Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: Sume record alocate de Ministerul Sănătății spitalelor din subordinea Consiliului Județean Alba

Publicat


c

PSD Alba a transmis un comunicat de presă legat de alocările Guvernului în domeniul medical. Consilierii județeni ai partidului au votat în ședința ordinară a CJ Alba un proiect de hotărâre care prevede rectificarea bugetului județului cu aproape 7,55 milioane de lei care vor fi alocați Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și celui de Pneumoftiziologie de la Aiud.

”Consilierii județeni din Alba au votat, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii iunie, un proiect de hotărâre care prevede rectificarea bugetului general al județului Alba, în urma alocării, între altele, a sumei de 7.452.000 de lei de la bugetul de stat pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Aceasta este o sumă record alocată de un Guvern, într-un an, către instituțiile spitalicești din subordinea Consiliului Județean Alba. Cu acești bani, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va achiziționa, spre exemplu, un computer tomograf 128 slice-uri, un mamograf digital cu tomosinteză și sistem de biopsie, un computer tomograf de înaltă performanță cu 32 secțiuni reconstruite, două sterilizatoare cu abur și generator propriu de abur, turn ureteroscopie flexibilă, litotritie cu laser și Ecograf Dopller color, în vreme ce Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud va achiziționa un Aparat Roentgen.

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a promis, în luna mai, în urma unei vizite în Alba Iulia, și inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, că toate instituțiile spitalicești vor beneficia de finanțare, pentru aparatură medicală, din partea ministerului pe care îl conduce.

În total, spitalele din județul nostru, vor primi peste 17 milioane de lei pentru aparatură și echipamente medicale, iar cofinanțarea unităților administrativ-teritoriale, în subordinea cărora se află spitalele, variază între 10 și 15%.

Aparatura medicală de înaltă performanță este, înainte de toate, un drept de care pacienții – plătitori de asigurări de sănătate – trebuie să beneficieze, fără să parcurgă sute de kilometri și fără să aștepte luni de zile. Guvernul nu a uitat de nevoile pacienților din județul Alba, iar promisiunile au devenit realitate.

Consilierii județeni ai PSD au susținut și vor sprijini toate proiectele de hotărâre care vizează capitolul ”Sănătate” și consideră că niciun procent din bugetul județului nu este prea mare dacă este redirecționat acestui sector pentru care toate partidele, indiferent de coloratura politică, trebuie să facă front comun.

În altă ordine de idei, Guvernul României a asigurat, în acest an, un buget istoric pentru domeniul sănătății. Cu acești bani, la nivel național, se asigură modernizarea și dotarea spitalelor, se fac achiziții de aparatură și echipamente medicale noi, se introduc noi programe de sănătate și se dezvoltă cele existente. De asemenea, pe listele medicamentelor compensate se introduc noi molecule.

Pacientul este în centrul sistemului medical și trebuie să primească serviciile și tratamentele medicale de care are nevoie, când are nevoie!”


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un medic acuzat de luare de mită a fost condamnat să muncească gratis într-o piață din Timișoara

Publicat

medic1

Un medic primar a fost obligat să muncească la piață sau în horticultură. Decizia aparține instanței, după ce a stabilit că este vinovat de luare de mită și fals intelectual și l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Medicul a fost acuzat că pensiona ilegal angajați din cadrul Penitenciarului Arad. A fost trimis […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul interimar a aprobat 1,4 miliarde lei pentru administrațiile locale. Cât primesc primăriile din Alba. LISTA

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Guvernul interimar a aprobat în ședința de luni acordarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe listă sunt și 49 de localități din județul Alba, care vor primi sume între 100.000 de lei și 10.700.000 lei. Cei mai mulți bani ajung la Primăria Alba Iulia. La nivel național, suma […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în Ocna Mureș: O casă a luat foc

Publicat

O casă din Ocna Mureș a luat foc luni, în jurul orei 16.20. Potrivit ISU Alba, pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat pompierii de la Aiud cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Groapa de gunoi de la Galda, rămâne nefuncțională. Consiliul Județean Alba, obligat să refacă licitația de la zero

Publicat

Procedura de licitație pentru atribuirea unui operator la groapa de gunoi de  la Galda de Jos se va relua de la zero.  Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins luni, 14 octombrie, ca nefondată, plângerea făcută de SC ECO SUD SRL, în contradictoriu cu Consiliul Județean Alba, SC ECO Bihor SRL și Polaris Mediu SRL, față […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate