Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: Banii județului trebuie administrați corect și responsabil, iar accesarea fondurilor europene este obligatorie

Publicat


cons judeteni 1

” Solicităm administrarea corectă, responsabilă și echilibrată a banilor județului Alba astfel încât de investițiile realizate să se bucure în egală măsură conjudețenii noștri, indiferent de localitatea în care domiciliază.

De asemenea, accesarea fondurilor europene sau depunerea de proiecte pentru obținerea banilor guvernamentali de către unitățile administrativ teritoriale și consiliul județean este obligatorie, nu opțională, dacă vrem o dezvoltare sustenabilă, conform așteptărilor cetățenilor.

 Pentru corecta administrare a fondurilor județului Alba, am fost nevoiți să respingem un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba care urmărea realizarea în comun, cu Primăria municipiului Aiud, obiectivul de investiții ”Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”, în condițiile în care niciuna dintre instituțiile menționate nu a încercat accesarea de fonduri europene sau depunerea de proiecte guvernamentale pentru realizarea acestuia.

Astfel de obiective sunt eligibile pentru finanțare cu bani europeni sau fonduri guvernamentale, spre exemplu prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) sau prin Compania Națională de Investiții (CNI). Considerăm că aiudenii merită și au nevoie de un centru cultural multifuncțional, însă am așteptat să existe cel puțin un proiect depus, în acest sens, pentru atragerea altor fonduri.

A lua jumătate din fondurile necesare din ”pușculița” județului este, într-adevăr, simplu, dar nu și benefic, mai ales pe termen lung. Mai mult decât atât, prin astfel de proiecte în comun se creează un precedent periculos. Care va fi conduita noastră, în calitate de consilieri județeni, dacă, spre pildă, mâine ar veni altă primărie pentru un proiect similar? Ar trebui să alocăm, la fel, 50% din banii necesari.

Proiecte de hotărâre pentru realizarea centrului multicultural au fost introduse, pe ordinea de zi, în două ședințe consecutive, fiind respinse. Consilierii județeni ai PSD Alba nu își schimbă gândirea de la o lună la alta. Convingerile noastre derivă din argumente pe care, în aceste cazuri, nu le-am primit.

Din păcate, în Consiliul Județean, obediența față de autoritate a consilierilor județeni ai PNL face ca dezbaterea, contraargumentele și confruntările de idei să fie inexistente.

În final, subliniem că nu ne opunem niciunui proiect care nu poate fi finanțat sau cofinanțat din alte surse, europene sau guvernamentale, și dorim ca obiectivele, investițiile pe care le finanțăm să fie în folosul unei mase cât mai mari de oameni”, au transmis consilierii județeni ai Partidului Social Democrat filiala Alba.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

FOTO: Drama unei familii din Câmpeni, în prag de sărbători. Focul le-a mistuit o casă și mare parte din agoniseală

Publicat

incendiu campeni

O casă a ars din temelii marți seara, 10 tone de mâncare pentru animale și o mare parte din agoniseala unei familii din Fața Abrudului, Câmpeni, au fost distruse de foc. Doar ajutorul vecinilor, intervenția pompierilor și o minune au făcut ca incendiul să nu cuprindă toată propritatea familiei Morariu. Un accident la aprinderea lemnelor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Acesta a fost lovit, la prima vedere, destul de grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate