Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat PSD Alba: ”Domnul Ion Dumitrel și politicienii PNL să cedeze sediul de lux al CJ Alba pentru educație, cultură și artă”

Publicat

Cu bună credință, consilierii județeni PSD și-au preluat mandatul și, încă din prima întâlnire, au depus un proiect prin care noul sediu de lux al Consiliului Județean Alba să fie transformat într-un palat al educației, culturii și artei, în care să studieze printre alții cei peste 650 de copii și tineri ai Școlii de Arte și Meșteșuguri Alba.

Astfel, PSD Alba propune ca întreaga conducere PNL și aparatul Consiliului Județean Alba să se mute din Cetatea Alba Carolina în sediul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, acolo unde funcționează Școala de Arte și Meșteșuguri. Instituția de învățământ vocațional are peste 650 de cursanți, majoritatea copii și tineri.

„Sediu de lux pentru politicieni sau școală pentru 650 de copii? Nu este un demers politic, ci este ceea ce ar fi trebuit să facă de la bun început conducerea PNL a Consiliului Județean Alba și domnul Ion Dumitrel: să amenajeze un palat pentru educație, artă și cultură, nu un palat pentru politicienii care vor lux și opulență.

Amenajarea și dotarea acestei clădiri istorice în care s-a mutat Consiliul Județean Alba au însemnat investiții de peste 4,5 milioane de euro, din banii cetățenilor din Alba. Propunem ca acest sediu să fie oferit celor 650 de copii și tineri care studiază la Școala de Arte și Meșteșuguri, iar aparatul Consiliului Județean Alba să se mute, în schimb, în sediul acestei instituții de cultură din centrul municipiului.

650 de copii și tineri merită să se mute în Cetate, într-o clădire care trebuie să fie un palat al culturii și educației, nu un palat al baronilor PNL. Am înaintat această propunere președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, în speranța că va cântări cu înțelepciune interesul public al acestui proiect.

Noi, consilierii PSD, anunțăm că vom vota cu inima deschisă pentru orice proiect care înseamnă valorificarea clădirii pentru educație, cultură și artă. În Cetatea, nu trebuie să facem palate de lux pentru împărați sau baroni politici! ”, a spus Corneliu Mureșan, președintele PSD Alba și consilier județean.

În adresa înaintă de PSD Alba conducerii liberale a Consiliului Județean, se propune ca actualul sediu administrativ să aibă, pe lângă destinația educațională, și rol de spațiu expozițional destinat cărții cu aparițiile editoriale ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

De asemenea, în propunerea social democraților, în această clădire ar urma să fie înființate expoziții de artă, dar și un punct de informare turistică al județului Alba, care să promoveze toate obiectivele turistice din județ. Proiectul propus include și deschiderea curții interioare ca un spațiu viu în care cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri să susțină acțiuni cultural-artistice pe parcursul anului școlar.

În același timp, se propune valorificarea spațiilor de la parterul clădirii unde să funcționeze o expoziție etnografică deschisă publicului și astfel să fie dezvoltat și valorificat Centrul Etnografic al Județului Alba. Tot la parterul clădirii PSD Alba propune să fie înființat un magazin care să expună și să valorifice obiecte tradiționale confecționate de meșterii tradiționali din județul Alba, dar și un punct de prezentare al produselor producătorilor locali.

Sala de ședințe a Consiliului Județean Alba din noul sediu va fi destinată în continuare pentru primirea delegațiilor oficiale, întâlniri festive, ședințele de consiliu, dar va fi deschisă și altor instituții publice pentru organizarea unor ședințe, întâlniri sau conferințe (va fi o sala de protocol destinată tuturor instituțiilor publice care nu au un astfel de spațiu la dispoziție).

Proiectul PSD Alba, care presupune cedarea sediului de lux al Consiliului Județean Alba pentru educație, cultură și artă, respectiv mutarea conducerii și a aparatului în sediul actual al Școlii de Arte și Meșteșuguri și al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a fost înaintat președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, cu solicitarea să îl introducă ca proiect în dezbatere în următoare ședință.

Cu bună credință,

Echipa PSD Alba

Comunicat de presă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gogu Ioan

    luni, 21.10.2024 at 15:33

    nu neaparat ca sunt anti-psd dar in afara ca sa aglomerat si Cetatea cu masinile CJ nu prea vad utilitatea pentru judet. Si DA e buna ideea, pentru Scoala de Arte.

  2. Cetatean Alba Iulia

    luni, 21.10.2024 at 18:59

    Sa isi miste fundurile din mijlocul Cetatii! Niste aroganti, ne-am saturat de voi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate