Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: Sume record alocate de Ministerul Sănătății spitalelor din subordinea Consiliului Județean Alba

Publicat

c

PSD Alba a transmis un comunicat de presă legat de alocările Guvernului în domeniul medical. Consilierii județeni ai partidului au votat în ședința ordinară a CJ Alba un proiect de hotărâre care prevede rectificarea bugetului județului cu aproape 7,55 milioane de lei care vor fi alocați Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și celui de Pneumoftiziologie de la Aiud.

”Consilierii județeni din Alba au votat, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii iunie, un proiect de hotărâre care prevede rectificarea bugetului general al județului Alba, în urma alocării, între altele, a sumei de 7.452.000 de lei de la bugetul de stat pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

Aceasta este o sumă record alocată de un Guvern, într-un an, către instituțiile spitalicești din subordinea Consiliului Județean Alba. Cu acești bani, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va achiziționa, spre exemplu, un computer tomograf 128 slice-uri, un mamograf digital cu tomosinteză și sistem de biopsie, un computer tomograf de înaltă performanță cu 32 secțiuni reconstruite, două sterilizatoare cu abur și generator propriu de abur, turn ureteroscopie flexibilă, litotritie cu laser și Ecograf Dopller color, în vreme ce Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud va achiziționa un Aparat Roentgen.

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a promis, în luna mai, în urma unei vizite în Alba Iulia, și inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, că toate instituțiile spitalicești vor beneficia de finanțare, pentru aparatură medicală, din partea ministerului pe care îl conduce.

În total, spitalele din județul nostru, vor primi peste 17 milioane de lei pentru aparatură și echipamente medicale, iar cofinanțarea unităților administrativ-teritoriale, în subordinea cărora se află spitalele, variază între 10 și 15%.

Aparatura medicală de înaltă performanță este, înainte de toate, un drept de care pacienții – plătitori de asigurări de sănătate – trebuie să beneficieze, fără să parcurgă sute de kilometri și fără să aștepte luni de zile. Guvernul nu a uitat de nevoile pacienților din județul Alba, iar promisiunile au devenit realitate.

Consilierii județeni ai PSD au susținut și vor sprijini toate proiectele de hotărâre care vizează capitolul ”Sănătate” și consideră că niciun procent din bugetul județului nu este prea mare dacă este redirecționat acestui sector pentru care toate partidele, indiferent de coloratura politică, trebuie să facă front comun.

În altă ordine de idei, Guvernul României a asigurat, în acest an, un buget istoric pentru domeniul sănătății. Cu acești bani, la nivel național, se asigură modernizarea și dotarea spitalelor, se fac achiziții de aparatură și echipamente medicale noi, se introduc noi programe de sănătate și se dezvoltă cele existente. De asemenea, pe listele medicamentelor compensate se introduc noi molecule.

Pacientul este în centrul sistemului medical și trebuie să primească serviciile și tratamentele medicale de care are nevoie, când are nevoie!”


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

De ASTĂZI: Încep lucrările de REPARAȚII pe PODUL peste Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Restricții de circulație

Publicat

Din această seară vor începe lucrările de reparații ale carosabilului pe podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Vor fi înlocuite rosturile de dilatație, care au cedat sub traficul greu și se va repara carosabilul. Din datele de până acum, lucrările vor fi executate pe timp de noapte, urmând să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat

Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu este amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața. Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Investiție de peste 25 milioane de euro la Sebeș. Terminal intermodal, la intersecția autostrăzilor A1 și A10

Publicat

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, o investiție de peste 25 de milioane de euro, va fi construit la Sebeș, în zona nodului rutier dintre autostrăzile A1 și A10. Inițiativa ADR Centru pentru realizarea unui terminal intermodal în județul Alba prinde tot mai mult contur. Conform rezultatelor chestionarului realizat de Agenție, cel mai bun […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română: Bărbatul din Sebeș, reținut de polițiști joi, nu mai este angajat al companiei din 2018

Publicat

Reprezentanții Poștei Române au transmis că bărbatul din Sebeș reținut joi nu mai este angajat al companiei din 2018, acesta fiind, în prezent, angajat al unei firme de curierat.  „Bărbatul la care faceți referire în articol, nu mai este angajat al Poștei Române din 2018, este, în prezent, angajat al unei firme de curierat”, au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate