Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: Modernizarea drumurilor comunale din Alba trebuie să devină un proiect de importanță județeană

Publicat

Rețeaua de drumuri comunale din județul Alba însumează circa 50% din lungimea totală a drumurilor publice, iar modernizarea acesteia trebuie să devină un proiect de importanță județeană.

Bugetele anuale ale primăriilor din mediul rural sunt insuficiente pentru asfaltarea drumurilor și aducerea lor la standardele dorite de către cetățeni. În acest fel, s-a ajuns în situația în care circa 60% dintre drumurile comunale ale județului Alba să fie din piatră și din pământ.

Așadar, implicarea activă a Consiliului Județean este extrem de importată. Ea trebuie să fie atât directă, prin alocarea de fonduri, cât și indirectă, prin identificarea de surse de finanțare pentru modernizarea drumurilor. CJ Alba are această posibilitate, fiind cea mai bogată instituție din județ (cu excedent bugetar de circa 25 de milioane de euro în anul 2021) și dispune de resursă umană bine calificată.

Asfaltarea drumurilor comunale se poate realiza, spre exemplu, prin încheierea unor protocoale de colaborare între Consiliul Județean și autoritățile locale sau asocierea prin parteneriate între județul Alba și unitatea administrativ teritorială care deține drumul ce se dorește a fi asfaltat.

Lipsa asfaltului de pe ulițele noastre are multiple consecințe nefaste și afectează mobilitatea, dezvoltarea economică și viața de zi cu zi a oamenilor. Aceasta este o cauză care duce la depopularea continuă a satelor.

În urmă cu câteva zile am vorbit, din nou, despre înființarea unui departament, la nivelul Consiliului Județean Alba, care să ajute primăriile din rural să scrie, acceseze și implementeze proiecte cu finanțare europeană.

Trebuie să ajutăm satele noastre să se dezvolte! Oamenii din mediul rural nu vor să dispară viața frumoasă de la țară!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat, Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax