Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: “Protejând paradisurile fiscale, PSD ne îndepărtează de Europa”

Publicat

sorin bumb

Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, susţine că „PSD bagă din nou România în corzi, la nivel european”, credibilitatea României fiind, în opinia sa, „afectată grav în cadrul Consiliului Afaceri Economice și Financiare ce reunește toți miniștrii de finanțe din UE”.

„PSD bagă din nou România în corzi, la nivel european, din cauza incompetenței și intereselor obscure ce guvernează acest partid. După ce ministrul Daia ne-a făcut de râs cu cormoranii, iar primi-ministrul Dăncilă a ajuns un fel de bufon al Europei, din cauza numeroaselor gafe pe care le tot face, credibilitatea României a fost din nou afectată grav în cadrul Consiliului Afaceri Economice și Financiare ce reunește toți miniștrii de finanțe din UE.

În loc să se preocupe de problemele serioase și să încerce să obțină cât mai multe avantaje pentru țara noastră, din funcția de președinte al Consiliului Miniștrilor de Finanțe din UE, ministrul Teodorovici a avut o poziție contrară tuturor, în ultima ședință, izolând România și scăzând-i credibilitatea la nivel internațional. După ce toate țările europene căzuseră de comun acord, de mai multe luni, că trebuie luată poziție împotriva paradisurilor fiscale și că trebuie sancționate aceste mașini de spălat bani negri, prin care circulă fonduri provenite din corupție și pe unde se finanțează inclusiv acțiuni teroriste, ministrul Teodorovici a propus amânarea votului pe acest subiect. Gestul său a creat confuzie în rândul miniștrilor europeni, iar România a ajuns să fie văzută drept susținătorului unor interese oculte. În plus, s-a creat o coalizare împotriva României, blocul comunitar trecând peste propunerea ministrului Teodorovici.

Trebuie subliniat că poziția ministrului Teodorovici pe acest subiect vine după ce Viorica Dăncilă a efectuat câteva vizite prin unele din aceste țări aflate pe lista sancțiunilor. Nu știm încă dacă PSD are un interese direct din a proteja paradisurile fiscale, urmărind să mute în conturi din străinătate tablourile și banii dosiți prin cavouri din România. Cert este însă că România are de suferit in cauza unor astfel de gesturi, iar PSD continuă, prin atitudinea sa agresivă, să ne îndepărteze de Europa, de accederea în spațiul Schengen și de apartenența la o zonă cu justiție liberă și independentă”, declară Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax