Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PNL Alba: MobilityWeek sărbătorită de liberalii din Cugir. „Pedalează pentru un oraș curat”

Publicat

Săptămâna europeană a mobilității (European mobility week) a fost sărbătorită la Cugir printr-un marș simbolic pe biciclete a echipei PNL, alături de primarul Adrian Teban. Sub sloganul „Pedalează pentru un Cugir curat”, acțiunea a avut loc duminică pe străzile din centrul orașului, Râul Mic, Turnul de apă, Cindeni și Arena Cugir.

Obiectivul principal este acela de a promova formele de mobilitate prin mijloace de transport ecologic care ajută la reducerea poluării aerului concomitent cu susținerea unui stil de viață sănătos.

Odată cu această acțiune dorim să readucem în atenția dumneavoastră faptul că avem deja semnat un proiect de mobilitate pe fonduri europene pentru reducerea emisiilor de carbon.

Investiția totală este în valoare de peste 10 milioane de euro și presupune lucrările de modernizare a străzilor pe care circulă autobuzele: artera Principală din Vinerea, Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, Mihai Viteazul, ”1 Decembrie 1918”,Rozelor, Ion Creangă, pe traseele 1 și 2, Tineretului, Alexandru Sahia, pe traseul 2, Nicolae Bălcescu, Griviței și Râul Mic.

De asemenea, se va introduce o nouă rută de transport public local în Cindeni, denumită “Linia T3. Proiectul prevede și reabilitarea și extinderea trotuarelor pe o suprafaţă totală de 46.085 mp şi amenajarea de piste pentru biciclete, în suprafaţă totală de 28.026 mp, pe străzile supuse modernizării.

O altă componentă a proiectului contractat de administraţia liberală cugireană prevede achiziționarea a 6 autobuze cu propulsie hibridă, modernizarea a 8 de stații de autobuz existente și construirea a 41 de stații noi, instalarea unor sisteme de afișaj date călători pentru transportul în comun, precum și a unor sisteme e-ticketing care include automate de eliberare bilete și reîncărcarea cardurilor de călătorie.

Nu în ultimul rând, vor fi achiziționate 70 de biciclete, care vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare cu titlu gratuit, dar și șapte standuri cu 20 porți, pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent sistemului de bike-sharing.

În momentul de faţă este în deşăşurare licitația pentru proiectare tehnică și execuție, lucrările fiind preconiozate a începe anul viitor.

Echipa PNL Cugir a marcat „Săptămâna europeană a mobilității”, sărbătorită de statele U.E. în fiecare an între 16-22 septembrie, având încredere că la Cugir SE POATE reduce emisiilor de carbon prin creşterea mobilităţii urbane.

Partidul National Liberal Cugir

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax