Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba: ”După trei ani de guvernare, rezultatele sunt clare”

Publicat

PSD Alba transmite un bilanț al celor trei ani de guvernare și dă exemple de facilități acordate mai multor categorii sociale.

”După trei ani de guvernare, rezultatele se văd, se simt, sunt clare, țara noastră înregistrând, în al doilea trimestru din 2019, a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Ar fi fost mai multe măsuri bune dacă de la Cotroceni nu am fi avut parte de o blocare totală, de la acte normative, până la numiri de miniștri, Executivul fiind obligat să își desfășoare activitatea, în ultimele luni, în cele mai vitrege condiții. Prin trădare, Guvernul condus de Partidul Social Democrat a căzut, deși a primit încredere masivă a oamenilor la alegerile din 2016. În rândurile de mai jos, vă prezentăm o parte dintre măsurile luate în beneficiul privaților și bugetarilor, tinerilor și vârstnicilor. Concluziile le trageți singuri!

Creșterea salariului minim

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut.  De asemenea, persoanele care au terminat o facultate și care au cel puțin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au ajuns la salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Creșterea pensiilor

Guvernul a majorat punctul de pensie de la 871 de lei în 2016, la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019. Este cea de a patra majorarea a punctului de pensie. Conform noii legi a pensiilor, adoptate de PSD, punctul de pensie va crește din nou la 1 septembrie 2020, la 1.775 lei iar la 1 septembrie 2021 va ajunge 1.875 lei.

Pentru mame și copii

De la 1 aprilie 2019, toți copiii și-au primit alocațiile mărite. Pentru cei cu vârsta de până la 2 ani, alocaţia a crescut de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalți copii, de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. Guvernul consideră că investiția în copii reprezintă cea mai importantă investiție în viitor și a crescut cu 17,7% indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului, dar și cuantumul stimulentului de reinserție până la terminarea perioadei de îngrijire a copilului, de la 500 la 650 de lei. Contul Junior: Guvernul a deschis, pe 1 ianuarie 2019, câte un cont de economii pe numele fiecărui minor din România. Aici părinții pot depune bani pentru a beneficia de o primă anuală de la stat.

Pentru mediul de afaceri

Am redus la 1% impozitul pentru microîntreprinderile care au o cifră de afaceri mai mare de 1 milion de euro. Am redus contribuțiile de asigurări sociale pentru ca firmele să nu fie împovărate și am scăzut taxa pe valoarea dăugată. Am ajutat antreprenorii care și-au înființat start-up-uri cu 200.000 de lei, iar pentru firmele exportatoare am oferit granturi în valoare de 50.000 de lei. Angajații firmelor de IT beneficiază de scutire de impozit pe venit, în vreme ce toți salariații din sistemul public au primit vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei fiecare, care au ajutat foarte mult turismul românesc și pe cei care activează în el. De asemenea, Guvernul a oferit subvenții consistente pentru angajatorii care organizează stagii de specializare pentru fiecare tânăr angajat.

Pentru fermieri și agricultură

Guvernul PSD a adus pentru agricultura românească 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada ianuarie 2017 – februarie 2019, dublu față de totalul sumelor încasate de la UE în 9 ani, între 2007 și 2016. Valoarea producţiei agricole totale a crescut de la un an la altul, iar subvențiile au fost acordate, la timp, integral! Guvernul a înființat Creditul de dezvoltare cu garanții de stat de 80% pentru susținerea produselor agricole deficitare. Am extins suprafața agricolă irigabilă de la circa 300.000 hectare în 2016, la peste 1,4 milioane hectare în 2019, iar prin Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost înființate peste 10.000 de mici ferme de familie, au fost construite peste 240 de unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole. De asemenea, milioane de locuitori de la sate beneficiază de infrastructură rurală nouă sau reabilitată și de patrimoniu cultural reabilitat. În timpul Guvernării PSD, România a fost campioană europeană la absorbția fondurilor europene și pe locul 2 în cazul plăților efectuate către beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Pentru elevi și studenți

Peste 80.000 de elevi din licee profesionale primesc burse din fonduri europene, iar fondul de burse pentru studenți a crescut de la 83 lei/lună la 201 lei/lună alocare per student. Guvernul a asigurat, de asemenea, transportul cu trenul gratuit!

Pentru sănătate

S-au realizat cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa, iar bugetul pe care Guvernul l-a asigurat serviciilor medicale, în 2019, a fost cel mai mare din istorie. Ministerul Sănătății a dus o politică de dotare corespunzătoare a tuturor spitalelor din România. Spre exemplu, în Alba, fiecare spital a primit în acest an bani pentru aparatură medicală, spre deosebire de PNL-PDL care au închis unități sanitare cu paturi în localități în care oamenii aveau nevoie stringentă de servicii medicale. De asemenea, a fost crescută capacitatea de screening, prin fonduri europene pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătății publice precum: cancer de col uterin, cancer mamar, cancer colorectal, cancer la prostată, cancer pulmonar, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice.

Pentru educație

Profesorii au beneficiat de majorări succesive, iar față de 2016, salariile nete au crescut în medie cu 57,6%. S-au construit și reabilitat sute de unități de învățământ, iar elevii cu rezultate deosebite, laureați la olimpiade naționale și internaționale, au primit granturi anuale”, transmite Biroul de presă PSD Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    miercuri, 06.11.2019 at 01:08

    Doar cei care mai cred în „teoria sacului fără fund” vă vor putea asimila mesajul de campanie.

    Prin acest gen de fapte ați ignorat toate principiile unei economii sustenabile în România!

    Fie electoratul PSD nu dă 2 bani pe o economie sustenabilă, fie nu o să mai fiți votați vreodată ca partid și individual.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate