Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat primarul Dorin Nistor: Sebeșul a fost și este un loc prielnic muncii și investițiilor

Publicat

Miercuri, 4 mai 2022, la Sebeș a demarat activitatea fabricii ENVIPCO România, care oferă soluții inteligente de colectare selectivă.

„Astăzi, s-a dovedit, din nou, că la Sebeș economia este vie și în plină dezvoltare. Toți ochii ațintiți spre municipiul nostru au văzut că Sebeșul a fost și este un loc prielnic muncii și investițiilor. Administrația locală oferă suport activ inițiativei private și dezvoltării economice.

Subliniez efectele benefice incontestabile ale investiției, în plan economic și social, aportul suplimentar adus bugetului local, astfel încât să putem susține investițiile în beneficiul comunității. Pe lângă aceste aspecte, trebuie remarcat caracterul specific al investiției inaugurate azi: producția de instrumente de protecție a mediului înconjurător.

Investiția vine într-un context în care, în România, ca peste tot în Europa și în lume, problematica colectării selective a ambalajelor este tot mai prezentă pe agenda publică și legislativă. Din luna octombrie a anului 2022, pentru a se conforma cerințelor directivelor europene, România va implementa sistemul de garanție-returnare a ambalajelor.

Municipalitatea Sebeș își asumă cu responsabilitate rolul de a sprijini toate entitățile care se vor implica în acest proces complex. Suntem deosebit de interesați de monitorizarea corectă a colectării selective, dar mai ales de protejarea mediului, prin preluarea și reciclarea tuturor ambalajelor și recipientelor” a declarat Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Despre investiție:

Envipco este un producător de echipamente de colectare a ambalajelor cu peste 40 de ani de experiență, operand actualmente peste 7.100 de aparate, din Statele Unite și Australia și până în Suedia și Grecia.

Suprafața de producție este de 2.870 metri pătrați (plus 520 de metri pătrați de birouri).

Capacitatea de producție preconizată: 6.000 de echipamente inteligente de colectare selectivă într-un an.

Compania se orientează spre furnizori locali (90% dintre componente sunt procurate din România) și spre exportul echipamentelor produse la Sebeș în întreaga Europă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax