Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat PSD Alba: BEJ Alba a admis contestația. PSD: “Ion Dumitrel a folosit resurse publice în campanie”

Publicat

PSD Alba transmite, vineri seara, într-un comunicat, că Biroul Electoral Județean Alba a admis contestația formulată de această formațiune politică referitoare la videoclipuri postate de candidatul PNL, Ion Dumitrel, în campania electorală.

Potrivit PSD Alba, ”liberalul Ion Dumitrel s-a folosit în campania electorală de resursele publice și de funcție”.

Mai jos, precizările PSD Alba:

”Ion Dumitrel, actualul președinte PNL al Consiliului Județean Alba, a folosit pe parcursul întregii campanii electorale resursele publice ale instituției pe care o conduce și s-a folosit ilegal de funcția de demnitate publică pentru a induce în eroare electoratul.

La sesizarea PSD Alba, Biroul Electoral Județean Alba a constatat că Ion Dumitrel se folosește ilegal de funcția publică pe care o ocupă în prezent pentru a obține un avantaj electoral în fața competitorilor săi.

Astfel, BEJ Alba a decis, vineri, cu majoritate de voturi că liderul PNL Ion Dumitrel îți face, pe rețelele de socializare, <o campanie neloială, întrucât își atribuie realizările instituției pe care o conduce>.

Biroul Electoral a decis să îi solicite candidatului PNL înlăturarea acestor materiale electorale”.

Vezi Hotărârea 53/7 iunie 2024 publicata de BEJ Alba

PSD Alba reamintește că a sesizat Biroul Electoral Județean pentru că ”liberalul Ion Dumitrel, candidat pentru președinția Consiliului Județean, se folosește de calitatea sa de președinte actual și postează, sub cod de mandatar, clipuri electorale care încalcă prevederile legale în materie, folosind în avantajul său – proiecte realizate de către Consiliul Județean și folosind imagini cu sportivii, dar și cu logo-ul <Alba love Blaj>”.

PSD Alba: Corneliu Mureșan și-a dat demisia din funcția de subprefect, înainte de campania electorală

Potrivit sursei citate, ”Corneliu Mureșan, principalul contracandidat al lui Ion Dumitrel în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, i-a cerut public candidatului PNL să se suspende din funcția de președinte pe timpul campaniei electorale și să nu mai folosească resursele publice pentru promovare politică. Ion Dumitrel a continuat să își facă campanile electorală în timpul orelor de serviciu și folosind resurse publice, dar mai ales imaginea instituției pe care o conduce.

Iată ce solicita la începutul campaniei electorale, Corneliu Mureșan: <Lansez un apel public către domnul Ion Dumitrel: Suspendați-vă din funcție, respectați legea și demnitatea publică conferită de cetățenii județului! Nu mai amestecați campania electorală cu activitatea Consiliului Județean Alba și nu mai folosiți resursele publice ale instituției în scop electoral. Vă rog să priviți apelul meu ca pe un apel la normalitate în administrația județeană, nefiind un atac politic. Fiecare dintre noi trebuie să trateze cu responsabilitate funcția publică, să folosească resursele și banii publici doar în interesul public (al cetățenilor) și doar în exercitarea funcției publice>”, transmite PSD Alba.

PSD Alba precizează că ”cu aproape o lună înainte de campania electorală, Corneliu Mureșan și-a dat demisia din funcția de subprefect al județului Alba, oferind posibilitatea Guvernului României să numească un înlocuitor pentru ca activitatea instituției să nu fie afectată. A fost un gest corect și normal în momentul în care a decis să candideze la alegerile din acest an pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba”.

sursa: comunicat PSD Alba

sursa foto: PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 08.06.2024 at 15:23

    Mă voi sunteţi normali ? Toţi aţi folosit resursele ţării să vă faceţi campanie electorală. Voi v-aţi votat lege în care partidele sug din banii ţării şi încă foarte mulţi. Marş !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax