Connect with us
Publicitate

AIUD

Comunicat PNL și UDMR Aiud: ”Atac politic fără precedent asupra culturii”

Publicat

usr Aiud și psd Aiud, scrise intenționat cu litere mici pentru a arăta cât de mici sunt oamenii din spatele acestui atac grosolan asupra culturii, au votat cot la cot împotriva bugetului municipiului Aiud pentru anul 2023 invocând <lipsa de profit> a Centrului Multicultural <Liviu Rebreanu> Aiud și denigrând conducerea instituției în cel mai mitocănesc mod posibil.

Cultura este oglinda comunității și a țării. Este sufletul unei societăți vibrante, exprimată în numeroasele moduri în care ne spunem poveștile, ne amintim trecutul, ne delectăm și ne imaginăm viitorul. Cultura a fost dintotdeauna un motiv de mândrie pentru aiudeni. Din fericire, la Aiud, cultura este vie și dinamică.

Orice aiudean de bună credință a devenit parte a evenimentelor culturale generate de Ziua Rozelor, Festivalul Internațional de Folclor, Serile Muzicii Folk, Tabăra Interetnică de Artă Contemporană sau Festivalul Internațional de Umor, organizate direct sau cu sprijinul Centrului Multicultural <Liviu Rebreanu> Aiud. Orice aiudean de bună credință știe că la Aiud avem evenimente organizate sub Înaltul Patronaj al Președintelui României sau în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și că datorită Centrului Multicultural și Fundației <Inter-Art> Aiud, orașul nostru a primit <Premiul de Excelență în Promovarea Culturală> din partea Asociației Municipiilor din România. Orice aiudean de bună credință știe faptul că Aiudul este un <Oraș al Artelor> și că a fost pus pe harta lumii de nenumărate ori datorită culturii.

Și, poate cel mai important, pentru că omul sfințește locul, orice aiudean îl știe, a auzit de domnul Ioan Hădărig, managerul Centrului Multicultural. Mai puțin această nestimată alianță anti-cultură formată din usr și psd Aiud, pentru care ne permitem noi să îl prezentăm. Domnul Ioan Hădărig este un colos al culturii aiudene. Manager al Centrului Multicultural, Director artistic al Fundației <Inter Art> Aiud și membru al Uniunii Scriitorilor din România, domnul Hădărig este în primul rând un veritabil om de cultură. A scris poezie, proză și chiar teatru, a realizat și coordonat lucrări importante, și recent a fost decorat cu Ordinul <Meritul Cultural> în grad de Cavaler de către președintele României. Ceea ce a făcut domnul Ioan Hădărig pentru cultura comunității noastre va fi greu de egalat în viitor.

Nu puteți trece de noi cei care prețuim cultura! PNL Aiud și UDMR Aiud au primit un mandat clar de la aiudenii care i-au trimit în administrație. Susținem pe deplin activitatea culturală a Centrului Multicultural <Liviu Rebreanu> Aiud și a managerului instituției – domnul Ioan Hădărig.

Mediocritatea nu va înțelege niciodată plus-valoarea pe care o produce cultura. Este vorba de plus-valoare, nu despre profit. Despre profit, un oarecare consilier local (vocea acestei grupări anti-cultură) ar trebui să vorbească în cazul firmelor. Cum ar fi, de exemplu, SC METALIC TUNING SRL pe care o conduce și care în 7 din ultimii 10 ani a fost tot pe MINUS la categoria <profit>”.

Comunicat PNL Aiud și UDMR Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax