Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba: ”După trei ani de guvernare, rezultatele sunt clare”


Publicat

PSD Alba transmite un bilanț al celor trei ani de guvernare și dă exemple de facilități acordate mai multor categorii sociale.

”După trei ani de guvernare, rezultatele se văd, se simt, sunt clare, țara noastră înregistrând, în al doilea trimestru din 2019, a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Ar fi fost mai multe măsuri bune dacă de la Cotroceni nu am fi avut parte de o blocare totală, de la acte normative, până la numiri de miniștri, Executivul fiind obligat să își desfășoare activitatea, în ultimele luni, în cele mai vitrege condiții. Prin trădare, Guvernul condus de Partidul Social Democrat a căzut, deși a primit încredere masivă a oamenilor la alegerile din 2016. În rândurile de mai jos, vă prezentăm o parte dintre măsurile luate în beneficiul privaților și bugetarilor, tinerilor și vârstnicilor. Concluziile le trageți singuri!

Creșterea salariului minim

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut.  De asemenea, persoanele care au terminat o facultate și care au cel puțin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au ajuns la salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Creșterea pensiilor

Guvernul a majorat punctul de pensie de la 871 de lei în 2016, la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019. Este cea de a patra majorarea a punctului de pensie. Conform noii legi a pensiilor, adoptate de PSD, punctul de pensie va crește din nou la 1 septembrie 2020, la 1.775 lei iar la 1 septembrie 2021 va ajunge 1.875 lei.

Pentru mame și copii

De la 1 aprilie 2019, toți copiii și-au primit alocațiile mărite. Pentru cei cu vârsta de până la 2 ani, alocaţia a crescut de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalți copii, de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. Guvernul consideră că investiția în copii reprezintă cea mai importantă investiție în viitor și a crescut cu 17,7% indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului, dar și cuantumul stimulentului de reinserție până la terminarea perioadei de îngrijire a copilului, de la 500 la 650 de lei. Contul Junior: Guvernul a deschis, pe 1 ianuarie 2019, câte un cont de economii pe numele fiecărui minor din România. Aici părinții pot depune bani pentru a beneficia de o primă anuală de la stat.

Pentru mediul de afaceri

Am redus la 1% impozitul pentru microîntreprinderile care au o cifră de afaceri mai mare de 1 milion de euro. Am redus contribuțiile de asigurări sociale pentru ca firmele să nu fie împovărate și am scăzut taxa pe valoarea dăugată. Am ajutat antreprenorii care și-au înființat start-up-uri cu 200.000 de lei, iar pentru firmele exportatoare am oferit granturi în valoare de 50.000 de lei. Angajații firmelor de IT beneficiază de scutire de impozit pe venit, în vreme ce toți salariații din sistemul public au primit vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei fiecare, care au ajutat foarte mult turismul românesc și pe cei care activează în el. De asemenea, Guvernul a oferit subvenții consistente pentru angajatorii care organizează stagii de specializare pentru fiecare tânăr angajat.

Pentru fermieri și agricultură

Guvernul PSD a adus pentru agricultura românească 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada ianuarie 2017 – februarie 2019, dublu față de totalul sumelor încasate de la UE în 9 ani, între 2007 și 2016. Valoarea producţiei agricole totale a crescut de la un an la altul, iar subvențiile au fost acordate, la timp, integral! Guvernul a înființat Creditul de dezvoltare cu garanții de stat de 80% pentru susținerea produselor agricole deficitare. Am extins suprafața agricolă irigabilă de la circa 300.000 hectare în 2016, la peste 1,4 milioane hectare în 2019, iar prin Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost înființate peste 10.000 de mici ferme de familie, au fost construite peste 240 de unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole. De asemenea, milioane de locuitori de la sate beneficiază de infrastructură rurală nouă sau reabilitată și de patrimoniu cultural reabilitat. În timpul Guvernării PSD, România a fost campioană europeană la absorbția fondurilor europene și pe locul 2 în cazul plăților efectuate către beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Pentru elevi și studenți

Peste 80.000 de elevi din licee profesionale primesc burse din fonduri europene, iar fondul de burse pentru studenți a crescut de la 83 lei/lună la 201 lei/lună alocare per student. Guvernul a asigurat, de asemenea, transportul cu trenul gratuit!

Pentru sănătate

S-au realizat cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa, iar bugetul pe care Guvernul l-a asigurat serviciilor medicale, în 2019, a fost cel mai mare din istorie. Ministerul Sănătății a dus o politică de dotare corespunzătoare a tuturor spitalelor din România. Spre exemplu, în Alba, fiecare spital a primit în acest an bani pentru aparatură medicală, spre deosebire de PNL-PDL care au închis unități sanitare cu paturi în localități în care oamenii aveau nevoie stringentă de servicii medicale. De asemenea, a fost crescută capacitatea de screening, prin fonduri europene pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătății publice precum: cancer de col uterin, cancer mamar, cancer colorectal, cancer la prostată, cancer pulmonar, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice.

Pentru educație

Profesorii au beneficiat de majorări succesive, iar față de 2016, salariile nete au crescut în medie cu 57,6%. S-au construit și reabilitat sute de unități de învățământ, iar elevii cu rezultate deosebite, laureați la olimpiade naționale și internaționale, au primit granturi anuale”, transmite Biroul de presă PSD Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Ionel

    miercuri, 06.11.2019 at 01:08

    Doar cei care mai cred în „teoria sacului fără fund” vă vor putea asimila mesajul de campanie.

    Prin acest gen de fapte ați ignorat toate principiile unei economii sustenabile în România!

    Fie electoratul PSD nu dă 2 bani pe o economie sustenabilă, fie nu o să mai fiți votați vreodată ca partid și individual.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate