Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat PSD Alba: Administrația PNL din Alba Iulia a „uitat” să pună afișele cu secțiile electorale

Publicat

PSD Alba: Administrația PNL din Alba Iulia e doar incompetentă sau pregătește un furt la vot? A „uitat” să pună afișele cu secțiile electorale.

PSD Alba solicită public administrației locale și primarului PNL din Alba Iulia să trateze cu responsabilitate deplină organizarea alegerilor de duminică, 9 iunie, și să își îndeplinească cu seriozitate obligațiile legale.

Cetățenii din municipiul Alba Iulia ne sesizează faptul că, spre deosebire de alegerile precedente, administrația locală nu a mai afișat pe scările de bloc numărul secției de votare la care sunt arondați locuitorii din fiecare imobil. De asemenea, secțiile de votare nu au fost marcate corespunzător cu indicatoare în proximitatea acestora, așa cum prevede legislația electorală și cum ar trebui să fie normal pentru a ajuta alegătorii să identifice mai ușor secțiile la care sunt arondați.

Potrivit Legii nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările și completările ulterioare, „numărul circumscripţiei electorale se aduce la cunoştinţă alegătorilor de către primar, odată cu aducerea la cunoştinţă a delimitării şi numerotării secţiilor de votare” (articolul 13 din legea amintită). Primarul PNL din Alba Iulia „a uitat” să afișeze anunțurile pe scările de bloc din cartiere, așa cum a fost practica la fiecare tur de alegeri.

Ne întrebăm dacă este vorba de incompetență, rea voință sau pur și simplu PNL pregătește un furt la vot și folosește toate mijloacele pentru a împiedica cetățenii să voteze.

Solicităm public Instituției Prefectului Alba să monitorizeze cu atenție buna desfășurarea a alegerilor și să intervină pentru a asigura dreptul fundamental al cetățenilor la vot.

Biroul de Presă al PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 08.06.2024 at 16:06

    No Pleşa, te-ai făcut de bahulă !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax