Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: USR și PLUS se laudă că vor desființa PNDL, prin care județului Alba a primit aproape de 200 milioane de euro

Publicat

Prin măsurile anunțate, USR și PLUS au fost de multe ori de neînțeles, dar ultima le întrece pe toate: Se laudă că vor desființa Programul Național de Dezvoltare Locală, prin care județului Alba i s-au alocat, din 2016, aproape 200 de milioane de euro. De precizat este că o parte dintre proiecte au fost finalizate, altele sunt în derulare, iar celelalte au fost contractate și lucrările urmează să înceapă.

Este de noaptea minții să te lauzi că desființezi un program prin intermediul căruia, spre exemplu, se construiește un pod, la Teiuș, așteptat de oameni de mai bine de jumătate de secol, având în vedere că trebuia să treacă apele râului Mureș cu brudina. Podul, finanțat prin PNDL cu peste 3,2 milioane de lei, va lega Teiușul de satele Pețelca și Căpud unde, de altfel, tot cu bani prin PNDL, s-a reabilitat o școală.

Vorbim de un program care va finanța, până în 2020, cel puțin un obiectiv de investiții din fiecare unitate administrativ teritorială din România.

Haideți să vă dăm un exemplu. În municipiul Sebeș nu există nicio creșă. Cu finanțare de la Guvern, prin PNDL (peste 2,5 milioane de lei), o clădire, centrală termică și depozit de cărbune, se transformă în creșă și grădiniță (se află în zona Valea Frumoasei).

Alt exemplu: Să luăm o stațiune turistică! Arieșeni! Proiectele prin PNDL se ridică la circa 7 milioane de euro. Vorbim despre reabilitare de drumuri comunale, extindere și reabilitare dispensar medical, înființare sistem de canalizare și stație de epurare sau modernizarea clădirii primăriei. Ne bucurăm că o stațiune turistică din județul Alba, des frecventată mai ales în sezonul turistic, a primit finanțarea pe care o merită.

Proiecte prin PNDL în Alba Iulia?

Investiții în contractare sau în derulare:

  • Modernizare drumuri Zona Dealul Furcilor, str. Izvorului, Nicolae Labiș si Barbu Catargiu – peste 1,5 mil. lei
  • Reabilitare – str. Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței cartier Oarda – 8,8 mil lei. (Alt proiect)
  • Reabilitarea altor străzi, între care Brândușei – peste 16 mil. lei.  
  • Reabilitare clădire Scoala Gimnaziala Liviu Rebreanu – aproape 1,3 mil. lei
  • Reabilitarea si extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian – peste 4 mil. lei.

Deci, prin PNDL se construiesc și reabilitează instituții de învățământ, dispensare, se modernizează sisteme de iluminat, se asfaltează străzi, se reabilitează case de cultură, se investește în sisteme de canalizare, alimentare cu apă și stații de epurare etc., în domenii de bază, sănătate și educație, însă pentru unii desființarea lui este motiv de laudă.

Birou de presă PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax