Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Radu Tuhuț: Acces egal la educație, combaterea abandonului și dezvoltarea învățământului dual – obiective ale PSD

Publicat

PSD a început consultările publice asupra proiectelor de lege ale Educației. În privința reformei propuse de Ministerul Educației, PSD va urmări în primul rând respectarea următoarelor principii:

1) Acces egal și neîngrădit la educație pentru toți copiii;

2) Combaterea abandonului școlar;

3) Dezvoltarea învățământului dual, bazat pe însușirea unor aptitudini practice și cunoștințe profesionale, care să permită absolvenților un acces cât mai bun pe piața forței de muncă.

4) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

PSD consideră că viitorul Educației din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele ușilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislația din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase. România nu își permite încă o reformă superficială în acest domeniu. PSD susține participarea tuturor părților interesate la o dezbatere aprofundată și transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern.

PSD a început, luni, 13 martie, o serie de consultări cu societatea civilă și specialiștii din Educație asupra celor două proiectele de lege, elaborate de Guvern, privind învățământul preuniversitar și universitar.

În cadrul primei runde întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor aleșilor locali.

Consultările se vor desfășura până la finalul lunii martie și vor cuprinde discuții cu sindicatele din Educație, cu profesorii și rectorii, cu elevii, studenții și părinții, cu ONG-urile de specialitate, cu grupurile parlamentare ale PSD și cu experții în Educație ai PSD din organizațiile județene ale partidului.

Scopul consultărilor este de a prelua din partea societății civile toate observațiile și completările pentru îmbunătățirea celor două proiecte de lege. Pe baza acestor discuții, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susține în cadrul Coaliției și în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 14.03.2023 at 12:59

    Ce trăncălăi de oameni sunteţi ! Păi punctul doi este în Constituţie, nu l-aţi inventat voi, iar la punctul trei repuneţi pe rol ceea ce aţi desfiinţat tot voi. Mă, da nu vă e ruşine ?

  2. Nelu

    miercuri, 15.03.2023 at 07:52

    O sa reusesti sunt sigur. Te sustinem si suntem langa tine … te iubim .

    Oooooo scuze nu ziceam de tine Tuhut.
    Tu mai ai putin si scapi de povara asta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax