Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Autostrăzile electorale ale PSD”


Publicat

Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, susține că modificarea parametrilor tehnici ai autostrăzii Sebeș-Turda, aflată deja în execuție, în sensul subțierii acestei autostrăzi cu 8 cm este o măsură a PSD pentru a-i permite ministrului Cuc să-și țină ”promisiunea halucinantă, pe care nici el nu o mai recunoaște, că autostrada va fi gata și deschisă până la finalul acestui an”.

”În ultima perioadă, ministrul Cuc al Transporturilor și ghipsul său de pe mâna stângă au devenit adevărate vedete media, prin prisma lucrurilor trăsnite pe care le declară, în vizitele de imagine pe vechile șantiere ale autostrăzilor. Încercând să abată atenția românilor de a dezastrul economic în care se scufundă țara și probabil să-i distreze, în același timp, în orele cât stau blocați în cozile kilometrice de pe șosele, Cuc de la Transporturi finalizează autostrăzi, reziliază contracte și modifică proiecte mai ceva ca Dan Șova, vestit prin talentul său la minciună și la colorat harta României cu autostrăzi imaginare.

Ultima realizare a PSD este modificarea parametrilor tehnici ai autostrăzii Sebeș-Turda, aflată deja în execuție, în sensul subțierii acestei autostrăzi cu 8 cm. O modificare prin care PSD urmărește doar un interes pur electoral: micșorând autostrada, scade prețul (că bani oricum nu mai sunt) și se scurtează timpul de execuție, permițându-i astfel ministrului Cuc să-și țină promisiunea halucinantă, pe care nici el nu o mai recunoaște, că autostrada va fi gata și deschisă până la finalul acestui an. Adică exact la timp pentru alegeri, la fel cum a făcut și Ponta cu Sebeș-Sibiu acum câțiva ani. Ce nu spune însă PSD, în cinismul său, este cum vor afecta aceste modificări tehnice rezistența și siguranța autostrăzii, precum și cu cât vor crește în viitor prețurile de întreținere ale autostrăzii. Tot ce contează pentru PSD este să taie panglica înainte de alegeri. Știm deja cu toții că Ponta a făcut același lucru cu Sibiu-Sebeș și rezultatul a fost prăbușirea autostrăzii, pe care se lucrează chiar și astăzi pentru că a fost construită prost, lucrurile fiind grăbite ca să se prindă inaugurarea înainte de alegeri. Suferă cumva cineva din PSD pentru asta, e vreunul dintre ei condamnat? Nu! Suferă românii, care se pun în pericol și astăzi, la câțiva ani de la deschiderea autostrăzii, din cauza denivelărilor apărute pe carosabil și din cauza taxelor și impozitelor lor, care se duc pe lucrări costisitoare de întreținere. Mai avem și experiența lotului de autostradă dintre Gilău și Nădășelu care, la mai puțin de un an de la deschidere, e plin de restricții și de lucrări, pentru că deja aluat-o la vale.

În plus, ministrul Cuc pare să fie un mare maestru al racordurilor. De autostradă, dar și la banii publici… Aproape 7 milioane de euro pentru un racord în zona Dumbrava și alte 20 de milioane de euro pentru un racord la Deva, într-un proiect megalomanic, cu care se laudă deja tot activul de partid PSD. În acest timp, industria din Cugir suferă în continuare, iar materiile prime și producția realizată, inclusiv armamentul produs acolo, se strecoară în trafic pe drumuri județene și naționale, neavând  legătură la autostradă. Să nu uităm că tocmai din cauza lipsei infrastructurii România a pierdut o importantă investiție Mercedes în favoarea Ungariei, iar acum alte investiții se reorientează către Serbia, Muntenegru sau Macedonia, unde se construiesc autostrăzi adevărate, nu doar proiecte pe hârtie.

În cazul racordului de 20 de milioane de la Deva se repetă înșelătoria de la Sibiu: faci inițial o autostradă prost proiectată și prost realizată, pe care o inaugurezi electoral și ulterior corectezi problemele, în timp, cu niște costuri uriașe. Partidul bifează însă două panglici tăiate și chiar ne convinge că este spre binele nostru tot acest jaf din bani publici. Un astfel de tun pregătește acum PSD și pe lotul pe lotul de autostradă dintre Sebeș și Alba Iulia. 

Urmează și cea mai mare înșelătorie, pe care PSD o pregătește pe Valea Prahovei, unde, în an electoral, a renunțat la încă un proiect început pe autostrada Brașov-Comarnic. Inițial, a refuzat să facă autostrada din bani europeni și acum nu vrea să o facă nici măcar prin soluția, oricum proastă, a parteneriatului public-privat. A găsit o soluție și mai proastă, dar mult mai bănoasă pentru pușculița de partid, prin care toate lucrările vor fi plătite integral din bugetul statului. Că doar din bugetul de stat PSD cheltuie, PSD verifică și tot PSD își cumpără limuzine Mercedes la partid…”, transmite Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    duminică, 28.07.2019 at 17:27

    D-l inginer, cand vorbesti de 8 cm te referi la orizontala sau la verticala ? Ca nu-i totuna. Am gresit cu ceva ? In rest in nota obisnuita, spui ceva care este cunoscut de cei ce se informeaza, poate mai bine ca tine.Ai cazut ca musca in lapte cand ai fost ales parlamentar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Măsuri speciale de SFÂNTA MARIA, în Alba: Mii de credincioși, așteptați la mănăstirile cu hramul Adormirea Maicii Domnului

Publicat

În jur de 3.000 de credincioși sunt așteptați în acest weekend, la mănăstirile din Râmeț, Dumbrava și Oașa, cu ocazia marii sărbători a creștinilor, Sfânta Maria. 

Sărbătoarea este în plină pandemie de coronavirus și, din această cauză, autoritățile, alături de reprezentanții bisericii au impus un set de reguli pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară. 

Citește și MESAJE de Sfânta Maria. Felicitări pentru familie, prieteni și cunoscuți. Urări în versuri, haioase sau serioase

Nicolae Albu, prefectul de Alba, a declarat pentru alba24.ro că 260 de agenți de poliție, alături de jandarmi vor asigura paza și buna desfășurare a evenimentului religios. Aceștia sunt împărțiți la toate lăcașele de cult unde este sărbătorit hramul Adormirii Maicii Domnului.

Potrivit unor estimări, la Mănăstirea Râmeț sunt așteptați în jur de 1.500 de credincioși, la Dumbrava 1000, la biserica din Cugir 150, iar la Oașa în jur de 200.

Vezi și Reguli și condiții la mănăstirile din Alba, de Sfânta Maria. Fără cazare, iar masca de protecție, obligatorie

Slujbele se vor desfășura în aer liber, cu respectarea distanțării fizice între credincioși. Reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia fac un apel către pelerini ca aceștia să respecte distanțarea de 1,5 metri între persoane.

Deoarece slujbele se vor ține în aer liber, nu este obligatorie masca de protecție, dar aceasta va fi obligatorie în interiorul bisericii, dacă credincioșii vor să se roage la icoane. Totuși, purtarea măștii, chiar și în spații deschise, unde sunt adunări mari de oameni este recomandată.

De asemenea, nu vor exista icoane în afara bisericii și nici nu se vor împărți pachete sau iconițe credincioșilor.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fiecare român care plătește contribuția la sănătate poate cere toate decontările făcute de CNAS în numele său. Procedura

Publicat

Fiecare român care își plătește asigurarea de sănătate, poate cere de astăzi, 13 august, lista tuturor decontărilor făcute de Casa de Asigurări de Sănătate în numele său.

Totuși, procedura este una încărcată de birocrație și cereri, însă, după formularea cererii, instituția are la dispoziție 45 de zile să răspundă. 

Legea a fost adoptată în septembrie 2019, în Parlamentul României, dar după aproape un an are și norme de aplicare.

Plătitorii de asigurări de sănătate pot solicita date privind decontările făcute în numele lor pentru serviciile medicale, îngrijiri la domiciliu, medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive prevăzute în pachetul de bază, precum și servicii medicale, medicamente, materiale sanitare specifice, dispozitive medicale și altele asemenea acordate în cadrul programelor naționale de sănătate curative decontate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Verificarea decontărilor la sănătate – de unde descarci cererea

În vederea obținerii informațiilor, asiguratul completează o cerere al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

Cererea este pusă la dispoziția asiguratului pe site-ul caselor de asigurări de sănătate sau la sediile acestora.

Cererea, completată și semnată de persoana asigurată sau, după caz, reprezentantul legal al acesteia, se depune la sediul casei de asigurări de sănătate este luat în evidență asiguratul sau se transmite pe e-mail cu semnătură electronică calificată și este însoțită, după caz, de copia actului de împuternicire.

În cazul cererilor care se depun la casele de asigurări de sănătate se verifică identitatea solicitantului.
În situația în care solicitantul optează pentru transmiterea listei prin intermediul poștei electronice, acesta va completa în cerere o parolă din 8 caractere, necesară accesării listei.

Lista cuprinde serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive prevăzute în pachetul de bază, precum și serviciile medicale, medicamentele, materialele sanitare specifice, dispozitivele medicale și altele asemenea acordate în cadrul programelor naționale de sănătate curative decontate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, în ordine cronologică, cu precizarea furnizorului care le-a efectuat/eliberat, a datei efectuării/eliberării, precum și a contravalorii acestora, și are structura prevăzută în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

Verificarea decontărilor la sănătate – cum primești răspunsul

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Finanțelor: Pensiile cresc în 2020. Punctul de pensie va avea cea mai mare creștere pe care a avut-o vreodată

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Cițu, a anunțat joi seară că pensiile vor crește în 2020 „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”, în ciuda contextului economic global dificil. Potrivit acestuia, valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care a avut-o vreodată. 

„Din primul moment am spus că vom crește pensiile în 2020. Astăzi putem să venim să vă spunem că da, în România vom crește pensiile în 2020. 

Punctul de pensie, valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată (…)

În aceast context economic global dificil, prin care trec toate țările, am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile, pe lângă creșterea alocațiilor, repet, cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii care se pune în plus la punctul de pensie”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO Ministrul Finanțelor: Cum vor fi alocate resursele bugetare la a doua rectificare

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține joi după-amiaza o declarație de presă în care prezintă cum vor fi alocate resursele la a doua rectificare bugetară. Propunerea de rectificare bugetară va ajunge vineri, 14 august, în ședința de Guvern. 

Principalele declarații făcute de Florin Cîțu:

„Rectificarea de astăzi reprezintă un angajament al Guvernului Orban. (…) La această rectificare am luat în calcul contextul economic global, dar și evoluția economiei României din ultima perioadă. Să dau câteva elemente principale: După 7 luni de zile, suma cheltuită pentru investiții este de 20 de miliarde de lei, cea mai mare sumă cheltuită .

La această rectificare am suplimentat sumele pentru Ministerul Transporturilor, bugetul este unul record. La Sănătate am alocat mai multe resurse, față de bugetul inițial sumele au crescut cu aproximativ 45 %, și aici vorbim de decontare concedii medicale, echipamente, medicamente, sporuri pentru cei care au fost în prima linie. Am suplimentat și stocurile. La Educație resursele sunt acolo până la finalul anului.

La Ministerul Muncii, minister la care se uită toată lumea, are cel mai mare buget chiar de la începutul anului. Sumele alocate în plus în timpul acestui an și la această rectificare ajung la aproape 10 miliarde de lei. Am reușit să găsim resursele pentru a plăti la timp și salarii și pensii și ajutoare sociale.

Din primul moment am spus că o să creștem pensiile în 2020. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare sumă pe care am văzut-o vreodată. În acest context economic global dificil am reușit să creștem pensiile, pe lângă creșterea alocațiilor. (…)

La această rectificare, comisia națională de prognoză a reestimat dinamica economiei în 2020. Contracția este de 3,8%, față de 1,9%. Cele 2 puncte fiind exact cele două luni în care economia a fost închisă. Asta înseamnă că există un impact asupra veniturilor. De aici pornim cu rectificarea bugetară. (…) Referitor la deficitul bugetar este estimat să crească de la 6,7% din PIB la 8,6% din PIB, o majorare de 5 puncte procentuale față de deficitul inițial de 3,6% din PIB. 

Avem o scădere a veniturilor în buget, față de estimat, de aproape 31 de miliarde de lei, asta înseamnă aproape 3 puncte procentuale. Din cele 5 puncte, 3 puncte vin din efectul crizei, de faptul că economia trece printr-o perioadă de criză. Cheltuielile sunt în jur de două puncte procentuale. Deci cele 5 puncte sunt legate direct de perioada de criză prin care trece România astăzi. (…)

În Europa, media este de aproximativ 8 puncte procetuale (…) Am reușit în această perioadă să alocăm resurse către sectoare cu valoare adăugată mare, pentru a ne asigura că economia își va reveni rapid”, a explicat Florin Cîțu.

Conferința de presa a ministrului Finanțelor s-a întrerupt înainte de întrebările presei din motive tehnice. Întrebarea principală fiind procentul de majorare a pensiilor. „Sunt întrebări? Nu? Mulțumesc!”, a zis ministrul înainte să se intrerupă transmisia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate