Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: „Toate pensiile cresc cu 15% de la 1 septembrie 2019. PSD redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia”

Publicat

Victor Negrescu

Valoarea punctului de pensie va crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei, iar astfel persoanele de vârsta a treia vor benefica de venituri mai mari cu circa 15%, transmite PSD Alba, într-un comunicat.

„Valoarea punctului de pensie va crește începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei, iar astfel persoanele de vârsta a treia vor benefica de venituri mai mari cu circa 15%, în ciuda eforturilor depuse de PNL și USR de a opri aceste măriri.

Valoarea punctului de pensie ar fi crescut mai repede dacă PNL și USR nu blocau Legea pensiilor, pe care au atacat-o la Curtea Constituțională. PSD redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia – umilite de regimul PNL-PDL –, iar toate veniturile vârstnicilor vor crește, indiferent dacă până la 1 septembrie va intra sau nu în vigoare noua Lege a pensiilor!

<Valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.100, la 1.265 de lei, aşa cum este prevăzut în OUG 114, pe care unii colegi o vor abrogată, deci nu vor majorarea pensiilor, dar noi o să o facem, nu o să-i ascultăm>, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Pensii mult mai mari decât în 2016

Guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creştere substanţială a punctului de pensie (de la 871 de lei în 2016, la 1.100 de lei în 2018 şi la 1.265 de lei în septembrie 2019), o creştere substanţială a pensiei minime garantate (la 640 de de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 de lei în 2020). Legea Pensiilor va permite și o creștere a pensiilor mici și medii și o recalculare pozitivă pentru cei au ieșit la pensie cu mai mult timp în urmă folosind principiul contributivității.

Măsuri în favoarea vârstnicilor

PSD a decis neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei. De asemenea, și în acest an vor fi acordate bilete de tratament.

PSD face dreptate prin recalcularea pensiilor

Până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi achitate diferențele de bani pentru pensionarii din grupele 1 şi 2 de muncă, iar acestea sunt consistente, de 8-10 şi chiar de 12 milioane de lei vechi pe pensionar pe lună. Toate plățile vor fi asigurate retroactiv indiferent când pensia va fi recalculată.

Partidul Social Democrat a ținut mereu la bunăstarea vârstnicilor, care în ciuda greutăților inerente vârstei, a problemelor de sănătate, au trăit vremuri grele în România, au răzbit în fața multor provocări. De aceea investim și în sănătate. Toate spitalele din Alba vor beneficia de aparatură medicală nouă.

Noi un împărțim oamenii în categorii, nu îi învrăjbim, ci îi considerăm egali și îi respectăm pentru ceea ce sunt. În fața vârstnicilor, ne înclinăm! Ei au contribuit la construirea României și la ceea ce noi suntem astăzi.

Nu îi lăsați pe cei de la PNL-USR să vină să taie pensiile din nou, să vă calce în picioare și să vă descurajeze! Pentru că, spre deosebire de ei, noi nu ne vindem și nu ne înjurăm țara. Împreună le vom arăta tuturor cât de mulți și de uniți sunt patrioții României!”, se arată în comunicatul PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. adevar

    luni, 20.05.2019 at 13:03

    PSD-ul mi-a dat, ANAF-l mi i-a luat fara nici o lege, drept, cu japca. Inflatia m-a batjocorit, medicii m-au chinuit si medicamentele s-au scumpit. A minti cu tupeu prin comunicate de presa, e o infractiune crasa. Va veni o zi cand toate se vor plati: nu prin tribunale strambe ci prin DREPTATE de Sus.

  2. pilu

    luni, 20.05.2019 at 16:33

    Pai legea a fost blocata ca nu ati stiut sa spuneti de unde dati cresterea.Din imprumuturi de afara !. Cu cat estimati( ??) cresterea, cu atat va imprumutati de afara.Nimic gandit, ca nu aveti cu ce.
    Iar pensiile trebuiau crescute da la 1 ianuarie conform legii pensiilor, nu dela 1 septembrie. Oricum o dati, cadeti de prosti.
    Asa sper sa va perceapa lumea si la vot.

  3. Catalin

    marți, 21.05.2019 at 09:19

    Pensiile militarilor nu cresc.Nj mai mințiți poporul cu internetul.V-ați bătut joc de pensionarii militari.Eu unul nu voi vota PSD.

  4. ogarul cenusiu

    miercuri, 22.05.2019 at 16:59

    mananci …. ca o gazeta comunista.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax