Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba: Subvenții mai mari şi noi programe guvernamentale pentru fermieri

Publicat

Ioan Dirzu, piata

Agricultura românească a cunoscut, în ultimii doi ani, o dezvoltare exponențială. România a redevenit grânarul Europei și înregistrează rezultate agricole record la porumb și grâu.

Totul a fost posibil grație politicilor guvernamentale de sprijin pentru fermieri și noilor programe dezvoltate de Guvernul României.

Subvenții mai mari

Guvernul României intenționează să crească subvențiile pentru agricultori. Decizia a fost anunțată în emisiunea Viața Satului de la TVR, de către ministrul Agriculturii, Petre Daea. Executivul va dubla subvenția pentru tomate de anul viitor de la 3.000 la 6.000 de euro și extinderea programului de subvenție la castraveți, ardei și vinete. De asemenea, măsura impusă de PDL-PNL de taxare a subvențiilor va fi anulată de către PSD. O mare nedreptate va fi astfel corectată. Mai mult decât atât, prin eforturile europarlamentarilor PSD și ale fostului ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, banii europeni pentru subvenții vor crește în viitorul buget UE, pentru a ajunge în media europeană. De altfel, fermierii din zonele montane vor putea primi bonusuri financiare substanțiale grație amendamentelor susținute de PSD în Parlamentul European. Măsura europeană vine în sprijinul legii inițiate de deputatul Ioan Dîrzu, pentru sprijinirea investițiilor în zonele montane, prin care în anul 2019 s-a alocat peste 1 miliard de lei fonduri nerambursabile.

Noi programe pentru fermieri

Guvernul României a anunțat de asemenea noi programe pentru fermieri. Un program specific dedicat solarilor va fi lansat în perioada următoare, pentru a permite fermierilor români să producă tot timpul anului. Acesta se referă la sprijinul pentru sistemele de încălzire necesare agricultorilor, investiție care va fi subvenționată integral de Guvern. În ideea promovării produselor românești, Guvernul României, cu sprijinul PSD, a aprobat scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele alimentare montane, bio și tradiționale. TVA redus înseamnă o productivitate crescută și prețuri mai mici. Astfel, românii vor fi încurajați să consume alimente bio și tradiționale sănătoase, de cea mai bună calitate.

O altă măsură ce va permite consumatorilor să beneficieze de produse de cea mai bună calitate se referă la legea privind combaterea dublului standard, care prevede scoaterea din magazine a mărfurilor care riscă să afecteze sănătatea cetățenilor. Românii merită să aibă produse de aceeași calitate ca și cele din vestul Europei, iar România trebuie să aibă parte de un tratament corect și egal pe piața europeană. Astfel, PSD dorește să fie eliminată discriminarea în domeniul alimentar, și nu numai, la nivelul Uniunii Europene.

PNL vrea să taie banii pentru agricultură!

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a anunțat într-o postare pe rețelele sociale intenția liberalilor de a tăia banii pentru agricultură și zonele rurale. Acesta critică Uniunea Europeană pentru faptul că alocă subvenții și susține că în viitorul Parlament European agricultura trebuie să nu mai fie finanțată.

Guvernul PSD susține fermierii pentru că o țară cu o agricultură modernă, puternică, așa cum ne dorim să fie România, este o țară bogată!”, transmite PSD Alba, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax