nu-și imagineze cineva că e vorba de un „Înainte și după 26 mai… ” Pentru că toată munca asta de zeci de ani nu se poate șterge cu buretele, ca și când n-ar fi fost și să se ia totul de la zero, pentru că pur și simplu nu e cazul. În plus, din câte știu, sunt președintele PNL Alba, așa că voi veni acasă ori de câte ori este posibil și voi face tot ce ține de mine, și de aici, și de la Bruxelles, și de la Strasbourg, ca lucrurile să meargă bine pentru Alba Iulia, ca și până acum.”

Partidul National Liberal, prin fiecare dintre reprezentanții săi, locali sau europeni, rămâne garanția că Alba Iulia își va continua dezvoltarea și își va urma, și de acum încolo, traiectoria ascendentă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. pilu

  vineri, 12.07.2019 at 16:44

  Mergeti inainte ? Cu ce ma ? Batranul Stalin a fost pe butuci in ultimii zece ani.Pai inseamna ca mergeti inapoi !
  Daca tot ar fi vrut sa stie lumea ce a facut, facea un bilant al activitatii. Era un esec total.
  Faceti voi acum, sa vada lumea ce aveti in cap. Sa puteti fi trasi la raspundere o data. Dar deocamdata va bateti pentru putere, nu aveti nimic concret in cap.Groaznica mostenire !
  Sa auzim de bine, noi, ca voi o duceti din ce in ce mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Teleșcoală pentru profesori din 24 august. Cadrele didactice vor avea 15 lecții prin care să învețe cum se poate preda online

Publicat

examen profesor

Din 24 august, profesorii vor avea o emisiune pe TVR prin care să învețe să predea online, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei întâlnirii online cu parlamentarii din Comisia de Educație din Senat.

Emisiunea va începe din 24 august, la fel cum în prezent există Teleșcoala pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat.

Citește și TITULARIZARE 2020: Rezultatele finale, publicate marți. Profesorii află notele după contestații. Calendarul de repartizare

Profesorii vor avea 15 lecții de predare online timp de trei săptămâni, până la începerea noului an școlar. Cei care vor susține cursurile sunt formatori de la Google și Microsoft.

Ministrul Educației a mai spus că până acum au fost pregătiți mai multe zeci de mii de profesori pentru predarea online.

„Numărul de profesori formați în această perioadă: prin Casa Corpului Didactic au fost formați 29.967 de profesori în perioada martie – 15 iunie, în perioada 15 iunie – final de august vor fi formați aproximativ 19.000 de profesori.

Pentru alți furnizori de formare acreditați avem 13.859 de cadre didactice pe care le-am format deja până la 31 iulie. În perioada 1-10 septembrie, preconizăm să mai formăm 20.500 de cadre didactice. Prin proiectul CRED au fost formați 11.000 de profesori, iar prin Editura Didactică și Pedagogică – pentru folosirea manualelor 3D – 5.000 de profesori”, a spus Monica Anisie.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Salariații pierd ziua liberă din august. Calendar- câte zile libere și minivacanțe mai sunt până la sfârșitul anului 2020

Publicat

zile libere

Ziua de 15 august, în care se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria Mare, este liberă pentru toți salariații din România, potrivit prevederilor din Codul Muncii. Este considerată sărbătoare legală.

Cei care lucrau în această zi, trebuiau să primească două zile libere plătite, care puteau fi folosite în următoarele 30 de zile. De asemenea, angajații puteau fi recompensați cu plata dublă a unei zile de muncă. 

Citește și MESAJE de Sfânta Maria 2020. Felicitări și urări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi, de ziua numelui

În acest an acesta românii pierd ziua liberă, din 15 august 2020 și, pe cale de consecință, toate drepturile generate de aceasta.

În mod normal, ziua în care se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, este zi liberă de la stat. Anul acesta, însă, românii pierd această zi liberă și asta pentru că pica într-o zi de sâmbătă. Pentru acest motiv, angajații nu vor resimți această zi ca fiind una liberă.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august. Este una dintre cele mai mari sărbători din an. De această zi sunt legate mai multe obiceiuri și superstiții, din diferite zone ale țării.

Citește și Sfânta MARIA MARE. Ce NUME se sărbătoresc în 15 August şi semnificaţiile acestora

Ce zile libere mai au angajații în 2020 :

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei ( minivacanță de 4 zile )

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri ( minivacanță de 4 zile)

25 decembrie – vineri – Crăciun ( minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FC Unirea va primi bani de la Primăria Alba Iulia. Voicu Paul: În paralel vor demara și lucrările de la stadion

Publicat

Echipa de fotbal Unirea Alba Iulia va primi 400.000 de lei de la administrația locală din Alba Iulia. Potrivit viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, acordarea banilor va avea loc în viitoarea ședință a consiliului local. 

Voicu Paul a postat un mesaj pe contul său de Facebook, legat de acest lucru. De asemenea, acesta a adăugat că și stadionul va intra în reabilitare, în paralel cu susținerea echipei.

Postarea lui Voicu Paul: 

”Ni se poate reproșa că nu am făcut destul? Desigur! Dar orice lucru își are timpul său iar acum „planetele” s-au „aliniat” în formula de joc perfectă.

Echipa de fotbal Unirea Alba Iulia devine prioritate pentru comUNITATE! Și nu începem de mâine, ci chiar de azi.

Primii 400.000 de lei pentru susținerea cubului sunt pregătiți să fie aprobați în Consiliul Local iar pe viitor, cu sprijin de la alte instituții sau chiar de la nivel central, vom reda simbolului ce e al simbolului.

Știu, suntem abia în liga a 3-a și ne așteaptă, în curând, un nou sezon competițional. Fără să zic vorbe mari, datoria băieților e să transpire pe teren, iar a mea și a colegilor mei să jucăm și în prelungiri, pentru a le asigura toate condițiile.

În paralel, lucrările de la stadion vor demara. Proiectați-vă puțin în viitor și imaginați-vă mii de suporteri care-și susțin, pe un stadion reabilitat, echipa de suflet. E visul pe care trebuie să îl împlinim și să-l trăim, nu color, ci alb-negru, în culorile Unirii!”

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia închide tavernele din zonele turistice, după miezul nopții. Turiștii din mai multe țări trebuie să prezinte teste

Publicat

Grecia a decretat luni închiderea pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor în unele dintre principalele sale destinaţii turistice, după înregistrarea a numeroase cazuri de infectări cu noul coronavirus.

De asemenea, vorbim și despre noi restricţii pentru zborurile din mai multe ţări UE, printre care și România. Detalii găsiți aici.

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa includ insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, Aristotelia Peloni, într-o alocuţiune televizată.

Aceste restricţii vor fi aplicate începând de marţi, 11 august, până pe 23 august.

În plus, pasagerii care debarcă din avioane venind din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia vor fi nevoiţi, începând din 17 august, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor, la fel ca şi călătorii care ajung în Grecia prin graniţele terestre.

Sursă: Știrile Pro TV

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate