Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: PNL Cugir face cunoscut programul de investitii pentru fiecare zonă şi pentru serviciile publice din localitate


Publicat

În 27 septembrie, cugirenii vor alege din nou Adrian Teban pentru Primăria Cugir și echipa sa de consilieri liberali pentru Consiliul Local pentru că valoarea stă în fapte, nu în vorbe, în decență, nu în agresivitate, în implicare și nu în critică toxică. Investiţiile care au avut loc în oraşul Cugir şi proiectele europene contractate, în valoare de 50 milioane euro, demonstrează implicarea, seriozitatea şi profesionalismul actualei conduceri administrative.

În continuare PNL Cugir vă face cunoscut programul de dezvoltare pentru fiecare zonă şi pentru serviciile publice din localitate, în paralel cu investiţiile deja realizate în ultimii ani.

Programul de investitii pentru ZONA BLOCURILOR

Am semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea străzilor pe care se desfășoară transportul public: Victoriei, Stadionului, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Ion Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Ghe. Asachi. Urmează să derulăm licitația publică pentru execuția lucrării.

Am reabilitat din bugetul local străzile: Ștefan cel Mare, Emil Racoviță, M. Sadoveanu, Serelor. Continuăm cu modernizarea spațiilor verzi și de agrement.

Am modernizat zona blocurilor de locuit, am amenajat trotuarele și 2000 de locuri de parcare. Vom implementa un management digitalizat al parcărilor.

Am accesat fonduri europene pentru modernizarea transportului public prin achiziționarea a 6 autobuze hibrid, stații de autobuz, sisteme de control ale traficului și amenajarea de piste pentru biciclete. Dorim să extindem mobilitatea urbană spre localitățile învecinate: Şibot, Săliștea, Balomir, Romos, Pișchinți,

Am modernizat Arena Cugir şi am creat terenuri pentru sporturile în aer liber. Ne propunem să construim o sală multifuncţională la fostul ștrand, pentru practicarea sporturilor de interior.

La solicitarea tinerilor, am amenajat un skate parc şi terenuri pentru tenis de masă și basket, în zona Micro 7. Dorim să dezvoltăm pe maulul Râului Cugir o bază de agrement cu ştrand și terenuri pentru sporturile în aer liber.

Am amenajat platforme cu incinte controlate, dotate cu recipienți pentru colectarea selectivă a gunoiului pe cinci fracții. Ne dorim îmbunătățirea colectării selective odată cu operaționalizarea depozitului de la Galda.

Am semnat contractul pentru eficientizarea și modernizarea iluminatului public pe 36 de străzi din Cugir și Vinerea. Dorim să trecem la corpuri de iluminat cu led la nivelul întregului oraş.

Programul de investitii pentru ZONA DE SUS A ORAŞULUI ȘI RÂUL MIC

Am contractat fonduri pentru modernizarea străzilor Griviței și Râul Mic, prin proiectul privind mobilitatea urbană. Am demarat licitația pentru execuția lucrării.

Am modernizat cu fonduri europene străzile: 21 Decembrie 1918, Vasile Alecsandri, 1 Mai, Râul Mic (tronsonul de 2.7 km până la limita intravilanului). În continuare, în baza unui proiect contractat destinat îmbunătățirii calității vieții și facilitării accesului la educație, vor fi modernizate străzile: Simion Bărnuțiu, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu, Scăunel .

Din bugetul local am reabilitat străzile: Viilor, Aurel Vlaicu și Colinei. Vom continua să reabilităm străzile: Răchiţii, C. Porumbescu, Liliacului.

Am extins reţelele de canalizare periurbană. În continuare, ne propunem să extindem canalizarea pluvială pe străzile care vor fi modernizate.

Cu scopul de a pune în valoare istoria locală, am restaurat Turnul de Apă, am realizat documentația şi proiectul tehnic pentru amenajarea traseului Wasserleiner
cu alei pietonale şi piste de biciclişti. Sunt în curs procedurile de expropriere, după care vom demara lucrările.

Programul de investitii pentru CINDENI

În baza proiectului de mobilitate urbană, am contractat fonduri pentru modernizarea străzilor I.B. Deleanu şi M. Viteazul (de la intersecția cu str. Zorilor până la Podul Roșu). Am demarat licitația pentru execuția lucrării.

Cu fonduri europene am moderizat străzile: 1 Mai, Mihai Viteazul şi Avram Iancu. În continuare, în baza unui proiect contractat, destinat îmbunătățirii calității vieții și facilitării accesului la educație, vor fi modernizate străzile: Carpați, Pârâului, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Gh. Lazăr, Decebal, M .Kogălniceanu, Mărăşeşti, I. Slavici, Libertăţii, Șt.O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Bradului.

Am extins reţeaua de canalizare în Cindeni. Pentru creșterea confortului cetățenilor, vom introduce transportul public de călători în zonă.

Din bugetul local am modernizat strada Drăgana, Gheorghe Lazăr, Şurianu şi Dealului și am semnat contractul de lucrări pentru str. Oituz. Vom continua cu străzile Plopilor, Avram Iancu (de la intersecția cu str. I. Slavici, în sus).

Programul de investitii pentru VINEREA

Am amenajat centura ocolitoare a localității Vinerea. Dorim să înfiinţăm o zonă industrială sau un parc industrial în zona centurii.

Am introdus rețelele de apă-canal, am construit o stație de pompare necesară funcționării acestor rețele. În continuare, vom extinde canalizarea pluvială pe străzile în curs de modernizare.

Am reabilitat, din bugetul local, străzile: Tractoristului, Merilor, Mesteacănului, Privighetorii şi am demarat procedura de licitație pentru execuția lucrărilor pe str. Morilor. Tot din bugetul local vom continua să reabilităm străzile: Moţilor, Culturii, Luncii, Toamnei, Arinului și Macului.

Cu fonduri europene a fost modernizată strada Eroilor. Urmează, după transferul circulaţiei pe centură, să modernizăm strada Principală, de-a lungul căreia vor fi amenajate piste de biciclete și vor fi modernizate stațiile de autobuz.

Cu scopul de a păstra tradițiile și obiceiurile locului am reabilitat Căminul Cultural și am transformat Poiana cu Goruni în loc de promovare a zestrei culturale. În continuare, dorim să transformăm această poiană într-o Gradină Urbană cu spaţii pentru grătar, cu un parc de aventură cu toate dotările specifice pentru căţărare, trasee, tiroliene, etc.

Programul de investitii pentru ZONA SATELOR DE MUNTE

Am accesibilizat zona montană prin construirea de drumuri forestiere: Piciorul Neamţului, Preluca – Comarnici, Valea Groşi, Râul Mic – Bucuru, Brădeț, Vinerea – Archiş, Afinet, Pârâul Afinetului, Valea Spinului, Feţeni, Pârâul cu Purcei, Valea Prihodiștii, Valea Grușerii. În continuare, dorim să conectăm cătunele de munte cu localitatea Cugir printr-un coridor pe ruta: localitatea componentă Vinerea – zona rezidențială Cindeni – localități componente din zona de munte.

Am introdus curentul electric în Frăsinei și ne dorim să rezolvăm problema apartenenței acestui cătun, divizat în prezent în două județe.

Dorim să acredităm Școala din Mugesti și să facilităm accesul copiilor la școlile din Cugir, după finalizarea clasei a IV-a.

Programul de investitii pentru SERVICIILE PUBLICE

Am modernizat și dotat Ambulatoriul și Clădirea de Chirurgie-Interne a Spitalului Orășenesc. În prezent, modernizăm Maternitatea și vom continua cu Secția de Boli Infecțioase și Secția de Psihiatrie.

Cu fonduri din bugetul local și cu bani europeni am dotat cu aparatură medicală Spitalul Orășenesc Cugir. Printr-un proiect european contractat vom îmbunătăți dotarea fiecărei secții din cadrul Ambulatoriului, inclusiv cu un aparat RMN.

Am accesat fonduri pentru modernizarea Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”. Dorim să reabilităm căminul pentru elevi din cadrul colegiului.

Am înființat creșa „Kunterbunt”, iar în prezent lucrăm la amenajarea creșei de la „Prichindel”. Vom continua să venim în sprijinul familiilor tinere cu 20 de apartamente ANL și cu terenuri pentru construirea de locuințe.

Am obținut finanțare pentru modernizarea școlilor și grădinițelor aparținătoare: Şcoala Gimnazială Nr. 3, „Singidava”, „Iosif Pervain” și „Ioan Mihu”, localul nou. Vom reabilita din surse proprii Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir şi localul vechi al școlii „Ioan Mihu” din Vinerea.

Am reabilitat Cantina Centrului Cultural. Dorim să reabilităm Cantina Colegiului „David Prodan” și să amenajăm un centru pentru tineri.

Am funcţionalizat sistemul online pentru plata taxelor și impozitelor locale. Vom continua digitalizarea administrației locale cu aplicații smart pentru relația cu cetățenii şi plata serviciilor publice.

Am obținut finanțare pentru renovarea și extinderea Cantinei Sociale, crearea Centrului medico-social „Michelangelo” și a Centrului de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice „Lotus”. În continuare, dorim să înființăm un cămin pentru vârstnicii singuri.

Am introdus Cetatea dacică „Singidava” în rândul Festivalului Cetăților Dacice din Alba. Ne dorim să restaurăm acest obiectiv istoric şi să creăm un Muzeu Viu pe cetate.

Am înființat Asociația „Munții Șurianu”, împreună cu localitățile învecinate. Urmează să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea tursimului în Munţii Şurianu.

Am demarat procedura de preluare a drumului forestier Cugir-Canciu-Șurianu. Dorim să pregătim proiectul pentru asfaltarea și asigurarea accesului la domeniul schiabil Șurianu.

Echipa PNL Cugir nu este nevoită să „descopere” gropile de pe străzi, nici zonele cu iarba netunsă şi nici mizeria din jurul tomberoanelor. Acest lucru îl fac contracandidații care nu au realizări sau care, în funcțiile publice deținute, nu au performat. Noi facem o campaie curată, aşa cum v-am obişnuit, în care expunem ceea ce am făcut şi ceea ce urmează să facem pentru oamenii din Cugir.

Continuăm împreună pentru a realiza următoarele 16 proiecte finanțate cu bani europeni și a tuturor investițiilor în infrastructură, sănătate, învățământ, domeniul social. De asemenea, pregătim și investițiile de care orașul Cugir are nevoie în continuare și pentru care vom avea șansa să accesăm fonduri în exercițiul financiar 2021-2027.

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Veste bună pentru studenți: Subvenția pentru cămine – cantine, majorată cu 10 % de Ministerul Educației

Publicat

mancare cantina

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine – cantine cu 10 %.

Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine-cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).

Potrivit Ministerului Educației, de această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

„Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Educației, într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Publicat

Prime Kapital și MAS REI a anunțat că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit siteului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora ( Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Suprafața totală de teren vizată pentru investiția de la Alba Iulia este în suprafață de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcția ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

Noul centru comercial va fi accesibil direct din E 81.

Prime Kapital și MAS REI  au deschis recent Roman Value Centre, care găzduiește 50 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătrați și Zalău Value Centre, care este cel mai mare centru comercial din județul Sălaj.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour. În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, centrul comercial de tip Mall se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren aflat în zona râului Ampoi. O firmă din București a solicitat și primit certificat de urbanism de la Primărie, pentru elaborarea PUZ.

Proiectul prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale și spații verzi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

De asemenea, se dorește devierea rețelei electrice de înaltă tensiune (LEA 220 kW) și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare categorie de folosință.

Terenul se află în localitatea Alba Iulia, în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Potrivit PUG, terenul vizat este parțial extravilan, astfel că va trebui trecut în intravilan pentru realizarea investiției și relocată rețeaua electrică de 220 kW (liniile ar urma să fie deviate pe lângă râul Ampoi și trecute în subteran). Procedura este de durată și la această dată se efectuează procedurile de alipire a terenurilor.

Proiectul include circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

Firma PK Topaz SRL are sediul în București, iar, potrivit termene.ro, acționarii firmei și legăturile cu alte companii sunt după cum urmează:

În același timp, pentru anul viitor este planificată și extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp. Crește și numărul de locuri de parcare (285 existente, 140 propuse).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. 14 pacienți infectați, descoperiți la testarea de miercuri

Publicat

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Sunt 14 pacienți infectați, potrivit unor surse ale ziarului Alba24.

Pacienții centrului au fost testați conform procedurii naționale, la două săptămâni, 14 dintre teste fiind miercuri pozitive.

Deocamdată nu se știe cum s-au infectat. Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și se pare că pacienții cu boli mai grave au fost transporatați deja la spital. Ar fi vorba despre 2,3 persoane care prezintă un risc mai ridicat.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate