Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: ”La final de mandate, Dorin Nistor poate să se împrumute cât alții în șapte”

Publicat

sebes

Președintele PSD Sebeș, Luca Nicolae, amintește că primarul Dorin Nistor ”vrea să îndatoreze orașul” cu peste 12,5 milioane de euro, ce ar urma să fie rambursat în 15 ani. În opinia sa, această modalitate de dezvoltare a unui municipiu nu este sustenabilă și nici corectă.

”Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a câștigat în 2016 alegerile cu mesajul <În 4 ani Sebeșul poate! Ce nu s-a putut în 4 mandate. Cea mai sigură resursă financiară. Bani europeni pentru dezvoltare locală>. La final de mandate, Dorin Nistor vrea să îndatoreze Sebeșul – în ciuda puterii financiare de care dispune acest municipiu – cu peste 12,5 milioane de euro, inițiind un proiect de hotărâre pentru aprobarea contractării unui împrumut, care ar urma să fie rambursat, atenție, în 15 ani!

Această modalitate de dezvoltare a unui municipiu, pe lângă că nu este sustenabilă, nu este nici corectă. Dorin Nistor face parte din partidul acelora care nu contenesc să se plângă, cu fiecare ocazie, de <greaua moștenire> pe care, iată, acum, primarul din Sebeș, chiar vrea să o lase. Alegerile locale se organizează din 4 în 4 ani și nici un edil nu are certitudinea – doar speranța – continuității, iar dacă un astfel de împrumut, pe 15 ani, este legal, cu siguranță nu este moral.

Văzând că nu a reușit să-și onoreze promisiunile din campania electorală, eșuând în atragerea fondurilor europene, Dorin Nistor vrea să apeleze la împrumuturi colosale, care vor afecta bugetul municipiului în fiecare an din următorii 15 și, implicit, proiectele de dezvoltare a următorilor edili.

Ar fi fost mai civilizat ca primarul din Sebeș – și probabil nimeni nu s-ar fi opus – să fi contractat un împrumut la început de mandat, pentru următorii 4 ani, astfel încât să fie achitat integral până la următoarele rânduri de alegeri. Practic, dacă fiecare primar ar proceda la fel, succesorul său ar fi văduvit de un procent însemnat din banii de care dispunea anual unitatea administrativ-teritorială, iar astfel toate calculele și prioritățile ar fi date peste cap.

Mai mult, este de precizat că investițiile pe care Dorin Nistor vrea să le realizeze din împrumuturi sunt eligibile pentru finanțare europeană sau se pot realiza cu ajutorul banilor guvernamentali, foarte importanți pentru o dezvoltarea oricărei localități. Să nu fiu înțeles greșit, consider că modernizarea unor străzi și construirea unei clădiri de liceu sunt extrem de importante, dar realizate din împrumuturi nu fac altceva decât să scufunde Sebeșul în datorii pe care, direct și indirect, tot cetățenii le plătesc.

În concluzie, salut decizia consilierilor Partidului Social Democrat Sebeș de a nu vota proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări nerambursabile interne în valoare de 59.850.000 de lei, pus ultimul dintre cele 45 de proiecte care vor fi supuse aprobării în ședința din data de 28.11.2019.

De asemenea, sunt convins că nici consilierii locali ai altor formațiuni politice, care țin la oraș mai mult decât la Dorin Nistor, nu vor aproba acest <tun politic>, la final de mandat, prin care se dorește, în subsidiar, obținerea unor proiecte pentru alegerile din vară.

Dorin Nistor a manifestat, de asemenea, multă șovăială în deciziile pe care le-a luat în acești patru ani. Pe de o parte, vrea să ia acest împrumut imens, fără stres, fără dezbatere, dar a organizat referendum, consultând cetățenii, în cazul altor investiții, mult mai mici, arătând în patru ani NU că face, ci se ÎMPRUMUTĂ, cât alții în șapte”, transmite consilier județean Luca Nicolae, președinte PSD Sebeș, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax