Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: PSD, alături de oamenii din Apuseni! Ministerul Muncii a publicat ordinul ce prevede reduceri de 50% la energie

Publicat

Partidul Social Democrat este alături de oamenii din Munții Apuseni. Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Constantin Budăi, a publicat ordinul referitor la reducerea tarifului cu 50% la energia termică, gaze naturale și energia electrică pentru locuitorii din Delta Dunării și unele localități din Munții Apuseni, transmite deputatul PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț, într-un comunicat.

”În cazul Munților Apuseni, acordarea sumelor pentru acoperirea tarifelor reduse la energie electrică, gaze naturale și energie termică se va face pentru persoanele singure/familiile cu domiciliul situat în orașele Abrud, Câmpeni, Zlatna sau Baia de Arieş și comunele Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Întregalde, Lupşa, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Posaga, Rîmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Vadu Moţilor și Vidra.

Acordarea sumelor prevăzute este condiționată de plata la termen de către clienții casnici a facturilor scadente.

În prezent, proiectul de act normativ se află în faza de consultare publică, iar persoanele interesate au posibilitatea să transmită propuneri, sugestii și opinii la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv până în 3 aprilie 2022.

Proiectul de ordin, precum și anexa lui, sunt publicate pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, la categoria Transparență, subcategoria transparență decizională, AICI.

Actul normativ va produce efecte doar după ce va parcurge întreg procesul legislativ și va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

Așa cum am mai spus, oamenii din Munții Apuseni au nevoie de reducerea facturilor la energia electrică, mai ales în contextul în care, cu mici excepții, gazul metan lipsește! Acest ordin al Ministerului Muncii vizează, în fapt, și o continuitate a schemei de sprijin, aplicată în acest sezon rece, la plata facturilor aferente consumului la energie.

Ajutorul de sprijin a fost instituit, pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022, prin Legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pe care am susținut-o și votat-o în Camera Deputaților.

PSD este alături de oamenii din județul Alba și caută soluții în contextul creșterii exagerate a facturilor la utilități, ca urmare a liberalizării negândite a pieței de energie”.

Deputat PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax