Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: Nu suntem de acord cu intenția primarului Dorin Nistor de a „amaneta” viitorul Sebeșului pe o perioadă de 15 ani

Publicat


psd

Consilierii locali PSD Sebeș au transmis într-un comunicat de presă, că nu sunt de acord cu un proiect de hotărâre propus de primarul Dorin Nistor, spre Consiliul Local.

”Primarul Dorin Nistor a propus spre aprobarea Consiliului Local Sebeș un proiect prin care se dorește aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 59.850.000 lei (aproximativ 12.600.000 de euro) cu un termen de rambursare de 15 ani.

Trebuie să vedem ce înseamnă această sumă pentru municipiul Sebeș! Valoarea veniturilor proprii în cadrul bugetului local, în anul acesta, este de 64.757.490 lei, din care pentru investiții avem aproximativ 9.000.000 de lei.

Din calculele noastre, municipiul Sebeș va trebui să ramburseze 5.800.000 de lei/an (aproximativ 1.200.000 de euro/an), anuitate de plată constituită din dobânzi, comisioane și rate de rambursat.

Din cauza acestui fapt, primarul Dorin Nistor va lăsa „moștenire” locuitorilor Sebeșului pentru următorii 15 ani o cheltuială anuală reprezentând 64,4% din bugetul alocat pentru investiții.

Deci Sebeșul va trebui să se dezvolte și să realizeze investiții  în următorii 15 ani cu o sumă diminuată, reprezentând  doar 35,6% față de cât dispunem acum.

Domnule primar, vă solicităm să renunțați la această idee și să vă concentrați atenția pe atragerea fondurilor nerambursabile guvernamentale sau europene pentru realizarea obiectivelor importante pentru Sebeș.

Nu vă încălcați promisiunea făcută oamenilor în 2016: „Municipiul Sebeș trebuie să acceseze fonduri europene.

Investițiile nu se pot realiza doar din bugetul propriu…, Cea mai sigură resursă financiară. BANI EUROPENI pentru dezvoltare locală”. Nu ați pomenit atunci nimic de fonduri rambursabile (împrumuturi)”, au transmis consilerii locali din Sebeș. 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL NICOLAE: De ce Moșul apare pe un cal alb. Semnificații ale sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb, iar Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară, despre Sfântul Nicolae se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el, pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, unde va lăsa lumea fără căldură și lumină. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: INCENDIU la Vințu de Jos. Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:35, la acoperișul unei case aflate în localitatea Vințu de Jos. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu SVSU Vințu de intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Vințu de Jos. UPDATE, ora 22:25 – Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Gala performerilor, la Aiud. Elevii olimpici și profesorii pregătitori, premiați de autoritatea locală. LISTA

Publicat

Excelența în educație a fost apreciată și recompensată joi, în cadrul Galei Performerilor, la Aiud. Elevii unităților de învățământ din municipiu care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele școlare naționale și internaționale dar și profesorii care i-au pregătit au fost recompensați de autoritatea publică locală. Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, recompensa financiară s-a acordat conform HCL […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: INCENDIU la Alba Iulia. Un autoturism a luat foc, pe strada Arnsberg

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara la compartimentul motor al unui autoturism aflat pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu aparut la compartimentul motor al unui autoturism în municipiul Alba Iulia pe strada Arnsberg. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate