Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: PNL Cugir face cunoscut programul de investitii pentru fiecare zonă şi pentru serviciile publice din localitate


Publicat

În 27 septembrie, cugirenii vor alege din nou Adrian Teban pentru Primăria Cugir și echipa sa de consilieri liberali pentru Consiliul Local pentru că valoarea stă în fapte, nu în vorbe, în decență, nu în agresivitate, în implicare și nu în critică toxică. Investiţiile care au avut loc în oraşul Cugir şi proiectele europene contractate, în valoare de 50 milioane euro, demonstrează implicarea, seriozitatea şi profesionalismul actualei conduceri administrative.

În continuare PNL Cugir vă face cunoscut programul de dezvoltare pentru fiecare zonă şi pentru serviciile publice din localitate, în paralel cu investiţiile deja realizate în ultimii ani.

Programul de investitii pentru ZONA BLOCURILOR

Am semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea străzilor pe care se desfășoară transportul public: Victoriei, Stadionului, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Ion Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Ghe. Asachi. Urmează să derulăm licitația publică pentru execuția lucrării.

Am reabilitat din bugetul local străzile: Ștefan cel Mare, Emil Racoviță, M. Sadoveanu, Serelor. Continuăm cu modernizarea spațiilor verzi și de agrement.

Am modernizat zona blocurilor de locuit, am amenajat trotuarele și 2000 de locuri de parcare. Vom implementa un management digitalizat al parcărilor.

Am accesat fonduri europene pentru modernizarea transportului public prin achiziționarea a 6 autobuze hibrid, stații de autobuz, sisteme de control ale traficului și amenajarea de piste pentru biciclete. Dorim să extindem mobilitatea urbană spre localitățile învecinate: Şibot, Săliștea, Balomir, Romos, Pișchinți,

Am modernizat Arena Cugir şi am creat terenuri pentru sporturile în aer liber. Ne propunem să construim o sală multifuncţională la fostul ștrand, pentru practicarea sporturilor de interior.

La solicitarea tinerilor, am amenajat un skate parc şi terenuri pentru tenis de masă și basket, în zona Micro 7. Dorim să dezvoltăm pe maulul Râului Cugir o bază de agrement cu ştrand și terenuri pentru sporturile în aer liber.

Am amenajat platforme cu incinte controlate, dotate cu recipienți pentru colectarea selectivă a gunoiului pe cinci fracții. Ne dorim îmbunătățirea colectării selective odată cu operaționalizarea depozitului de la Galda.

Am semnat contractul pentru eficientizarea și modernizarea iluminatului public pe 36 de străzi din Cugir și Vinerea. Dorim să trecem la corpuri de iluminat cu led la nivelul întregului oraş.

Programul de investitii pentru ZONA DE SUS A ORAŞULUI ȘI RÂUL MIC

Am contractat fonduri pentru modernizarea străzilor Griviței și Râul Mic, prin proiectul privind mobilitatea urbană. Am demarat licitația pentru execuția lucrării.

Am modernizat cu fonduri europene străzile: 21 Decembrie 1918, Vasile Alecsandri, 1 Mai, Râul Mic (tronsonul de 2.7 km până la limita intravilanului). În continuare, în baza unui proiect contractat destinat îmbunătățirii calității vieții și facilitării accesului la educație, vor fi modernizate străzile: Simion Bărnuțiu, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu, Scăunel .

Din bugetul local am reabilitat străzile: Viilor, Aurel Vlaicu și Colinei. Vom continua să reabilităm străzile: Răchiţii, C. Porumbescu, Liliacului.

Am extins reţelele de canalizare periurbană. În continuare, ne propunem să extindem canalizarea pluvială pe străzile care vor fi modernizate.

Cu scopul de a pune în valoare istoria locală, am restaurat Turnul de Apă, am realizat documentația şi proiectul tehnic pentru amenajarea traseului Wasserleiner
cu alei pietonale şi piste de biciclişti. Sunt în curs procedurile de expropriere, după care vom demara lucrările.

Programul de investitii pentru CINDENI

În baza proiectului de mobilitate urbană, am contractat fonduri pentru modernizarea străzilor I.B. Deleanu şi M. Viteazul (de la intersecția cu str. Zorilor până la Podul Roșu). Am demarat licitația pentru execuția lucrării.

Cu fonduri europene am moderizat străzile: 1 Mai, Mihai Viteazul şi Avram Iancu. În continuare, în baza unui proiect contractat, destinat îmbunătățirii calității vieții și facilitării accesului la educație, vor fi modernizate străzile: Carpați, Pârâului, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Gh. Lazăr, Decebal, M .Kogălniceanu, Mărăşeşti, I. Slavici, Libertăţii, Șt.O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Bradului.

Am extins reţeaua de canalizare în Cindeni. Pentru creșterea confortului cetățenilor, vom introduce transportul public de călători în zonă.

Din bugetul local am modernizat strada Drăgana, Gheorghe Lazăr, Şurianu şi Dealului și am semnat contractul de lucrări pentru str. Oituz. Vom continua cu străzile Plopilor, Avram Iancu (de la intersecția cu str. I. Slavici, în sus).

Programul de investitii pentru VINEREA

Am amenajat centura ocolitoare a localității Vinerea. Dorim să înfiinţăm o zonă industrială sau un parc industrial în zona centurii.

Am introdus rețelele de apă-canal, am construit o stație de pompare necesară funcționării acestor rețele. În continuare, vom extinde canalizarea pluvială pe străzile în curs de modernizare.

Am reabilitat, din bugetul local, străzile: Tractoristului, Merilor, Mesteacănului, Privighetorii şi am demarat procedura de licitație pentru execuția lucrărilor pe str. Morilor. Tot din bugetul local vom continua să reabilităm străzile: Moţilor, Culturii, Luncii, Toamnei, Arinului și Macului.

Cu fonduri europene a fost modernizată strada Eroilor. Urmează, după transferul circulaţiei pe centură, să modernizăm strada Principală, de-a lungul căreia vor fi amenajate piste de biciclete și vor fi modernizate stațiile de autobuz.

Cu scopul de a păstra tradițiile și obiceiurile locului am reabilitat Căminul Cultural și am transformat Poiana cu Goruni în loc de promovare a zestrei culturale. În continuare, dorim să transformăm această poiană într-o Gradină Urbană cu spaţii pentru grătar, cu un parc de aventură cu toate dotările specifice pentru căţărare, trasee, tiroliene, etc.

Programul de investitii pentru ZONA SATELOR DE MUNTE

Am accesibilizat zona montană prin construirea de drumuri forestiere: Piciorul Neamţului, Preluca – Comarnici, Valea Groşi, Râul Mic – Bucuru, Brădeț, Vinerea – Archiş, Afinet, Pârâul Afinetului, Valea Spinului, Feţeni, Pârâul cu Purcei, Valea Prihodiștii, Valea Grușerii. În continuare, dorim să conectăm cătunele de munte cu localitatea Cugir printr-un coridor pe ruta: localitatea componentă Vinerea – zona rezidențială Cindeni – localități componente din zona de munte.

Am introdus curentul electric în Frăsinei și ne dorim să rezolvăm problema apartenenței acestui cătun, divizat în prezent în două județe.

Dorim să acredităm Școala din Mugesti și să facilităm accesul copiilor la școlile din Cugir, după finalizarea clasei a IV-a.

Programul de investitii pentru SERVICIILE PUBLICE

Am modernizat și dotat Ambulatoriul și Clădirea de Chirurgie-Interne a Spitalului Orășenesc. În prezent, modernizăm Maternitatea și vom continua cu Secția de Boli Infecțioase și Secția de Psihiatrie.

Cu fonduri din bugetul local și cu bani europeni am dotat cu aparatură medicală Spitalul Orășenesc Cugir. Printr-un proiect european contractat vom îmbunătăți dotarea fiecărei secții din cadrul Ambulatoriului, inclusiv cu un aparat RMN.

Am accesat fonduri pentru modernizarea Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”. Dorim să reabilităm căminul pentru elevi din cadrul colegiului.

Am înființat creșa „Kunterbunt”, iar în prezent lucrăm la amenajarea creșei de la „Prichindel”. Vom continua să venim în sprijinul familiilor tinere cu 20 de apartamente ANL și cu terenuri pentru construirea de locuințe.

Am obținut finanțare pentru modernizarea școlilor și grădinițelor aparținătoare: Şcoala Gimnazială Nr. 3, „Singidava”, „Iosif Pervain” și „Ioan Mihu”, localul nou. Vom reabilita din surse proprii Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir şi localul vechi al școlii „Ioan Mihu” din Vinerea.

Am reabilitat Cantina Centrului Cultural. Dorim să reabilităm Cantina Colegiului „David Prodan” și să amenajăm un centru pentru tineri.

Am funcţionalizat sistemul online pentru plata taxelor și impozitelor locale. Vom continua digitalizarea administrației locale cu aplicații smart pentru relația cu cetățenii şi plata serviciilor publice.

Am obținut finanțare pentru renovarea și extinderea Cantinei Sociale, crearea Centrului medico-social „Michelangelo” și a Centrului de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice „Lotus”. În continuare, dorim să înființăm un cămin pentru vârstnicii singuri.

Am introdus Cetatea dacică „Singidava” în rândul Festivalului Cetăților Dacice din Alba. Ne dorim să restaurăm acest obiectiv istoric şi să creăm un Muzeu Viu pe cetate.

Am înființat Asociația „Munții Șurianu”, împreună cu localitățile învecinate. Urmează să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea tursimului în Munţii Şurianu.

Am demarat procedura de preluare a drumului forestier Cugir-Canciu-Șurianu. Dorim să pregătim proiectul pentru asfaltarea și asigurarea accesului la domeniul schiabil Șurianu.

Echipa PNL Cugir nu este nevoită să „descopere” gropile de pe străzi, nici zonele cu iarba netunsă şi nici mizeria din jurul tomberoanelor. Acest lucru îl fac contracandidații care nu au realizări sau care, în funcțiile publice deținute, nu au performat. Noi facem o campaie curată, aşa cum v-am obişnuit, în care expunem ceea ce am făcut şi ceea ce urmează să facem pentru oamenii din Cugir.

Continuăm împreună pentru a realiza următoarele 16 proiecte finanțate cu bani europeni și a tuturor investițiilor în infrastructură, sănătate, învățământ, domeniul social. De asemenea, pregătim și investițiile de care orașul Cugir are nevoie în continuare și pentru care vom avea șansa să accesăm fonduri în exercițiul financiar 2021-2027.

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Apelul ministrului educației către părinții elevilor: ”Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”

Publicat

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, face un apel către părinţi ca, în situaţia în care constată că fiii sau fiicele lor au „cele mai mici simptome” ale infecţiei cu SARS-CoV-2, să nu îi trimită pe copii la şcoală.

”Au simptome, nu îi trimiteţi la şcoală! Rugăminte imperativă”, a spus Sorin Cîmpeanu duminică seară, într-o o intervenţie telefonică la Digi 24.

Conform acestuia, cele peste 1000 de cazuri de COVID-19 la elevi şi peste 600 de cazuri de infectări la personalul didactic şi didactic auxiliar depistate în prima săptămână a anului şcolar nu reprezintă rezultatul infectărilor în şcoală ci în perioada dinaintea începerii cursurilor.

„Este rezultatul infectărilor din partea de final a vacanţei de vară, rezultatul infectărilor de la evenimentele sociale, din mall-uri. Nu au nicio legătură cu şcoala. Infectările care vor fi generate de deschiderea şcolilor vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie”, a mai declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a pledat din nou pentru vaccinare, atât în rândul elevilor cât şi în rândul profesorilor, dar şi pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei în şcoli.

Ministrul Educaţiei a arătat că, în lipsa respectării regulilor sanitare şi a vaccinării „se va confirma matematic şi este posibil ca în Bucureşti, în a doua jumătate a lunii octombrie, să ajungem la pragul de la 6 la mie, prag de la care din păcate şcolile vor trebui să treacă în online, până când rata de infectare va coborî”.

Vezi și : IȘJ Alba: Cum vor funcționa școlile și liceele din județ, în perioada 20-25 septembrie. 7 elevi și 4 angajați, depistați pozitiv

Sorin Cîmpeanu a menţionat că este important ca testarea pentru depistarea infecţiei să se facă în şcoli, arătând că aceasta este asigurată pentru elevii şi cadrele didactice care prezintă simptome, dar şi pentru contacţii din şcoli ai acestora. El a subliniat că este în discuţie şi posibilitatea testării în şcoli a celor care nu au simptome.

Conform datelor centralizate vineri, în prima săptămână a anului şcolar 795 de clase au trecut la predarea online, după ce în acestea a apărut cel puţin un caz de infectare sau dacă anchetele epidemiologice au constatat că şi elevi din alte clase au fost contacţi direcţi au unor elevi infectaţi cu coronavirus.

În județul Alba elevii din mai multe clase au trecut în online după ce au fost descoperite cazuri de elevi infectați.

În Alba au fost confirmate  52 de cazuri de COVID  în ultimele 24 de ore. AICI: Lista localităților în care au fost descoperite noile cazuri

În România duminică 19 septembrie 2021 au fost anunțate 3.817 de cazuri noi de COVID.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.388. Dintre acestea, 849 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 201 sunt minori, 183 fiind internați în secții și 18 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.388.634 de teste RT-PCR și 2.870.487 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.327 de teste RT-PCR (5.174 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.153 la cerere) și 21.129 de teste rapide antigenice. 12.259.121   35.456

Pe teritoriul României, 28.127 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.703 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.559 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 350 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Certificatul verde, folosit de astăzi. Unde este obligatoriu și cum se descarcă

Publicat

Începând de luni, 20 septembrie, certificatul verde COVID devine obligatoriu în restaurante, la nunți și pentru alte activități în spații publice închise, în localitățile cu incidență între 3 și 6 la mia de locuitori. Este una dintre noile măsuri adoptate vineri de Guvern. 

Potrivit deciziei Executivului, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, trasmite Guvernul.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

Cum se descarcă Certificatul verde

Certificatul verde care poate fi descărcat AICI.

Va atesta că persoanele sunt:

-vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

-au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

-între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Principalele măsuri decise de Guvern:

a) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:

competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori;

– activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție;

– organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție;

– evenimentele private în spații închise (nunți, botezuri), în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente se pot desfășura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;

– organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în spații închise, respectiv maximum 200 de persoane în spații deschise, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;

– organizarea de conferințe în spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de min 2 mp pentru fiecare persoană;

– organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane, cu respectarea anumitor măsuri

– activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se poate desfășura în intervalul orar 5.00-2.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de min 7 mp pentru fiecare persoană;

– activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 5.00-24.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea piscinelor interioare poate fi realizată până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

b) Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, astfel:

– activitatea în baruri, cluburi și discoteci poate fi realizată în intervalul orar 5.00-2.00 până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

– activitatea sălilor de jocuri poate fi realizată în intervalul orar 5.00-2.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ CURS: Topul îngrijorărilor care îi macină pe români: Pandemia este abia pe locul patru, iar corupția pe 7

Publicat

foto: pixabay.com/andibreit

Celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 8-10 septembrie 2021, arată că românii sunt cel mai îngrijorați de creșterea prețurilor.

Asta în timp ce politicienii și media dau o mai mare importanță crizei politice și pandemiei care se află pe locul 3 și respectiv 4.

Nici corupția nu îi mai îngrijorează pe români. Aceasta a ajuns pe ultimele locuri între grijile populației.

La întrebarea „Care este principala dumneavostră îngrijorare în acest moment?”, românii răspund în felul următor:

  1. Creșterea prețurilor – 36%
  2. Întoarcerea copiilor la învățământul online – 16%
  3. Criza politică – 14%
  4. Valul 4 al pandemiei – 13%
  5. Scăderea puterii de cumpărare – 8%
  6. Sănătate, spitale – 6%
  7. Corupție – 3%
  8. Alta – 2%
  9. Nu știu/ Nu răspund – 2%

Metodologie

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 861 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt ponderate în funcție de vârstă

Perioada de realizare: 8 – 10 septembrie, 2021

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele de construcții vor rămâne fără facilităţile fiscale: cea mai importantă este legată de salarii. Care este motivul

Publicat

Firmele de construcții rămân fără facilități fiscale. PNRR nu mai permite mentinerea măsurilor aplicate din 2019.

Programul PNRR, prin care România poate lua 29 mld. euro de la Uniunea Europeană, va aduce şi anumite condiţii care trebuie îndeplinite de autorităţile de la Bucureşti.

Una dintre condiţii este legată de eliminarea facilităţilor fiscale din construcţii care au fost introduse de către PSD în 2019.

Cea mai importantă facilitate este legată de salariile plătite în construcţii: angajaţii au o reducere a contribuţiei de asigurări sociale de la 25% la 21,75% şi exceptarea de la plata contribuţiei la asigurărilor sociale de sanătate (10%) şi de la plata impozitului pe venit care este în cotă de 10%.

La schimb salariul minim brut în construcţii a crescut la 3.000 de lei de la 2.350 lei în restul economiei.

Aceste facilităţi au fost cuprinse în celebrera OUG/114.

Premierul Florin Cîţu şi-a exprimat de mai multe ori opoziţia faţă de această facilitate susţinând că „cum s-a creat aceea măsura din construcţii a creat numai probleme. Dacă susţii un sector creezi distorsiuni în restul economiei. Pentru companii această facilitate le-a uşurat factura de plată salarială, salariile din construcţii au crescut, dar bugetul a pierdut.”

Criză de forță de muncă în domeniul construcțiilor. Ar fi nevoie de încă 200.000 de muncitori

Creșterea prețurilor pentru materialele de construcții este dublată și de o criză a forței de muncă. În 2-3 ani va fi mai simplu să găsim un medic decât un instalator, spun constructorii.

Iar România trebuie să facă rapid rost de angajați în acest sector, dacă vrea să implementeze toate proiectele prinse în Programul Național de Redresare și Reziliență scrie digi24.ro

Pentru asta însă ar fi nevoie de încă 200.000 de muncitori în construcții, potrivit patronatelor din domeniu. Aceasta în condițiile în care sectorul se confruntă deja cu un deficit de circa 100.000 de angajați.

În prezent, pe şantierele din ţară lucrează circa 10.000 de muncitori din Asia, însă în viitor numărul acestora va crește dacă constructorii de la noi nu vor reuși să-i țină pe români în țară și să-i convingă pe tineri să se înscrie la facultățile de profil.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Partener Stiri Romania24.ro Copyright © 2021 Alba24.ro powered by Independent Media & More