Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: „Toate pensiile cresc cu 15% de la 1 septembrie 2019. PSD redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia”

Publicat


Victor Negrescu

Valoarea punctului de pensie va crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei, iar astfel persoanele de vârsta a treia vor benefica de venituri mai mari cu circa 15%, transmite PSD Alba, într-un comunicat.

„Valoarea punctului de pensie va crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei, iar astfel persoanele de vârsta a treia vor benefica de venituri mai mari cu circa 15%, în ciuda eforturilor depuse de PNL și USR de a opri aceste măriri.

Valoarea punctului de pensie ar fi crescut mai repede dacă PNL și USR nu blocau Legea pensiilor, pe care au atacat-o la Curtea Constituțională. PSD redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia – umilite de regimul PNL-PDL –, iar toate veniturile vârstnicilor vor crește, indiferent dacă până la 1 septembrie va intra sau nu în vigoare noua Lege a pensiilor!

<Valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.100, la 1.265 de lei, aşa cum este prevăzut în OUG 114, pe care unii colegi o vor abrogată, deci nu vor majorarea pensiilor, dar noi o să o facem, nu o să-i ascultăm>, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Pensii mult mai mari decât în 2016

Guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creştere substanţială a punctului de pensie (de la 871 de lei în 2016, la 1.100 de lei în 2018 şi la 1.265 de lei în septembrie 2019), o creştere substanţială a pensiei minime garantate (la 640 de de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 de lei în 2020). Legea Pensiilor va permite și o creștere a pensiilor mici și medii și o recalculare pozitivă pentru cei au ieșit la pensie cu mai mult timp în urmă folosind principiul contributivității.

Măsuri în favoarea vârstnicilor

PSD a decis neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei. De asemenea, și în acest an vor fi acordate bilete de tratament.

PSD face dreptate prin recalcularea pensiilor

Până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi achitate diferențele de bani pentru pensionarii din grupele 1 şi 2 de muncă, iar acestea sunt consistente, de 8-10 şi chiar de 12 milioane de lei vechi pe pensionar pe lună. Toate plățile vor fi asigurate retroactiv indiferent când pensia va fi recalculată.

Partidul Social Democrat a ținut mereu la bunăstarea vârstnicilor, care în ciuda greutăților inerente vârstei, a problemelor de sănătate, au trăit vremuri grele în România, au răzbit în fața multor provocări. De aceea investim și în sănătate. Toate spitalele din Alba vor beneficia de aparatură medicală nouă.

Noi un împărțim oamenii în categorii, nu îi învrăjbim, ci îi considerăm egali și îi respectăm pentru ceea ce sunt. În fața vârstnicilor, ne înclinăm! Ei au contribuit la construirea României și la ceea ce noi suntem astăzi.

Nu îi lăsați pe cei de la PNL-USR să vină să taie pensiile din nou, să vă calce în picioare și să vă descurajeze! Pentru că, spre deosebire de ei, noi nu ne vindem și nu ne înjurăm țara. Împreună le vom arăta tuturor cât de mulți și de uniți sunt patrioții României!”, se arată în comunicatul PSD.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. adevar

  luni, 20.05.2019 la 13:03

  PSD-ul mi-a dat, ANAF-l mi i-a luat fara nici o lege, drept, cu japca. Inflatia m-a batjocorit, medicii m-au chinuit si medicamentele s-au scumpit. A minti cu tupeu prin comunicate de presa, e o infractiune crasa. Va veni o zi cand toate se vor plati: nu prin tribunale strambe ci prin DREPTATE de Sus.

 2. pilu

  luni, 20.05.2019 la 16:33

  Pai legea a fost blocata ca nu ati stiut sa spuneti de unde dati cresterea.Din imprumuturi de afara !. Cu cat estimati( ??) cresterea, cu atat va imprumutati de afara.Nimic gandit, ca nu aveti cu ce.
  Iar pensiile trebuiau crescute da la 1 ianuarie conform legii pensiilor, nu dela 1 septembrie. Oricum o dati, cadeti de prosti.
  Asa sper sa va perceapa lumea si la vot.

 3. Catalin

  marți, 21.05.2019 la 09:19

  Pensiile militarilor nu cresc.Nj mai mințiți poporul cu internetul.V-ați bătut joc de pensionarii militari.Eu unul nu voi vota PSD.

 4. ogarul cenusiu

  miercuri, 22.05.2019 la 16:59

  mananci …. ca o gazeta comunista.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un medic acuzat de luare de mită a fost condamnat să muncească gratis într-o piață din Timișoara

Publicat

medic1

Un medic primar a fost obligat să muncească la piață sau în horticultură. Decizia aparține instanței, după ce a stabilit că este vinovat de luare de mită și fals intelectual și l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Medicul a fost acuzat că pensiona ilegal angajați din cadrul Penitenciarului Arad. A fost trimis […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul interimar a aprobat 1,4 miliarde lei pentru administrațiile locale. Cât primesc primăriile din Alba. LISTA

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Guvernul interimar a aprobat în ședința de luni acordarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe listă sunt și 49 de localități din județul Alba, care vor primi sume între 100.000 de lei și 10.700.000 lei. Cei mai mulți bani ajung la Primăria Alba Iulia. La nivel național, suma […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în Ocna Mureș: O casă a luat foc

Publicat

O casă din Ocna Mureș a luat foc luni, în jurul orei 16.20. Potrivit ISU Alba, pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat pompierii de la Aiud cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Groapa de gunoi de la Galda, rămâne nefuncțională. Consiliul Județean Alba, obligat să refacă licitația de la zero

Publicat

Procedura de licitație pentru atribuirea unui operator la groapa de gunoi de  la Galda de Jos se va relua de la zero.  Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins luni, 14 octombrie, ca nefondată, plângerea făcută de SC ECO SUD SRL, în contradictoriu cu Consiliul Județean Alba, SC ECO Bihor SRL și Polaris Mediu SRL, față […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate