Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: „PSD își bate joc de memoria dizidenților anticomuniști”

Publicat

sorin bumb

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb, susține că „ceea ce se petrece în România zilelor noastre depășește imaginația oricărui autor de scrieri distopice, aratându-ne, încă o dată, că viața bate filmul și că inteligența infracțională a PSD este chiar mai mare decât imaginația unor autori cunoscuți și premiați la nivel internațional”.

„PSD încearcă cu orice preț să distrugă justiția și să o aducă în starea de subordonare politică în care se găsea pe vremea lui Năstase și Stănoiu, câd investigațiile penale și soluțiile în dosare se decideau la sediul de partid din Kiseleff. Pentru a-și duce acest țel la îndeplinire, PSD recurge la orice mașinațiune posibilă, aruncând cu noroi în simbolurile țării și ducând în derizoriu însăși ideea de rezistență politică și de luptă pentru libertate și adevăr în perioada comunistă. 

Înscenarea teribilă, pusă la cale cu ocazia consultărilor pe tema justiției organizate de președintele Iohannis, când PSD a pozat în prietenul deținuților politici și în apărătorul lustrației, este o palmă pe însăși obrazul istoriei și al ideilor de justiție și rezistență la totalitarism. Interesant nu este doar modul în care PSD și-a concentrat întreaga campanie pe figura procurorului general, transformându-l pe acesta în inamicul public nr.1, prin folosirea unor tactici de intoxicare și dezinformare ce zici că sunt de-a dreptul copiate din manualele sovietice, ci și perioada în care se dezlănțuie acest atac josnic, ce se folosește de figura deținuților politici. Astfel, noul atac al PSD la adresa justiției se petrece între două pronunțări în dosarele Marelui Geniu cu Mustață, ce l-ar putea duce pe acesta departe de lumea politică, unde să aibă timp să spargă în tihnă semințe de floarea soarelui din cea mai bogată recoltă a Europei, dar și la doar câteva zile după ce procurorul general a trimis în instanță dosarul revoluției din 1989.

Iată, deci, de unde această grijă bruscă a PSD față de deținuții politici și de unde întrebările despre lustrație: sunt teme care se încadrează în noul scenariu de distrugere a justiției imaginat de PSD, care acum vrea să lovească doi iepuri cu o singură piatră. Dosarul Revoluției dă frisoane reci multor granguri din PSD, ajunși luptători cu rol determinant în orașe în care revoluție a fost doar la televizor. Ori asta atrage atenția asupra salturilor fantastice pe care ei le-au făcut în cariera politică și asupra averilor pe care l-au acumulat. Așa că PSD lovește tare în procurorul general pentru a bloca dosarul revoluției dar și dosarele Marelui Geniu cu Mustață care, de frica pușcăriei, a început să facă apel la masele sărăcite să-l salveze, inspirându-se probabil din filmele de comedie ale anilor 70, când oltenii de pe litoral veneau să-l elibereze pe Nea Mărin Miliardarul din mâna răpitorilor.

În realitate, toate aceste mișcări ale PSD și modul în care pesediștii au ajuns să se folosească de imaginea deținuților politici, nu sunt nimic altceva decât o măsură clară a urii, cinismului și disprețului pe care acest partid le nutrește față de români. PSD-ului nu-i pasă de deținuții politici și de acea a blocat constant, de 30 de ani încoace, orice încercare de lustrație și orice încercare de a stabili vinovăția în dosarul revoluției. De aceea s-a opus vehement majorării indemnizațiilor deținuților politici și a votat împotriva acestor majorări în parlament, motivând că nu sunt bani, în timp ce lua 46 de milioane de euro subvenție de la buget pentru afișe electorale și bannere din care ne spune că România merită mai mult. În fapt, chiar așa este! România chiar merită mai mult! Merită să afle ce rol au avut Iliescu și Voican Voiculescu în revoluția din 89, merită să afle cine au fost adevărații eroi ai revoluției și cine au fost adevărații torționari din perioada comunistă, merită să se mândrească cu tinerii ei cercetători și cu progresul tehnologic pe care aceștia îl aduc și nu cu producția de semințe de floarea soarelui, ca pe vremea Moromeților. Iar mai presus de toate, România merită o justiție corectă și independentă care să le redea românilor încrederea în viitor și în munca lor”, a transmis deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb, într-un comunicat.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax