Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Autostrăzile electorale ale PSD”

Publicat

Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, susține că modificarea parametrilor tehnici ai autostrăzii Sebeș-Turda, aflată deja în execuție, în sensul subțierii acestei autostrăzi cu 8 cm este o măsură a PSD pentru a-i permite ministrului Cuc să-și țină ”promisiunea halucinantă, pe care nici el nu o mai recunoaște, că autostrada va fi gata și deschisă până la finalul acestui an”.

”În ultima perioadă, ministrul Cuc al Transporturilor și ghipsul său de pe mâna stângă au devenit adevărate vedete media, prin prisma lucrurilor trăsnite pe care le declară, în vizitele de imagine pe vechile șantiere ale autostrăzilor. Încercând să abată atenția românilor de a dezastrul economic în care se scufundă țara și probabil să-i distreze, în același timp, în orele cât stau blocați în cozile kilometrice de pe șosele, Cuc de la Transporturi finalizează autostrăzi, reziliază contracte și modifică proiecte mai ceva ca Dan Șova, vestit prin talentul său la minciună și la colorat harta României cu autostrăzi imaginare.

Ultima realizare a PSD este modificarea parametrilor tehnici ai autostrăzii Sebeș-Turda, aflată deja în execuție, în sensul subțierii acestei autostrăzi cu 8 cm. O modificare prin care PSD urmărește doar un interes pur electoral: micșorând autostrada, scade prețul (că bani oricum nu mai sunt) și se scurtează timpul de execuție, permițându-i astfel ministrului Cuc să-și țină promisiunea halucinantă, pe care nici el nu o mai recunoaște, că autostrada va fi gata și deschisă până la finalul acestui an. Adică exact la timp pentru alegeri, la fel cum a făcut și Ponta cu Sebeș-Sibiu acum câțiva ani. Ce nu spune însă PSD, în cinismul său, este cum vor afecta aceste modificări tehnice rezistența și siguranța autostrăzii, precum și cu cât vor crește în viitor prețurile de întreținere ale autostrăzii. Tot ce contează pentru PSD este să taie panglica înainte de alegeri. Știm deja cu toții că Ponta a făcut același lucru cu Sibiu-Sebeș și rezultatul a fost prăbușirea autostrăzii, pe care se lucrează chiar și astăzi pentru că a fost construită prost, lucrurile fiind grăbite ca să se prindă inaugurarea înainte de alegeri. Suferă cumva cineva din PSD pentru asta, e vreunul dintre ei condamnat? Nu! Suferă românii, care se pun în pericol și astăzi, la câțiva ani de la deschiderea autostrăzii, din cauza denivelărilor apărute pe carosabil și din cauza taxelor și impozitelor lor, care se duc pe lucrări costisitoare de întreținere. Mai avem și experiența lotului de autostradă dintre Gilău și Nădășelu care, la mai puțin de un an de la deschidere, e plin de restricții și de lucrări, pentru că deja aluat-o la vale.

În plus, ministrul Cuc pare să fie un mare maestru al racordurilor. De autostradă, dar și la banii publici… Aproape 7 milioane de euro pentru un racord în zona Dumbrava și alte 20 de milioane de euro pentru un racord la Deva, într-un proiect megalomanic, cu care se laudă deja tot activul de partid PSD. În acest timp, industria din Cugir suferă în continuare, iar materiile prime și producția realizată, inclusiv armamentul produs acolo, se strecoară în trafic pe drumuri județene și naționale, neavând  legătură la autostradă. Să nu uităm că tocmai din cauza lipsei infrastructurii România a pierdut o importantă investiție Mercedes în favoarea Ungariei, iar acum alte investiții se reorientează către Serbia, Muntenegru sau Macedonia, unde se construiesc autostrăzi adevărate, nu doar proiecte pe hârtie.

În cazul racordului de 20 de milioane de la Deva se repetă înșelătoria de la Sibiu: faci inițial o autostradă prost proiectată și prost realizată, pe care o inaugurezi electoral și ulterior corectezi problemele, în timp, cu niște costuri uriașe. Partidul bifează însă două panglici tăiate și chiar ne convinge că este spre binele nostru tot acest jaf din bani publici. Un astfel de tun pregătește acum PSD și pe lotul pe lotul de autostradă dintre Sebeș și Alba Iulia. 

Urmează și cea mai mare înșelătorie, pe care PSD o pregătește pe Valea Prahovei, unde, în an electoral, a renunțat la încă un proiect început pe autostrada Brașov-Comarnic. Inițial, a refuzat să facă autostrada din bani europeni și acum nu vrea să o facă nici măcar prin soluția, oricum proastă, a parteneriatului public-privat. A găsit o soluție și mai proastă, dar mult mai bănoasă pentru pușculița de partid, prin care toate lucrările vor fi plătite integral din bugetul statului. Că doar din bugetul de stat PSD cheltuie, PSD verifică și tot PSD își cumpără limuzine Mercedes la partid…”, transmite Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 28.07.2019 at 17:27

    D-l inginer, cand vorbesti de 8 cm te referi la orizontala sau la verticala ? Ca nu-i totuna. Am gresit cu ceva ? In rest in nota obisnuita, spui ceva care este cunoscut de cei ce se informeaza, poate mai bine ca tine.Ai cazut ca musca in lapte cand ai fost ales parlamentar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax