Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Amatorismul economic al PSD se resimte tot mai tare în buzunarele românilor

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb susține că vara vine la români nu doar cu un val de caniculă ci și cu un val de scumpiri. „În ciuda declarațiilor triumfaliste ale PSD, care se laudă cu creșteri economice record, datele oficiale, publicate de Uniunea Europeană, demonstrează clar ineficiența și amatorismul măsurilor economice promovate de PSD”, a transmis deputatul.

„Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică, România este campioană europeană la inflație, având cel mai mare avans al prețurilor din toată Uniunea Europeană,cu o rată anuală a inflației de 4,4%, potrivit datelor Comunicate de Eurostat în luna Iunie. Asta, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de doar 1,6% și este în scădere, iar Grecia, cunoscută pentru îndelungile ei probleme economice, are o rată anuală a inflației de doar 0,6%.

Asta se întâmplă însă când Guvernul acordă majorări salariale din pix, fără susținere în economia reală și când tot echilibrul macroeconomic al țării ajunge să se bazeze pe împrumuturile făcute de guvern pentru a plăti salarii și pensii. Sub guvernarea PSD, deficitul economic al României a crescut atingând cote istorice, iar investițiile au scăzut până aproape de dispariție.

Deși mediul de afaceri din România arată clar că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un obstacol major în dezvoltarea României, guvernanții PSD se fac că nu aud. Potrivit unui sondaj publicat de Camera de Comerț Româno-Americană, 94% dintre oamenii de afaceri din România arată că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un impediment major în dezvoltarea economică a țării, iar lipsa programelor de investiții are un impact devastator asupra creșterii economice.

În ciuda tuturor acestor evidențe, Ministrul Transporturilor se remarcă doar prin rezilieri de contracte care nu fac nimic altceva decât să întârzie finalizarea unor lucrări de infrastructură așteptate de zeci de ani. E drept că, dacă nu ai contracte în derulare, nu ai nici plăți de făcut și atunci îți rămân bani să plătești ajutoarele sociale. Așă că, cu televiziunile după el, domnul Ministru taie contracte în stânga și în dreapta, deși acest lucru nu face nimic altceva decât să bage România și mai tare în criză. Că totul este doar butaforie și are ca scop doar strângerea curelei bugetare o dovedește chiar purtarea domnului ministru. Acesta reziliază contracte aflate la stadiul execuție, dar nu zice absolut nimic despre șantierul drumului rapid Craiova-Pitești, spe exemplu, pe cre l-a inaugurat în campanie electorală, dar unde nu există exproprieri făcute, nu există descărcări arheologice, nu există autorizații și nici măcar proiectarea necesară realizării acestui drum. Există doar bordurile la care domnul ministru a tăiat panglica în campania electorală. Ce să mai vorbim de minciunile livrate pe șantierul autostrăzii din județul Alba unde, același ministru, promite finalizarea lotului 2 al autostrăzii până la finele acestui an, deși stadiul lucrărilor este de doar 50%.

O altă măsură electorală a PSD care acum produce efecte nocive pentru populație este eliminarea ROBOR. Tot în campanie electorală PSD s-a luptat cu <balaurii> din sectorul bancar și a cerut insistent demisia guvernatorului Băncii Naționale. Tot circul s-a terminat cu eliminarea ROBOR și instituirea unui alt indice de calcul al dobânzilor – IRCC – ca să scadă ratele românilor. Iată însă că minunea a ținut trei zile și cum s-a terminat campania electorală s-a terminat și binele: ratele la creditele românilor au început iarăși să crească – cu 12%, până acum – iar noul indice se va dovedi mult mai periculos decât ROBOR-ul din cauza fluctuațiilor masive la care este expus. În plus, PSD îl sprijină acum pe Guvernatorul BNR pentru un nou mandat în fruntea instituției.

Nu în ultimul rând trebuie spus că nici măsura PSD de plafonare a prețurilor la energie nu a dat rezultate, iar revenirea la piața liberă, după această perioadă de plafonare impusă, va fi deosebit de dură pentru consumatori. Deja unul dintre furnizorii privați importanți de energie electrică, cu peste 100.000 de consumatori casnici, a crescut prețurile cu circa 50% în mai puțin de jumătate de an!

Prin măsurile sale economice dezastruoase, bazate doar pe împrumuturi externe masive, PSD a adus România în situația datornicului satului, care cere câte 50 de lei la toți cunoscuții pe care îi întâlnește, făcându-i pe mulți să traverseze pe trotuarul celălat. Rezultatele acestei politici se văd și la nivel european. În negocierile de zilele acestea România, reprezentată de Viorica Dăncilă, a fost din nou pusă la colț, riscând chiar să rămână fără postul de comisar european, în timp ce premierul bulgar este nominalizat la importante funcții europene. Dar bulgarii nu au creșterea noastră economică”, a transmis Sorin Bumb, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. emil

    miercuri, 03.07.2019 at 13:45

    Noroc cu comunicatele astea ca altfel trebuia sa dormi in continuare. Nu stie nimeni cine este acest „parlamentar reprezentativ” al judetului Alba. Si mai este unu de felul asta , tot de pe la consiliul judetean. Vai de capul nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax