Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Autostrăzile electorale ale PSD”


Publicat

Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, susține că modificarea parametrilor tehnici ai autostrăzii Sebeș-Turda, aflată deja în execuție, în sensul subțierii acestei autostrăzi cu 8 cm este o măsură a PSD pentru a-i permite ministrului Cuc să-și țină ”promisiunea halucinantă, pe care nici el nu o mai recunoaște, că autostrada va fi gata și deschisă până la finalul acestui an”.

”În ultima perioadă, ministrul Cuc al Transporturilor și ghipsul său de pe mâna stângă au devenit adevărate vedete media, prin prisma lucrurilor trăsnite pe care le declară, în vizitele de imagine pe vechile șantiere ale autostrăzilor. Încercând să abată atenția românilor de a dezastrul economic în care se scufundă țara și probabil să-i distreze, în același timp, în orele cât stau blocați în cozile kilometrice de pe șosele, Cuc de la Transporturi finalizează autostrăzi, reziliază contracte și modifică proiecte mai ceva ca Dan Șova, vestit prin talentul său la minciună și la colorat harta României cu autostrăzi imaginare.

Ultima realizare a PSD este modificarea parametrilor tehnici ai autostrăzii Sebeș-Turda, aflată deja în execuție, în sensul subțierii acestei autostrăzi cu 8 cm. O modificare prin care PSD urmărește doar un interes pur electoral: micșorând autostrada, scade prețul (că bani oricum nu mai sunt) și se scurtează timpul de execuție, permițându-i astfel ministrului Cuc să-și țină promisiunea halucinantă, pe care nici el nu o mai recunoaște, că autostrada va fi gata și deschisă până la finalul acestui an. Adică exact la timp pentru alegeri, la fel cum a făcut și Ponta cu Sebeș-Sibiu acum câțiva ani. Ce nu spune însă PSD, în cinismul său, este cum vor afecta aceste modificări tehnice rezistența și siguranța autostrăzii, precum și cu cât vor crește în viitor prețurile de întreținere ale autostrăzii. Tot ce contează pentru PSD este să taie panglica înainte de alegeri. Știm deja cu toții că Ponta a făcut același lucru cu Sibiu-Sebeș și rezultatul a fost prăbușirea autostrăzii, pe care se lucrează chiar și astăzi pentru că a fost construită prost, lucrurile fiind grăbite ca să se prindă inaugurarea înainte de alegeri. Suferă cumva cineva din PSD pentru asta, e vreunul dintre ei condamnat? Nu! Suferă românii, care se pun în pericol și astăzi, la câțiva ani de la deschiderea autostrăzii, din cauza denivelărilor apărute pe carosabil și din cauza taxelor și impozitelor lor, care se duc pe lucrări costisitoare de întreținere. Mai avem și experiența lotului de autostradă dintre Gilău și Nădășelu care, la mai puțin de un an de la deschidere, e plin de restricții și de lucrări, pentru că deja aluat-o la vale.

În plus, ministrul Cuc pare să fie un mare maestru al racordurilor. De autostradă, dar și la banii publici… Aproape 7 milioane de euro pentru un racord în zona Dumbrava și alte 20 de milioane de euro pentru un racord la Deva, într-un proiect megalomanic, cu care se laudă deja tot activul de partid PSD. În acest timp, industria din Cugir suferă în continuare, iar materiile prime și producția realizată, inclusiv armamentul produs acolo, se strecoară în trafic pe drumuri județene și naționale, neavând  legătură la autostradă. Să nu uităm că tocmai din cauza lipsei infrastructurii România a pierdut o importantă investiție Mercedes în favoarea Ungariei, iar acum alte investiții se reorientează către Serbia, Muntenegru sau Macedonia, unde se construiesc autostrăzi adevărate, nu doar proiecte pe hârtie.

În cazul racordului de 20 de milioane de la Deva se repetă înșelătoria de la Sibiu: faci inițial o autostradă prost proiectată și prost realizată, pe care o inaugurezi electoral și ulterior corectezi problemele, în timp, cu niște costuri uriașe. Partidul bifează însă două panglici tăiate și chiar ne convinge că este spre binele nostru tot acest jaf din bani publici. Un astfel de tun pregătește acum PSD și pe lotul pe lotul de autostradă dintre Sebeș și Alba Iulia. 

Urmează și cea mai mare înșelătorie, pe care PSD o pregătește pe Valea Prahovei, unde, în an electoral, a renunțat la încă un proiect început pe autostrada Brașov-Comarnic. Inițial, a refuzat să facă autostrada din bani europeni și acum nu vrea să o facă nici măcar prin soluția, oricum proastă, a parteneriatului public-privat. A găsit o soluție și mai proastă, dar mult mai bănoasă pentru pușculița de partid, prin care toate lucrările vor fi plătite integral din bugetul statului. Că doar din bugetul de stat PSD cheltuie, PSD verifică și tot PSD își cumpără limuzine Mercedes la partid…”, transmite Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    duminică, 28.07.2019 at 17:27

    D-l inginer, cand vorbesti de 8 cm te referi la orizontala sau la verticala ? Ca nu-i totuna. Am gresit cu ceva ? In rest in nota obisnuita, spui ceva care este cunoscut de cei ce se informeaza, poate mai bine ca tine.Ai cazut ca musca in lapte cand ai fost ales parlamentar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate