Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba: ”Viorica Dăncilă, un președinte muncitor și implicat, alături de fiecare român”


Publicat

Delegații PSD Alba au votat, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în prezența Vioricăi Dăncilă, membrii Biroului Permanent Județean al partidului. PSD Alba transmite un comunicat în legătură cu vizita premierului și cele mai recente decizii.

”Conducerea aleasă a Partidului Social Democrat Alba și delegații participanți la Conferința Județeană au promis susținere necondiționată la alegerile prezidențiale Vioricăi Dăncilă, premierul în mandatul căruia au crescut pensiile și salariile și care, alături de Cabinetul ei, ar fi făcut mai mult pentru români dacă Klaus Iohannis nu ar fi blocat tot – de la ministere și până la legi care ar fi adus bunăstare românilor.

Să nu uităm că milioane de copii au primit alocațiile mărite doar în aprilie – și nu în martie – din cauza că a promulgat cu întârziere bugetul pe 2019 sau că, aflându-se în stare de negare și blocare absolută, a fost obligat de Curtea Constituțională să numească miniștri interimari, după ce a respins toate propunerile fără nicio explicație.

Partidul Social Democrat, filiala Alba, își dorește un președinte muncitor și implicat, care să nu vorbească despre „românii mei” și românii altora, un președinte al tuturor, capabil să lupte pentru fiecare dintre noi. Puterea noastră stă în unitate și în încrederea pe care oamenii o au în noi. În mijlocul lor ne întoarcem de fiecare dată, să îi ascultăm și să le fim aproape, pentru ca să putem face întotdeauna mai bine pentru țara și pentru fiecare zi de mâine. Am învățat din greșelile trecutului și vom face tot posibilul ca la alegerile prezidențiale să recâștigăm încrederea românilor, iar Partidul Social Democrat să redevină prima forță politică.

Mulțumim celor 30.000 de locuitori ai județului Alba care au semnat pentru candidatura Vioricăi Dăncilă – un președinte muncitor și implicat, alături de fiecare român.

Mulțumim delegaților prezenți, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia care, în prezența Vioricăi Dăncilă, au votat membrii Biroului Permanent Județean PSD ALBA:

1             DÎRZU IOAN – Președinte

2             RUS IOAN – Președinte de onoare

3             TUHUŢ RADU MARCEL – Președinte executiv

4             SANDEA DORIN GHEORGHE – Secretar executiv

5             ANDREŞ IOAN CĂLIN – Vicepreședinte

6             BREAZ DANIEL VALER – Vicepreședinte

7             BÎRZAN DĂNUŢ VASILE – Vicepreședinte

8             CRIȘAN LAURENȚIU – Vicepreședinte

9             CRIŞAN VASILE – Vicepreședinte

10           DRAGOSIN PETRU ROMI – Vicepreședinte

11           HĂLĂLAI MIREL – Vicepreședinte

12           LUCA NICOLAE – Vicepreședinte

13           MEDREA BOGDAN – Vicepreședinte

14           NAPĂU CORNEL – Vicepreședinte

15           NEGRESCU VICTOR – Vicepreședinte

16           NISTOR FLORIN – Vicepreședinte

17           POPA TRAIAN ŞTEFAN – Vicepreședinte

18           SIMINA NICOLAE – Vicepreședinte

19           TOMUȘ DOREL – Vicepreședinte

20           TRIFAN MIRCEA – Vicepreședinte

21           ZDRÂNC DANIEL – Vicepreședinte

22           DĂRĂMUŞ MARCELA EUGENIA – Vicepreședinte asimilat (fiind președintele Organizației Femeilor Social Democrate din Alba)

23           POPA EUGEN – Vicepreședinte asimilat (având funcția de președinte la organizația de pensionari a PSD Alba)

24           POPA ANDREI – Vicepreședinte asimilat (Președinte al TSD Alba)

25           MUREȘAN CORNELIU – Vicepreședinte asimilat (Președinte PES Activists Alba)

25           MATEI  IOAN – Trezorier”

Birou de presă PSD ALBA

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei, potrivit surselor Digi24. 

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană, somată să introducă vizele pentru americani din cauza românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților

Publicat

sua

Eurodeputații din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislația UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE și SUA, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat joi cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă și 43 abțineri o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Grupul popularilor europeni, în care sunt membrii și Mircea Hava, Dan Motreanu și Rareș Bogdan, au votat contra rezoluției.

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români au încă nevoie de viză pentru a intra în SUA. Comisia este obligată să propună suspendarea exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA; atât PE, cât și Consiliul o pot bloca.

Actul juridic care reintroduce obligația de a deține viză pentru resortisanții SUA ar fi trebuit depus cu mai mult de patru ani în urmă

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetățenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Discriminarea la care sunt supuși cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români care călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principiul fundamental al solidarității între membrii UE, solicităm Comisiei să acționeze în conformitate cu legislația europeană și să prezinte o propunere de suspendare a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA. Va fi apoi la latitudinea Parlamentului și a Consiliului să evalueze consecințele politice ale acestei acțiuni”, a declarat Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile și raportor.

În conformitate cu legislația UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor în termen de 24 luni de la data notificării oficiale a unei situații de lipsă de reciprocitate, Comisia trebuie să adopte un act juridic de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act (articolul 290 alineatul (2) din Tratatul UE).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Momentul istoric în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu. Imagini în premieră de la NASA

Publicat

NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță, pentru a colecta mostre de sol de suprafața acestuia.

Este „un moment istoric”, iar bucuria celor care au muncit la proiect este pe măsură.

Imaginile au fost filmate în 20 octombrie 2020 și arată câmpul vizual al camerei SamCam de pe sondă, în timp ce Osiris-Rex se apropie și atinge suprafața asteroidului Bennu.

Datele preliminare arată că brațul de eșantionare a atins suprafața asteroidului timp de aproximativ 6 secunde, după care sonda s-a îndepărtat de suprafață, potrivit NASA.

Scopul sondei a fost să colecteze cel puțin 60 de grame, poate chiar un kilogram din roca asteroidului.

Deoarece Bennu este un obiect spațial foarte primitiv, oamenii de știință spun că suprafața și praful ar putea deține indicii fascinante despre modul în care s-au format Soarele și planetele în urmă cu mai bine de 4,5 miliarde de ani.

Sonda Osiris-Rex, lansată în 2016, are dimensiunile unei furgonete. Ea va revenit pe pământ abia în 2023 cu materialele colectate.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul de infecţii respiratorii acute. Câte persoane s-au vaccinat antigripal

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii – înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 47.636, cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Săptămâna 12 – 18 octombrie 2020 (S42/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.636, cu 42,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.076) şi cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (42.121)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi săptămână au fost raportate la nivel naţional 5 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 20 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 42/2019).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, informează INSP.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 18 octombrie au fost vaccinate antigripal 187.253 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate