Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Radu Tuhuț: Programele Student Invest și Family Start prind contur. Normele de aplicare, publicate în Monitorul Oficial

Publicat

În Monitorul Oficial al României au fost publicate normele de aplicare ale programelor de creditare ”Student Invest” și ”Family Start” – garantate de stat și cu dobândă subvenționată. Acestea pot reprezenta un mare ajutor pentru studenți și pentru familiile aflate la început de drum întrucât beneficiarii nu vor primi dobândă pentru banii contractați de la bancă!

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a transmis că prin aceste programe se vor putea accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani.

Fiecare student, prin programul ”Student Invest”, poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

În programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri.

Aceste două programe au fost incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, fiind derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare. Băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite.

Programele au fost inițiate de către Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fiind susținute de către ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, respectiv de către președintele PSD, Marcel Ciolacu. Am convingerea că aceste programe vor aduce un plus în viața celor aflați la început de drum!

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gelu stoian

    miercuri, 05.10.2022 at 11:07

    TUHUT- iada PSD-ista Publicata-n Monitorul Oficial !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. pilu

    miercuri, 05.10.2022 at 12:23

    Măi astea sunt pentru proşti, că ăla deştept de care are nevoie ţara, intră pe locurile de la stat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax