Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Radu Tuhuț: Reducerea subvențiilor îi pune în dificultate pe fermieri. Am cerut explicații ministrului Agriculturii

Publicat

Guvernul PNL și USR-PLUS îi pune în mare dificultate pe fermieri prin reducerea cu circa 70% a Ajutorului Național Tranzitoriu, subvenție de care beneficiază cei mai mulți fermieri români.

Astfel, am solicitat ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să spună public care sunt argumentele pentru care Ajutorul Național Tranzitoriu se diminuează atât de drastic într-o perioadă în care agricultorii și crescătorii de animale au nevoie de cea mai mare susținere pentru a face față provocărilor climatice, cât și pentru a se dezvolta și moderniza.

În contextul pandemic, Guvernul PNL și USR-PLUS ar fi trebuit să încurajeze și promoveze mai mult producția autohtonă, de la cultivare și până la desfacere spre vânzare, astfel încât să depindem cât mai puțin de produsele de import.

De asemenea, mai mulți bani de la bugetul de stat ar fi trebuit să se îndrepte înspre crescătorii de animale. Aceștia, în loc să fie încurajați să crească mai multe capete, sunt vizibil descurajați!

Pe zi ce trece, ne dăm tot mai mult seama că Guvernul PNL și USR-PLUS vrea ca gospodarul din mediul rural să nu se mai ocupe de creșterea animalelor și agricultură.

Altfel nu înțelegem cum Ajutorul Național Tranzitoriu sau subvenția mică, așa cum mai e cunoscută de fermieri, a scăzut atât de mult, atât în sectorul vegetal, cât și în zootehnie.

Plățile sunt aduse în derizoriu, la câțiva euro pe hectar și pe cap de bovină, ovină sau caprină, ceea ce înseamnă o lovitură puternică pentru producătorii agroalimentari.

Această lovitură se va resimți și în alte sectoare ale economiei. Vestea vine la scurt timp după ce PNL și USR-PLUS a refuzat, în mod nejustificat, să plătească despăgubirile pentru secetă, pentru culturile de primăvară aferente anului 2020.

În toate țările dezvoltate din Uniunea Europeană, agricultura este sprijinită masiv deoarece Guvernele au înțeles că fără ajutor, național și european, este greu să obții performanță în acest sector.

Alianța PNL și USR-PLUS încurajează, în schimb, tot mai mult, achiziționarea de produse de import.

Majoritatea măsurilor luate de Guvernul de dreapta duc spre destabilizarea satului românesc, depopularea și sărăcirea lui!

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax