Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat RER VEST: Deșeurile reciclabile, din zonele de case, se colectează doar dacă sunt depozitate în saci transparenți

Publicat

Colectarea deșeurile menajere provenite din activitatea casnică sau comercială se efectuează doar din sacii sau recipientele prevăzute în contract, în conformitate cu Regulamentul de salubrizare.

 • Deșeurile reciclabile generate de persoanele fizice se ridică doar dacă sunt depozitate în saci transparenți, care permit vizualizarea conținutului
 • Deșeurile generate de persoanele juridice se ridică doar din pubele sau containere

Toți clienții casnici din ariile de delegare ale Asocierii RER Vest – RETIM Ecologic Service au obligația de a depozita deșeurile reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton în sacii galbeni RER Vest sau în alt tip de saci, transparenți, care permit vizualizarea conținutului.

Colectarea deșeurilor reciclabile – persoane fizice

Compania RER Vest reamintește tuturor persoanelor că deșeurile reciclabile depozitate în saci negri sau de altă culoare opacă, prin care echipajele care colectează deșeurile nu pot vizualiza conținutul acestora, nu vor fi ridicați, pentru a evita amestecarea deșeurilor neconforme.

Pentru a evita contaminarea și pentru optimizarea spațiului de depozitare, compania reamintește cetățenilor să golească, să clătească, să plieze și să turtească, după caz, deșeurile reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, înainte de a le depozita în saci.

În cazul în care clienții RER Vest au epuizat sacii transparenți, personalizați RER Vest, primiți cu titlu gratuit, până la următoarea redistribuire, sunt rugați să utilizeze saci similari, transparenți din comerț sau să îi achiziționeze pe cei standard, din  punctele de lucru ale Asocierii din Alba Iulia sau Aiud.

Serviciul de colectare a deșeurilor reciclabile prestat de compania RER Vest de la limita de proprietate a persoanelor fizice, din zona de case nu este o obligație contractuală a Asocierii, ci o practică agreată cu administrația locală în scopul îmbunătățirii calității deșeurilor reciclabile.

În cerințele din caietul de sarcini pentru delegarea serviciului de salubrizare s-a prevăzut ca deșeurile reciclabile să fie duse de către clienții casnici la punctele fixe de colectare de pe domeniul public.

Colectarea deșeurilor reciclabile – persoane juridice

Conform regulamentului de salubrizare, în cazul persoanelor juridice, deșeurile generate de acestea se vor colecta separat, depozita pe fracții, doar în pubele sau containere standardizate,  prevăzute în contractul încheiat cu Asocierea.

Deșeurile depozitate de firme sau instituții publice în saci nu vor fi colectate și vor fi marcate cu autocolante de echipajele RER Vest, care subliniază că deșeurile nu sunt prevăzute în contract.

Agenții economici sau instituțiile care doresc să își modifice contractele, pentru a suplimenta recipienții de colectare, o pot face prin email la adresa contracte@rervest.ro sau la punctele de lucru RER Vest – RETIM.

Sancțiuni

Atât populația, cât și agenții economici au obligația de a colecta deșeurile menajere pe fracții.

Poliția locală trebuie să îi sancționeze pe cei care nu respectă  prevederile Legii 17/2023, pentru aprobarea OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

În plus, abandonarea, aruncarea sau incendierea deșeurilor se sancționează cu:

 • amendă de la 30.000 lei la 45.000 lei pentru persoanele fizice
 • de la 50.000 lei la 70.000 lei pentru persoanele juridice, conf. Legii 17/2023, Art. 62, alin.1, lit.b

În ceea ce privește depozitarea sacilor cu deșeuri pe domeniul public în afara zilei de colectare, acest fapt reprezintă o contravenție și este catalogată drept depozitare ilegală sau abandon de deșeuri prin Regulamentul de salubrizarea al Județului Alba, Anexa 3, articolul 3. Autorul este pasibil de amendă:

 • până la 200 de lei în cazul persoanelor fizice
 • până la 2500 lei în cazul persoanelor juridice.

Toate informațiile cu privire la modalitatea corectă de separare a deșeurilor și recipientele folosite pentru colectare, pot fi regăsite în Ghidul de Colectare Separată a Deșeurilor, disponibil pe site-ul rervest.ro, secțiunea Alba, Ghid de colectare sau accesând link-ul următor: https://rervest.ro/alba/ghid-de-colectare/

Pentru sesizări legate de colectarea deșeurilor, Compania RER poate fi apelată prin Call Center, la numărul de telefon 0374 885 694 sau prin email la sesizari.alba@rervest.ro.

Pentru sesizarea depozitărilor ilegale de deșeuri, compania recomandă apelarea Dispeceratului Poliției Locale de pe raza localității de care aparțin cetățenii.

Asocierea RER Vest – RETIM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. m

  vineri, 08.12.2023 at 12:22

  având în vedere modalitatea de colectare, cred ca vestita asociere ar trebui sa se ghideze după proverbul ”Dacă taceai, filosof rămâneai!

 2. alex

  vineri, 08.12.2023 at 14:06

  Serviciul de colectare al deșeurilor reciclabile prestat de compania RER Vest de la limita de proprietate a persoanelor fizice, din zona de case nu este o obligație contractuală a Asocierii, ci o practică agreată cu administrația locală în scopul îmbunătățirii calității deșeurilor reciclabile – SERIOS ????
  Chiar mintiti cu atata seninatate ?
  Ia verificati cap II – Obiectul contractului – art. II, unde se precizeaza in mod expres ca „prezentul contract este incheiat pentru servicii prestate astfel – nr. crt. 1 – rezidual, pct. crt. 2 – reciclabil.Este stabilit si pretul pt fiecare tip de deseuri – reciclabil = 8,83 ron !!!!!!!

 3. Claudiu Vasile Bradea

  sâmbătă, 09.12.2023 at 06:25

  Bună ziua. Saci menajeri speciali pentru selectarea peturilor și al hartiei mai primim și noi, sau a fost doar la început o singura data la primirea containerului cel nou, căci de multa vreme tot noi ne cumpărăm sacii speciali ca să putem selecta? Mulțumesc. O zi buna.

 4. Bogdan Alexandru

  sâmbătă, 09.12.2023 at 13:44

  Ca sa strangen deseurile reciclabile in saci transparenti, galbeni, cu inscriptia RER VEST, trebuie sa primim acesti saci. De anul trecut din luna octombrie nu am primit saci. Dupa ce distribuiti saci, puteti sa controlati. Deocamdata anul asta ati scumpit de doua ori. Ati crezut ca este prea ieftin? Este foarte scump.

 5. Nicu

  sâmbătă, 09.12.2023 at 21:11

  eu am pubele închiriate de la voi, una albastra și una galbena, pubele pe care alături de cea neagra le ridicați cam rar. vorbesc de strada Fântânele capătul cu toporasilor. vineri nu erau ridicate cele 2 și am scos si pe cea neagra ca era ziua de ridicat menajerul. pubela pe care doreii agățați de mașină s-au făcut ca n-o vad. va pot da imaginile de pe camerele de supraveghere sa vedeți.

  deci, va faceți treaba în mod profesionist sau vin și arunc gunoiu la sediul vostru in centru, acolo unde cu nesimțire înghesuiți o grămadă de mașini pana pe trotuar?

 6. Clovnii

  miercuri, 13.12.2023 at 10:54

  Avem și posibilitatea depunerii deșeurilor reciclabile în vrac la sediile gunoierului, ale ADI SALUBRIS, PNL sau primăriei locale.Totul a mers pina au întrat politic pe piață! O fi majorat partidul cotizația?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax