Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: „Toate pensiile cresc cu 15% de la 1 septembrie 2019. PSD redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia”

Publicat

Victor Negrescu

Valoarea punctului de pensie va crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei, iar astfel persoanele de vârsta a treia vor benefica de venituri mai mari cu circa 15%, transmite PSD Alba, într-un comunicat.

„Valoarea punctului de pensie va crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei, iar astfel persoanele de vârsta a treia vor benefica de venituri mai mari cu circa 15%, în ciuda eforturilor depuse de PNL și USR de a opri aceste măriri.

Valoarea punctului de pensie ar fi crescut mai repede dacă PNL și USR nu blocau Legea pensiilor, pe care au atacat-o la Curtea Constituțională. PSD redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia – umilite de regimul PNL-PDL –, iar toate veniturile vârstnicilor vor crește, indiferent dacă până la 1 septembrie va intra sau nu în vigoare noua Lege a pensiilor!

<Valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.100, la 1.265 de lei, aşa cum este prevăzut în OUG 114, pe care unii colegi o vor abrogată, deci nu vor majorarea pensiilor, dar noi o să o facem, nu o să-i ascultăm>, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Pensii mult mai mari decât în 2016

Guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creştere substanţială a punctului de pensie (de la 871 de lei în 2016, la 1.100 de lei în 2018 şi la 1.265 de lei în septembrie 2019), o creştere substanţială a pensiei minime garantate (la 640 de de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 de lei în 2020). Legea Pensiilor va permite și o creștere a pensiilor mici și medii și o recalculare pozitivă pentru cei au ieșit la pensie cu mai mult timp în urmă folosind principiul contributivității.

Măsuri în favoarea vârstnicilor

PSD a decis neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei. De asemenea, și în acest an vor fi acordate bilete de tratament.

PSD face dreptate prin recalcularea pensiilor

Până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi achitate diferențele de bani pentru pensionarii din grupele 1 şi 2 de muncă, iar acestea sunt consistente, de 8-10 şi chiar de 12 milioane de lei vechi pe pensionar pe lună. Toate plățile vor fi asigurate retroactiv indiferent când pensia va fi recalculată.

Partidul Social Democrat a ținut mereu la bunăstarea vârstnicilor, care în ciuda greutăților inerente vârstei, a problemelor de sănătate, au trăit vremuri grele în România, au răzbit în fața multor provocări. De aceea investim și în sănătate. Toate spitalele din Alba vor beneficia de aparatură medicală nouă.

Noi un împărțim oamenii în categorii, nu îi învrăjbim, ci îi considerăm egali și îi respectăm pentru ceea ce sunt. În fața vârstnicilor, ne înclinăm! Ei au contribuit la construirea României și la ceea ce noi suntem astăzi.

Nu îi lăsați pe cei de la PNL-USR să vină să taie pensiile din nou, să vă calce în picioare și să vă descurajeze! Pentru că, spre deosebire de ei, noi nu ne vindem și nu ne înjurăm țara. Împreună le vom arăta tuturor cât de mulți și de uniți sunt patrioții României!”, se arată în comunicatul PSD.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. adevar

  luni, 20.05.2019 la 13:03

  PSD-ul mi-a dat, ANAF-l mi i-a luat fara nici o lege, drept, cu japca. Inflatia m-a batjocorit, medicii m-au chinuit si medicamentele s-au scumpit. A minti cu tupeu prin comunicate de presa, e o infractiune crasa. Va veni o zi cand toate se vor plati: nu prin tribunale strambe ci prin DREPTATE de Sus.

 2. pilu

  luni, 20.05.2019 la 16:33

  Pai legea a fost blocata ca nu ati stiut sa spuneti de unde dati cresterea.Din imprumuturi de afara !. Cu cat estimati( ??) cresterea, cu atat va imprumutati de afara.Nimic gandit, ca nu aveti cu ce.
  Iar pensiile trebuiau crescute da la 1 ianuarie conform legii pensiilor, nu dela 1 septembrie. Oricum o dati, cadeti de prosti.
  Asa sper sa va perceapa lumea si la vot.

 3. Catalin

  marți, 21.05.2019 la 09:19

  Pensiile militarilor nu cresc.Nj mai mințiți poporul cu internetul.V-ați bătut joc de pensionarii militari.Eu unul nu voi vota PSD.

 4. ogarul cenusiu

  miercuri, 22.05.2019 la 16:59

  mananci …. ca o gazeta comunista.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” – răspunsul cinic al CNAS, după 17 zile de blocaj total în Sănătate

Publicat

card sanatate

Răspuns cinic al CNAS, în contextul în care pentru a 17-a zi la rând, platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate este total blocată. ”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” a spus purtătorul de cuvând al instituției. Pacienții reclamă că ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacole gratuite de teatru la Alba Iulia cu trupa Skepsis. Programul verii

Publicat

a

Ca în fiecare an, trupa de teatru Skepsis propune publicului în lunile Iulie şi August un program atractiv de spectacole în aer liber la poarta a IV-a a Cetăţii. Primul weekend vesel cu Skepsis! Ca şi cum vara nu ar fi de-ajuns, ne vom încălzi în acest weekend cu două spectacol de Commedia dell Arte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Turmă de oi în putrefacție, la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imaginile groazei în pădurea Bărăbanț

Publicat

o

Imaginile groazei, lângă Alba Iulia. Zeci de oi moarte au fost abandonate în pădurea dintre Bărăbanț și Șard, la doar câțiva kilometri de oraș. Un cititor Alba24 a trimis o serie de fotografii incredibile. În fotografii se pot observa oile moarte de mult timp, intrate deja în putrefacție. Aproape, un câine este legat în lanți […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Statul la calculator poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Cum poți să eviți durerile de gât și spate

Publicat

munca birou

O zi de lucru petrecută la birou poate avea și ea efecte negative asupra corpului tău. Din cele opt ore pe zi de la birou, probabil petreci cinci sau șase dintre ele pe scaun în fața unui monitor. Există modalități prin care poți să eviți durerile de gât și de spate. Sfaturile lui John Cinkay, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate