Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Silviu Vințeler (PNL): ”Continuăm să investim în Ocna Mureș”


Publicat

”Promisiunile liberale pe care le-am făcut în 2016 au fost o continuare a ceea ce am realizat în perioada 2012-2016. Am făcut acest lucru pentru că avem nevoie de continuitate în dezvoltarea orașului, avem nevoie de viziune în ceea ce vrem să facem în Ocna Mureș.

În 2016 am luat ca proiect major al mandatului Partidului Național Liberal în Ocna Mureș 2016-2020 construirea Bazei de tratament și Agrement. Iată că în acest moment lucrările la acest proiect sunt executate în proporție de aproape 70%.

Am promis atragerea de fonduri nerambursabile. Am reușit să implementăm sau să obținem finanțare din diferite surse în valoare de peste 150 milioane de lei în diferite proiecte, toate cu impact major în viața noastră de zi cu zi: Complex sportiv, în zona bazei de tratament, Baza de tratament și agrement, reabilitarea Școlilor primare din Uioara de Sus și Cisteiu de Mureș, construire de blocuri sociale și dezvoltare infrastructură rutieră (modernizare străzi zona Rât și Unirii, străzile din Uioara de Sus și Uioara de Jos – Ciunga),  canalizare Războieni, schimarea conductei de aducțiune a apei în oraș etc. Unele dintre aceste investiții sunt finalizate, altele sunt în execuție, altele sunt în faza licitațiilor pentru a fi realizate.

Am dovedit că munca și planificarea sunt esențiale atunci când vrei cu adevărat dezvoltarea orașului. Toate aceste proiecte au nevoie de continuitate și de o legătură între ele. Dezvoltarea haotică nu ajută pe nimeni. De aceea ceea ce dorim să facem în continuare are legătură directă cu ceea ce am realizat până acum. Aceasta este politica liberală în orașul Ocna Mureș.

Dezvoltăm în continuare zona Bazei de tratament și agrement pentru a crea un adevărat pol turistic și medical al județului și al țării, renașterea Băilor Sărate fiind visul oricărui ocnamureșan.

Continuăm să investim în învățământ prin reabilitarea, refacerea și modernizarea clădirilor și a bazei materiale a școlilor din oraș. Vrem un învățământ de calitate din toate punctele de vedere, care să facă cinste nouă și copiilor noștri. Vrem un învățământ care să corespundă cerințelor actuale de calificare.

Continuăm să investim în cultură, susținerea de către orașul nostru, împreună cu municipiul Aiud a unui Festival Internațional de Folclor fiind elocventă. De asemenea susținem în continuare cel mai longeviv concurs folcloric din Transilvania, „Mureș, pe marginea ta”. Suntem printre acele puține localități ale țării care încă mai au în funcțiune bibliotecă orășenească publică, iar activitățile pe care CARTEA le generează sunt multe în rândul tinerilor și nu numai.

Continuăm să investim în sport. Complexul sportiv din zona Bazei de tratament și agrement ce urmează a fi construit (5,7 milioane de euro valoarea investiției) și investițiile constante în activitatea sportivă a orașului (Clubul sportiv Ocna Mureș are peste 300 de copii și adulți care practică în mod organizat și constant diferite sporturi) sunt dovezi de necontestat că ne dorim sănătate și prin sport.

Continuăm să investim în sănătate. Am deschis Centrul multifuncțional de sănătate, am extins activitatea Unității medico-sociale, reabilităm energetic clădirea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș, avem cel mai modern centru radiologic din județ, fostul Spital de recuperare este refăcut din temelii de către Consiliul Județean Alba. Nu în ultimul rând, Baza de tratament și agrement va reporni orașul Ocna Mureș în postura de stațiune balneoclimaterică și va deveni un important obiectiv în turismul balneoclimateric național și zonal. Sănătatea nu se negociază, sănătatea se finanțează.

Continuăm să investim în utilități publice de apă și canalizare. Rețeaua de canalizare în Războieni, realizarea unei noi aducțiuni a apei pentru orașul Ocna Mureș reprezintă acum fapte concrete ale administrației noastre liberale, lucrări aflate în execuție, despre care acum 4 ani nimeni nu le credea realizabile. Noua aducțiune va rezolva problema calității apei, problemă cu care orașul se confruntă de prea mulți ani. În viitorul apropiat vor fi finanțate și implicit executate lucrările de canalizare pentru localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca.

Continuăm să investim în modernizarea și extinderea iluminatului public și a rețelelor electrice din oraș. Parcul fotovoltaic ce se construiește lângă Liceul tehnologic va acoperi consumul de energie electrică al orașului pentru iluminatul public, școli, clădirea Spitalului Orășenesc și alte clădiri publice. De asemenea în viitorul apropiat vom înlocui corpurile de iluminat din iluminatul public cu corpuri economice cu LED, având și un sistem de telegestiune a sistemului.

Continuăm să investim în infrastructura rutieră. Asfaltarea și modernizarea drumurilor din Uioara de Jos, Uioara de Sus sunt în plină desfășurare, iar imediat ce sunt finalizate lucrările pentru canalizare în Războieni vom asfalta și toate străzile din localitățile aparținătoare: Războieni-Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca.

Continuăm să investim în domeniul social. Este în derulare proiectul „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Ocna Mureș” care are în vedere printre altele și construirea a două blocuri de locuințe sociale. Centrul de zi din str. Ștefan cel Mare, cel din Războieni-Cetate și centrul „Sfântul Ciprian” Ocna Mureș ajută zilnic pe cei aflați în dificultate, indiferent că sunt copii, tineri, persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități.

Se vede clar că investim în continuare în orașul nostru, aici, în Ocna Mureș.

Am reușit să ne ținem de promisiunile anului 2016 cu sprijinul și cu votul dumneavoastră, a locuitorilor acestui oraș.

În 2020 continuăm să investim în Ocna Mureș. Investim pentru locuitorii orașului. Investim în viitor, viitor pe care îl clădim împreună, pentru noi toți.

Proiectul liberal în orașul nostru pentru perioada 2020-2024 este clar:

CONTINUĂM SĂ INVESTIM ÎN OCNA MUREȘ!”

Comandat de Partidul Național Liberal, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi date și de medicii de familie. Condiții noi în legislație

Publicat

medic calculator

Modificări în acordarea concediilor de familie sunt trecute într-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi acordate și de medicii de familie, de la momentul confirmării infecției cu coronavirus până la internarea în spital, dacă aceasta întârzie, de la momentul testului pozitiv.

Medicii de familie mai pot acorda concediu medical pentru COVID în cazul în care pacientul este externat din spital, dar mai are nevoie de câteva zile de izolare la domiciliu, doar cu scrisoare medicală de la medicul curant (medicul din spital). Pentru perioada spitalizării, concediul medical poate fi eliberat numai de medicul curant (medicul din spital).

„Persoana asigurată confirmată cu o boală infectocontagioasă, pentru care s-a instituit măsura izolării la domiciliu sau la o locație declarată, la recomandarea medicului care a efectuat evaluarea acesteia fără internare, în scopul constatării și menținerii riscului de transmitere a unei boli infectocontagioase, beneficiază de concediu medical acordat de medicul de familie, pe întreaga perioadă înscrisă în documentul eliberat de Direcția de Sănătate Publică, care cuprinde informații referitoare la medicul care a evaluat cazul, unitatea sanitară în care acesta își desfășoară activitatea, precum și recomandarea cu privire la instituirea măsurii izolării, cu precizarea perioadei pentru care se dispune această măsură”, prevede Ordinul publicat în Monitorul Oficial, potrivit hotnews.ro.

Legislația anterioară privind concediile medicale pentru COVID nu reglementa situația pacienților pozitivi care erau confirmați cu infecția și izolați la domiciliu înainte de internarea în spital și cine ar fi trebuit să le acorde concediu medical pentru acea perioadă.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Program special la serviciile de evidența persoanelor din Alba, cu ocazia alegerilor locale 2020. Detalii pentru cetățeni

Publicat

Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor (DPCEP) Alba anunță că programul de lucru cu publicul a fost extins și în weekend la serviciile publice comunitare locale, pentru a permite desfășurarea procesului electoral în bune condiții.

Potrivit sursei citate, în zilele de 26 și 27 septembrie 2020, programul serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor din județul Alba va fi extins pentru eliberarea actelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot, astfel:

Programul D.P.C.E.P. Alba:

– sâmbătă, 26 septembrie 2020, între orele 8.00 – 16.00;

– duminică, 27 septembrie 2020, între orele 7.00 – 21.00.

Program servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor din județul Alba – sâmbătă, 26 septembrie / duminică, 27 septembrie:

AIUD 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

ALBA-IULIA 8.00 – 16.00 /  7.00 – 21.00

BLAJ 7.00 – 16.00 * / 7.00 – 21.00

SEBEȘ 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

ABRUD 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

BAIA DE ARIEȘ 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

CÂMPENI 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

CUGIR 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

OCNA-MUREȘ 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

TEIUȘ 8.00 – 16.00 / 9.00 – 21.00

ZLATNA 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

IGHIU 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

JIDVEI 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

*cu posibilitatea prelungirii programului, în funcție de solicitări

Serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor din municipiile Aiud, Alba-Iulia, Blaj și Sebeș, orașele Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Cugir, Ocna-Mureș, Teiuș, Zlatna și comunele Ighiu și Jidvei vor soluționa, cu prioritate, cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute la art. 19 alin. (1) lit. f), g) și j) (pierdere, furt, distrugere, deteriorare si anularea actului de identitate) din Ordonanța de urgență a Guvernului 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, republicată, cu sau fără o programare prealabilă telefonică sau online.

Cetățenii care dețin acte de identitate ale căror termen de valabilitate a expirat sau va expira în perioada 1.03.2020-27.09.2020 își pot exercita dreptul la vot în baza acestor documente.

Actele de identitate ale căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 1.03.2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.

Informații suplimentare la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor care deservește localitatea de domiciliu/reședință.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cererile pentru actele de stare civilă și certificatul de cazier judiciar pot fi făcute și prin avocați. Lege promulgată

Publicat

avocat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea şi completarea unor acte normative care prevede introducerea avocaţilor în procesul de certificare a înscrisurilor în materia comercială, dar şi în alte domenii, cum sunt eliberarea certificatelor de cazier judiciar şi de stare civilă.

„În absenţa comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociaţiei familiale, semnătura acestuia poate fi înlocuită prin prezentarea la Registrul Comerţului, de către avocat, a împuternicirii avocaţiale care conţine semnătura clientului, respectiv a comerciantului persoană fizică sau a reprezentantului asociaţiei familiale. Semnătura persoanei fizice trebuie dată personal în faţa avocatului şi va fi folosită în întreaga activitate a comerciantului persoana fizică, respectiv a reprezentantului asociaţiei familiale. De asemenea, certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice poate fi solicitat şi prin avocatul persoanei fizice respective”, potrivit legii.

Actul normativ mai prevede că certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare: a) în ţară, de către avocatul persoanei fizice în baza împuternicirii avocaţiale emise cu respectarea prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi funcţionarea profesiei de avocat şi Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din România nr. 64/2011 sau, după caz, de alt împuternicit, pe baza unei procuri autentificate de către notarul public.

Certificatele de stare civilă se pot elibera şi avocaţilor împuterniciţi de către titulari.

„Pe baza actelor de stare civilă se eliberează certificate de naştere şi de căsătorie titularilor sau reprezentanţilor legali ai acestora, iar certificatele de deces membrilor familiei sau altor persoane îndreptăţite. Certificatele de stare civilă se pot elibera şi altor persoane împuternicite prin procură specială, precum şi avocaţilor împuterniciţi de către titulari sau de către reprezentanţii legali ai acestora, în baza împuternicirii avocaţiale emise cu respectarea prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi funcţionarea profesiei de avocat şi Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din România nr. 64/2011”, se mai arată în lege.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Fostul PSDist Breaz se chinuie să câștige biletul de intrare în PNL. Ridică osanale lui Hava și îl perie de scame pe Voicu

Publicat

Senatorul Daniel Breaz, fost PESEDIST de frunte, fost ministrul PSD al Culturii, fost ocupant temporar al scaunului de ministrul al Educației, s-a trezit dintr-o dată că este interesat de soarta municipiului Alba Iulia și de viitor (de viitorul său politic, să nu cumva să înțelegeți altceva). Interesantă trezirea bruscă a fostului pesedist, mutat, după cum umblă vorba, mai mult în București și transferat chiar și cu activitatea de rector la fără frecvență.

Într-o dovadă de ipocrizie maximă, după ce a susținut sus și tare că nu vrea să se sară în barca PNL, Daniel Breaz se transformă în agent electoral pentru Partidul Național Liberal și chiar îl scutură și perie de scame pe Voicu Paul. Presupunem că așa este obișnuit domnul Daniel Breaz să se comporte cu șefii (sau viitorii șefi politici) și s-a experimentat pe vremea când curăța broșele doamnei Viorica Dăncilă sau când peria costumul lui Liviu Dragnea.

Logoreea verbală bruscă a domnului senator ne demonstrează, așa cum am mai afirmat, că domnia sa este în căutarea unei noi „busole politice”, pe care, dacă ar fi să ascultă gura urbei, i-a confiscat-o Mircea Hava. Este disperat și tânjește după încă patru ani de moțăială în Senatul României. Stresat că nu și-a primit încă biletul de intrare în PNL și s-ar putea să piardă trenul viitoarelor alegeri parlamentare, Daniel Breaz transmite voalat un mesaj de susținere pentru Voicu Paul. Ce rușine pentru adevărații liberali: un fost pesedist își arată susținerea pentru un fost FSNist vopsit în liberal. Brătienii s-ar zvârcoli în mormânt să vadă asta, dacă nu au făcut-o deja când Mircea Hava (fost lider FSN în anii ‘90) a ajuns să conducă PNL Alba.

Înainte de a face acest gest, domnul Breaz ar trebui să se uite în ochii alegătorilor Partidului Social Democrat și să le spună că s-a folosit de votul și încrederea lor pentru a ajunge în Senat, iar apoi și-a urmat doar interesul politic. Ar trebui să le ceară scuze pentru prestanța jalnică și de amator pe care a avut-o ca senator PSD, ca ministru PSD al Culturii și ca ministru PSD al Educației.

Reamintim momentele memorabile ale acestui erudit politician care spunea despre mama care își crește singură copilul: „A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva și nu mai este” sau despre Mihai Eminescu: „este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față”( corect: PE CARE l-a dat, dar se pare că matematica domnului Daniel Breaz este paralelă cu gramatica limbii române).

Domnul încă senator Daniel Breaz crede că este „smart” și dă un mesaj voalat, într-un stil pe care îl consideră „intelectual” pentru a-l peria pe Voicu Paul și pentru a se ploconi în fața tătucului Mircea Hava. Realitatea este că tot ceea ce face domnul Breaz este doar o ipocrizie politică fără margini, o lipsă de verticalitate și moralitate.

Concluzia e simplă: domnul Daniel Breaz demonstrează că pe lângă faptul că nu e dârz, nu e nici măcar mai breaz față de politicienii clasici.

Biroul de presă al alianței USR-PLUS Alba

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”,

Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate