Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: Rușine Primăriei Alba Iulia pentru bătaia de joc la adresa șoferilor. Oamenii așteaptă, cu zilele, loc de parcare

Publicat

PSD Alba transmite, într-un comunicat de presă, detalii despre situația parcărilor din Alba Iulia.

”În Alba Iulia, locurile de parcare rezidențiale au devenit un lux, iar oamenii așteaptă cu zilele în fața primăriei, fără a avea certitudinea că obțin vreunul, din cauza unei administrații care nu doar că nu a investit în acest sector, ci se gândește doar cum să ia mai mulți bani de la cetățeni, fără să le asigure nimic în schimb.

Indolența și nepriceperea administrației au creat o situație critică pentru șoferii din municipiu, care așteaptă cu zilele pentru a plăti un simplu loc de parcare, iar situația se repetă în fiecare an. Vor fi șoferi care nu vor obține un loc de parcare și vor fi nevoiți să-și lase mașinile în zone neamenajate de unde, tot prin grija primăriei, deși nu încurcă circulația, riscă să fie amendați, iar autoturismele să le fie ridicate. Am asistat la ridicarea autoturismelor din locuri în care nu încurcau nici pe ceilalți șoferi, nici pe pietoni, în contextul în care în zonele respective nu erau locuri libere.

Din cauză că în ultimii ani nu a mai investit în amenajarea de noi locuri, Primăria Alba Iulia îi aduce pe șoferi într-o situație imposibilă, care vor rămâne fără loc de parcare rezidențial, doar cu nopți pierdute și nervi încinși la maximum.

Mai mult, după ora 16.00, în timpul săptămânii, toate locurile de parcare din zonele rezidențiale, din jurul blocurilor, sunt ocupate, iar astfel albaiulienii sunt obligați să lase mașinile acasă, când merg în cartierele marginale ale orașului, unde nu există parcări nerezidențiale.

Și, dacă tot ajungem în acest punct, dovadă a faptului că Primăria Alba Iulia vizează doar colectarea banilor șoferilor, în următoarea perioadă aproape toate locurile nerezidențiale vor trebui plătite, cu ora, cu ziua sau luna. Ceea ce este cu atât mai cinic: pentru a-ți acoperi nepriceperea în gestionarea acestei probleme, o ”impozitezi”. Probabil reprezentanții primăriei se gândesc că oamenii, pentru a nu plăti pentru fiecare oră în care sunt la serviciu, vor alege alte mijloace de transport, iar orașul nu va mai părea atât de sufocat de mașini.

Mărturie a faptului că primăria nu e interesată de șoferi, ci doar de colectarea banilor, stă și regulamentul prin care se instituie parcări cu plata cu ora în aproape tot orașul. În acesta se precizează că proprietarul parcărilor nu e responsabil de securitatea vehiculelor, iar cei care plătesc pentru o lună, nu îl au asigurat, fiind posibil să fie ocupat de alți plătitori”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de presă PSD Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax