Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat: PSD Alba și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Publicat

Comunicat de presă: Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ.

Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba.

Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului reședință de județ, PSD vine cu doi tineri antreprenori: Corneliu Mureșan – un om cu experiență în zona privată, dar și în administrația județeană și Voicu Vușcan – un antreprenor de succes, care vrea să dea nouă viziune municipiului Alba Iulia.

PSD va intra în alegerile locale cu candidați pentru funcțiile de primar în toate cele 78 de unități administrativ teritoriale din Alba, fiind propuși oameni din domenii diverse, serioși, integri și bine pregătiți, care își pun priceperea în slujba dezvoltării comunităților în care trăiesc.

Peste 600 de social democrați prezenți la eveniment

Evenimentul de lansare, la care au participat peste 600 de social-democrați din întreg județul, s-a bucurat de prezența unor invitați importanți precum Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei Primului Ministru, sau performantul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

”Mă bucur să văd atât de mulți social-democrați entuziaști, adunați în același loc, pentru a susține aceeași cauză și având același scop compun: dezvoltarea județului în care locuiesc. Am încredere că puteți câștiga alegerile în județul Alba, așa cum vom câștiga și noi la Hunedoara. Vă spun cu sinceritate că dacă la Hunedoara aveam un tânăr bine pregătit precum Corneliu Mureșan, l-aș fi lăsat să candideze în locul meu la președinția Consiliului Județean”, a transmis președintele Consiliului Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Ce spun social democrații

”Voicu Vușcan are toate șansele să câștige Primăria Municipiului Alba Iulia și o va face, pentru că Alba Iulia are nevoie de un primar cu experiența sa managerială, acumulată în mediul privat, dar și de o administrație de stânga, care să lucreze pentru oameni.

În același timp, la Consiliul Județean Alba este nevoie de un schimb de generații, este nevoie de un om precum Corneliu Mureșan, care să repună județul pe drumul cel bun. Eu vă asigur că Guvernul, condus de premierul Marcel Ciolacu, va fi în continuare alături de Alba”, a transmis  Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei Primului Ministru.

”Mă bucur să văd că PSD Alba are oameni bine pregătiți, care candidează pentru a dezvolta comunități, nu pentru o funcție sau pentru un beneficiu. Pe mulți dintre colegii mei din Alba îi cunosc și am încredere că sunt oameni buni de administrație, care reprezintă cea mai bună soluție pentru comunitățile lor și pentru județul Alba.

Sunt alături de ei și aștept ca, după 9 iunie, să fim parteneri în transformarea digitală a instituțiilor pe care le vor prelua”, a spus Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ce spune conducerea PSD Alba despre candidați

Evenimentul de lansare a candidaților PSD pentru alegerile locale a fost prezentat de către coordonatorul județean al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, alături de avocatul Iulia Fabian-Mărincean, unul dintre membrii echipei PSD pentru Consiliul Județean Alba.

Victor Negrescu este românul care ocupă în prezent cea mai înaltă poziție la nivelul Parlamentului European și candidează la alegerile europarlamentare din acest an pentru un nou mandat de eurodeputat.

”PSD Alba are candidați puternici, serioși și responsabili. Oameni gospodari, profesioniști în domeniile lor de activitate, care vizează dezvoltarea comunităților locale și au experiența, energia și cunoștințele necesare pentru a face mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni. Împreună am elaborat un plan de dezvoltare locală care prevede absorbția a 1,5 miliarde de euro bani europeni pentru dezvoltarea județului în următorii ani și vom da o nouă viziune de dezvoltare județului Alba”, a transmis europarlamentarul Victor Negrescu, coordonatorul PSD Alba.

Candidatul PSD la Consiliul Județean Alba

La Consiliul Județean Alba, candidatul PSD este Corneliu Mureșan, un tânăr antreprenor cu experiență în management și în administrația județeană. De profesie jurist, Corneliu Mureșan  a reprezentat cu bună credință locuitorii județului Alba în două mandate în Consiliul Județean, a fost directorul unei instituții publice, iar apoi, timp de doi ani, a îndeplinit funcția de subprefect de Alba.

”Sunt exponentul unei noi generații care vrea să construiască un viitor mai bun pentru Alba și pentru oamenii din județul acesta. Sunt un om de administrație, care crede că are maturitatea, pregătirea și priceperea pentru a construi proiecte serioase, care să dezvolte acest județ.

Alba nu mai are timp de pierdut, dacă vrem să ținem pasul cu județele din jurul nostru.

Trebuie să avem curajul și să deschidem ochii pentru a vedea că viitorul județului Alba este cenușiu: nu există o strategie de atragere a investitorilor și pentru crearea de locuri de muncă, zona rurală este ignorată și lăsată în subdezvoltare, cetățenii sunt izolați pentru că transportul județean e ineficient sau plătesc prețuri enorme la apă, canalizare și salubritate.

Traiul bun al oamenilor din Alba nu se vede în realitate și e doar în pliantele electorale ale contracandidaților noștri. Alături de echipa mea pot face mai mult pentru Alba, mai bine pentru oameni”, a spus Corneliu Mureșan, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Alba.

Echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba

Echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba este formată din oameni profesioniști și bine pregătiți care propun un program coerent și o nouă viziune pentru dezvoltare județului. Astfel, printre măsurile importante din programul PSD pentru Alba amintim atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă, construirea unui nou spital județean cu fonduri europene, măsuri de dezvoltare a zonei rurale și oprirea depopulării, dezvoltarea turismului, dar mai ales crearea unui transport public județean eficient, astfel încât să nu mai existe comunități locale izolate, cum se întâmplă în prezent.

De asemenea, un preț redus, corect și suportabil, la apă, canalizare și salubritate este o altă măsură prioritară susținută de echipa PSD.

Principiile pe care se ghidează Corneliu Mureșan și echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba sunt: profesionalism, transparență și distribuirea corectă a banilor din bugetul județului, în interesul tuturor comunităților. Nicio comunitate nu va fi lăsată în urmă, niciun cetățean nu va fi ignorat!

Noul PSD la Alba Iulia

La Alba Iulia, noul PSD vine o echipă de oameni bine pregătiți, o echipă condusă de Voicu Vușcan, un profesionist desăvârșit, manager al uneia dintre cele mai mari companii din țară și garanția că administrația locală va fi pusă în slujba cetățenilor, că Primăria va deveni o instituție în care carnetul de partid va înceta să țină loc de CV ori pregătire.

”Candidatura mea este despre Alba Iulia, despre acasă, despre noi toți, care merităm un oraș modern, care se dezvoltă și privește spre viitor cu încredere, un oraș care e condus cu profesionalism, în baza unui plan bine pus la punct și a unui management pe măsură.

E despre Alba Iulia și albaiulieni! E despre faptul că pur și simplu nu ne mai permitem să pierdem încă 4 ani cu această administrație falimentară, cu această gașcă pusă pe combinații și căpătuială. E despre faptul că trebuie să facem lucrurile cu cap! Am intrat în competiția asta ca să câștig. Și voi câștiga! Pentru Alba Iulia, pentru oameni, pentru că viitorul este al nostru și trebuie să avem grijă de el!”, a spus Voicu Vușcan, candidatul PSD pentru Primăria Alba Iulia.

Evenimentul de lansare a candidaților PSD la alegerile locale a fost un prilej de întâlnire între candidați noi pentru primăriile din județ și primari în funcție:

 • Mirel Hălălai – primar Teiuș;
 • Ștefan Traian Popa – primar Stremț;
 •  Doru Petricele – primar Vidra;
 • Cornel Napău – primar Bucium;
 • Marius Cioara –  primar Ciuruleasa;
 • Vasile Raica – primar Râmeț;
 • Ioan Trif – primar Ceru Băcăinți.

Primarii social-democrați din Alba au demonstrat că administrațiile de stânga sunt administrații eficiente, care lasă în urmă investiții durabile pentru comunitate.

Candidații PSD la primăriile de municipii și orașe:

 • Crișan Dragoș – municipiul Aiud;
 • Lațiu Ioan – municipiul Blaj;
 • Radu Cristian – municipiul Sebeș;
 • Tuhuț Radu Marcel – orașul Abrud;
 • Toader Cristin – orașul Baia de Arieș;
 • Bodea Călin – orașul Câmpeni;
 • Sărmășan Călin-Andrei – orașul Cugir;
 • Sanislav Maria – orașul Ocna Mureș;
 • Hălălai Mirel – orașul Teiuș;
 • Foszto (Repede) Andreea Elena – orașul Zlanta.

Și în cele 67 de comune din Alba, PSD are oameni care candidează cu bună credință pentru dezvoltarea comunităților din care fac parte. Alături de echipele lor pot face mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni. În următoarea perioadă, toți candidații PSD își vor prezenta, în comunitățile unde candidează, programul politic și soluțiile pe care le au pentru rezolvarea problemelor oamenilor, au transmis într-un comunicat de presă, reprezentații PSD Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  sâmbătă, 27.04.2024 at 15:25

  Sper să rămâneţi cu lansarea.

 2. Abureală

  duminică, 28.04.2024 at 08:33

  Totuși cine își va demisia cind vor pierde CJ, primăria Alba Iulia și mai ales Sebesul unde candidează pt a treia oara același veșnic perdant ? Conduși aiurea la nivel de județ o vor da iar în bara cei de stinga în favoarea dreptei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax