Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD Alba: Zeci de primari și aleși locali ai PNL, excursie în grup și nimic mai mult, în ciuda problemelor din județ

Publicat


psd

Reprezentanții Partidului Social Democrat din Alba reacționează la plecarea unor primari PNL din județ, într-o excursie de studiu la Bruxelles.

”În contextul în care județul Alba și România sunt în Uniunea Europeană de ani buni, mesajul de campanie al lui Mircea Hava – „Ducem Alba în Europa” – era oarecum de neînțeles, însă îl deslușim în aceste zile când, zeci de aleși locali, dintre care mulți primari, se află în excursie la Bruxelles”.

Fără doar și poate, instituțiile Uniunii Europene trebuie vizitate, dar nu și cu sacrificiul de a lăsa concomitent zeci de primării din județ, fie și pentru câteva zile, fără edili, când sunt atât de multe probleme de rezolvat. Omul gospodar merge în concediu, însă după ce toate problemele casnice sunt rezolvate, iar bucuria și relaxarea de moment nu trebuie să pericliteze alte proiecte.

Domnul Paul Voicu mai bine s-ar îngriji, spre exemplu, de toboganele, leagănele și balansoarele din puținele parcuri pe care le avem, care oricum sunt în paragină după ce nu s-a mai investit, de ani buni, absolut nimic. Este greu de înțeles cum, într-o perioadă în care, proprietarii de autoturisme, stau zi și noapte în fața primăriei Alba Iulia așteptând pentru a închiria un loc de parcare rezidențial, viceprimarul cu atribuții de primar cumpără suveniruri cu Manneken Pis.

Sau vicepreședinții Consiliului Județean Alba admiră Parlamentul European când conjudețenii noștri pot fi, din nou, sufocați de gunoaie, mai ales în contextul ilegalităților descoperite în cazul licitației privind desemnarea operatorului de la halda de gunoi de la Galda de Jos.

Desigur, problemele cu care se confruntă locuitorii județului Alba sunt nenumărate și nu se rezolvă de pe o zi pe alta. Dar există situații stringente pe care – dacă punem interesul obștesc mai presus de cel personal – le rezolvăm și apoi plecăm. Ar fi chiar amuzant, dacă nu caraghios, să ni se spună că, spre exemplu, domnii primari din Blaj, Zlatna, Aiud sau Sebeș au învățat în câteva zile la Bruxelles cum să atragă fonduri europene.

În urma alegerilor parlamentare din 2016 oamenii au decis să fie conduși în număr mare de primari PNL. Cetățenii întotdeauna au dreptate, însă nu este corect să primească, în aceste zile, în schimbul votului, opulența din fotografiile de grup care abundă pe rețelele de socializare.

Cu riscul de a ne repeta, astfel de vizite în Parlamentul European sunt importante, însă nu cu prețul de a lăsa, simultan, fără primari, atât de multe localități și nu cu ipocrizia de a poza, cu emfază, în salvatorul turismului și al mediului de afaceri când, de fapt, vorbim de zile de relaxare și recompense electorale.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate