Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Amatorismul economic al PSD se resimte tot mai tare în buzunarele românilor


Publicat

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb susține că vara vine la români nu doar cu un val de caniculă ci și cu un val de scumpiri. „În ciuda declarațiilor triumfaliste ale PSD, care se laudă cu creșteri economice record, datele oficiale, publicate de Uniunea Europeană, demonstrează clar ineficiența și amatorismul măsurilor economice promovate de PSD”, a transmis deputatul.

„Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică, România este campioană europeană la inflație, având cel mai mare avans al prețurilor din toată Uniunea Europeană,cu o rată anuală a inflației de 4,4%, potrivit datelor Comunicate de Eurostat în luna Iunie. Asta, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de doar 1,6% și este în scădere, iar Grecia, cunoscută pentru îndelungile ei probleme economice, are o rată anuală a inflației de doar 0,6%.

Asta se întâmplă însă când Guvernul acordă majorări salariale din pix, fără susținere în economia reală și când tot echilibrul macroeconomic al țării ajunge să se bazeze pe împrumuturile făcute de guvern pentru a plăti salarii și pensii. Sub guvernarea PSD, deficitul economic al României a crescut atingând cote istorice, iar investițiile au scăzut până aproape de dispariție.

Deși mediul de afaceri din România arată clar că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un obstacol major în dezvoltarea României, guvernanții PSD se fac că nu aud. Potrivit unui sondaj publicat de Camera de Comerț Româno-Americană, 94% dintre oamenii de afaceri din România arată că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un impediment major în dezvoltarea economică a țării, iar lipsa programelor de investiții are un impact devastator asupra creșterii economice.

În ciuda tuturor acestor evidențe, Ministrul Transporturilor se remarcă doar prin rezilieri de contracte care nu fac nimic altceva decât să întârzie finalizarea unor lucrări de infrastructură așteptate de zeci de ani. E drept că, dacă nu ai contracte în derulare, nu ai nici plăți de făcut și atunci îți rămân bani să plătești ajutoarele sociale. Așă că, cu televiziunile după el, domnul Ministru taie contracte în stânga și în dreapta, deși acest lucru nu face nimic altceva decât să bage România și mai tare în criză. Că totul este doar butaforie și are ca scop doar strângerea curelei bugetare o dovedește chiar purtarea domnului ministru. Acesta reziliază contracte aflate la stadiul execuție, dar nu zice absolut nimic despre șantierul drumului rapid Craiova-Pitești, spe exemplu, pe cre l-a inaugurat în campanie electorală, dar unde nu există exproprieri făcute, nu există descărcări arheologice, nu există autorizații și nici măcar proiectarea necesară realizării acestui drum. Există doar bordurile la care domnul ministru a tăiat panglica în campania electorală. Ce să mai vorbim de minciunile livrate pe șantierul autostrăzii din județul Alba unde, același ministru, promite finalizarea lotului 2 al autostrăzii până la finele acestui an, deși stadiul lucrărilor este de doar 50%.

O altă măsură electorală a PSD care acum produce efecte nocive pentru populație este eliminarea ROBOR. Tot în campanie electorală PSD s-a luptat cu <balaurii> din sectorul bancar și a cerut insistent demisia guvernatorului Băncii Naționale. Tot circul s-a terminat cu eliminarea ROBOR și instituirea unui alt indice de calcul al dobânzilor – IRCC – ca să scadă ratele românilor. Iată însă că minunea a ținut trei zile și cum s-a terminat campania electorală s-a terminat și binele: ratele la creditele românilor au început iarăși să crească – cu 12%, până acum – iar noul indice se va dovedi mult mai periculos decât ROBOR-ul din cauza fluctuațiilor masive la care este expus. În plus, PSD îl sprijină acum pe Guvernatorul BNR pentru un nou mandat în fruntea instituției.

Nu în ultimul rând trebuie spus că nici măsura PSD de plafonare a prețurilor la energie nu a dat rezultate, iar revenirea la piața liberă, după această perioadă de plafonare impusă, va fi deosebit de dură pentru consumatori. Deja unul dintre furnizorii privați importanți de energie electrică, cu peste 100.000 de consumatori casnici, a crescut prețurile cu circa 50% în mai puțin de jumătate de an!

Prin măsurile sale economice dezastruoase, bazate doar pe împrumuturi externe masive, PSD a adus România în situația datornicului satului, care cere câte 50 de lei la toți cunoscuții pe care îi întâlnește, făcându-i pe mulți să traverseze pe trotuarul celălat. Rezultatele acestei politici se văd și la nivel european. În negocierile de zilele acestea România, reprezentată de Viorica Dăncilă, a fost din nou pusă la colț, riscând chiar să rămână fără postul de comisar european, în timp ce premierul bulgar este nominalizat la importante funcții europene. Dar bulgarii nu au creșterea noastră economică”, a transmis Sorin Bumb, într-un comunicat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. emil

    miercuri, 03.07.2019 at 13:45

    Noroc cu comunicatele astea ca altfel trebuia sa dormi in continuare. Nu stie nimeni cine este acest „parlamentar reprezentativ” al judetului Alba. Si mai este unu de felul asta , tot de pe la consiliul judetean. Vai de capul nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Finanțelor anunță reluarea reformei în administrația publică. „Când încerci o sancţiune, bugetarii intră în concediu”

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat luni seara reluarea reformei în sectorul public, care a fost întreruptă în perioada stării de urgență generată de pandemia de coronavirus, dar a atras atenția asupra dificultăților generate de angajații care se folosesc de prevederile legii pentru a stopa măsurile dorite.

„În perioada de criză am susţinut decizia de a nu lua măsuri pentru sectorul bugetar pentru că administraţia publică era cea cu care administram situaţia. Reforma în sectorul public continuă. La Ministerul Finanţelor Publice am început o reorganizare care înseamnă şi reduceri de posturi de conducere, dar este complicat în condiţiile în care, şi aici am o critică pentru sectorul bugetar, ştiu foarte bine să folosească legislaţia pentru a se acoperi. Este foarte greu să faci reformă în sectorul public astăzi. De fiecare dată când cineva nu îşi face treaba în sectorul bugetar şi încerci să îi dai o sancţiune intră în concediu medical automat. Şi nu poţi să faci nimic. În sectorul privat nu se întâmplă aşa ceva”, a afirmat Florin Cîţu, citat de Adevărul.

El a subliniat că reforma se va face prin intermediul informatizării instituțiilor publice.

„Reforma continuă în sectorul public şi prin informatizare este singurul mod de a face reformă care să aibă efecte pe termen lung şi care să ne dea un sistem public suplu şi eficient. Acest Guvern a început cu 16 ministere, deci am dat semnalul de la început şi nu ne oprim. Măsurile pe care le-am fi luat în perioada de stare de urgenţă ar fi fost poate unele care nu ar fi avut un impact aşa de mare pentru buget”, a mai precizat Florin Cîţu.

Primul minister care a început reducerea numărului de angajați, după starea de urgență, a fost cel al Dezvoltării unde ministrul Ion Ștefan a anunțat că după disponibilizări vor rămâne 765 de angajați dintr-un total în prezent de 1.020. Această decizie a generat un protest al celor care au acuzat că au fost înlăturați intempestiv.

sursa: adevarul.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Când se redeschid pacănelele și casele de pariuri sportive. Jucători și pariori cu măști, panouri de pexiglas între aparate

Publicat

pacanele

Salile de păcănele, casele de pariuri sportive și cazinourile s-ar putea redeschide la jumătatea lunii iunie, mai exact în data de 15, potrivit autorităților. Totuși redeschiderea acestora vine cu un set de reguli. 

Jucătorii la aparate, pariorii și cei pasionați de rulete electronice, vor fi obligați să poarte măști. Mai mult de atât, nu se vor mai putea muta de la un aparat la altul. De asemenea, vor fi montate panouri de pexiglas între aparate, care vor fi mutate de la un aparat la altul.

Iar fiecare aparat în parte, înainte și după folosire va fi dezinfectat. După ce un jucător l-a folosit, personalul din săli va fi obligat să îl dezinfecteze.

Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc: „Noi, de la jocuri de noroc, fiind închiși odată cu restaurantele, estimăm că tot pe 15 iunie se vor deschide și cazinourile, sălile de pariuri și celelalte locații de jocuri de noroc”, a declarat acesta pentru digi24.ro.

„Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul… Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!”, a mai completat Constantinescu pentru digi24.ro.

Și la casele de pariuri se vor implementa măsuri.

Pariorii vor purta și ei măști, angajații sălilor vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, și la intrarea în locație toată lumea își va dezinfecta mâinile.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: DECES al unei paciente în vârstă de 60 de ani din Alba, infectată cu COVID-19. Suferea de diabet

Publicat

Un nou deces în Alba, al unei persoane infectate cu noul coronavirus, a fost anunțat oficial de autorități. Este cel de-al 20-lea caz din județ, de la începutul perioade. 

Decesul a fost anunțat miercuri. Este vorba despre o femeie de 60 de ani, al cărei test a ieșit pozitiv în data de 9 mai.

Femeia este din Cugir și a murit în cursul nopții la Spitalul Municipa din Blaj.

Deces 1219

Femeie, 60 ani, județ Alba.

Dată confirmare: 09.05.2020.
Dată deces: 27.05.2020.
Comorbidități: DZ tip II.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum vor susține examenele elevii care au febră. Precizările secretarului de stat pentru învățământ preuniversitar

Publicat

examen

Elevii care vor avea o temperatură peste 37,3 °C vor susține examenele în clase speciale.

Declarația îi aparține secretarului de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Rodica-Luminița Barcari.

“Noi acum lucrăm la o procedură, pentru că am cerut punctul de vedere al Ministerului Sănătății.

Vrem să avem o procedură bine fundamentată despre ce facem cu copiii care au o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, să fie într-o sală specială, în funcție de ce ne recomandă și Ministerul Sănătății.

Adică niciun copil să nu fie discriminat și să poată susține examenul.

Facem niște săli speciale în care ei să susțină evaluarea. În altă sală decât restul copiilor, astfel încât să nu se simtă ceilalți în pericol” a spus aceasta.

Secretarul de stat a mai spus că pentru elevii care nu pot veni fizic la examene din cauza unor afecțiuni vor fi cerute subiecte de rezervă.

Sursă: stiriedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate