Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: PSD trebuie să respecte votul românilor!

Publicat

sorin bumb

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, susține că PSD trebuie să respecte votul românilor.

”Atitudinea PSD-ului din ultimele zile, care se face că nu vede votul românilor, denotă o aroganță ieșită din comun și un cinism groaznic. În loc să plece de la guvernare și să respecte votul românilor, care au arătat clar că s-au săturat de hoția, corupția și lupta contra justiției, promovate de Dragnea și de PSD, partidul-stat ia voința românilor în derâdere. Acest lucru este deosebit de grav pentru că atentează la însăși esența democrației – votul popular. Tratând acest vot ca pe ceva consultativ, facultativ, pe care îl iau seamă doar atunci când le convine, cei de la PSD atacă însăși ideea de democrație și de stat de drept, mergând pe aceiași linie trasată de Liviu Dragnea.

Toată ideea de reformare a PSD, promovată în ultimele zile de oamenii din anturajul lui Dragnea, care acum pozează în disidenți inocenți, este doar butaforie ieftină. Se poate vedea asta din modul în care Carmen Dan este păstrată în funcție, din modul în care este tratat votul românilor, din propunerea de înlocuire a lui Teodor Meleșcanu cu Titus Corlățean, dar mai ales când ne uităm la grupul de suport chemat să reformeze partidul, compus din Adrian Năstase, Octav Cosmâncă și alți dinozauri ai luptei anti-justiție. În plus, Victor Ponta a primit deja o serie de beneficii importante pentru a se alătura cauzei și pentru a susține, cu paridul său balama, lupta anti justiție condusă de PSD.

Să nu uităm că Victor Ponta este cel care declara, după alegerile din 2014, organizate dezastruos de același PSD, când oamenii au stat la coadă ore în șir la secțiile de vot din străinătate, ca și acum, că nu a fost nicio problemă și că oamenii se puneau la rând intenționat, unii și de patru ori, doar ca să se arate la televizor că e coadă. Același Victor Ponta care încă mai trebuie să dea niște explicații despre dezastrul din Colectiv, dar care, cu un cinism tipic pentru PSD, ne dă acum lecții despre reformă și democrație.

Să nu uităm că Titus Corlățean este cel care, din poziția de Ministru de Externe, organizat secțiile de vot din străinătate de la alegerile din 2014 și că el a scăpat de urmărirea penală pentru acest dezastru doar pentru că a fost protejat de partid, care a refuzat să-i ridice imunitatea de senator, pentru a fi anchetat.

Să nu uităm nici de înregistrările apărute în presă, de pe vremea când Adrian Năstase era prim-ministru și Rodica Stănoiu, pe atunci ministru de justiție, ducea la ședințele de partid dosarele aflate în cercetare la parchete sau deja intrate pe rolul instanțelor și întreba ce rezoluție trebuie să se dea în fiecare dosar. Iar partidul decidea cum se împarte dreptatea… Să nu uităm nici că Adrian Năstase a fost condamnat și a făcut pușcărie pentru fapte de corupție la nivel înalt, ce au implicat folosirea banilor publici și a instituțiilor statului în campania electorală personală!

Să nu uităm că Octav Cozmâncă a fost șeful de cadre al Comitetului Central al Partidului Comunist Român și șef de sector în cadrul Consiliului de Miniștri în perioada lui Ceaușescu, fiind un birocrat format la școala sovietică, un comunist devotat și un prieten de nădejde al lui Ion Iliescu… De altfel, numele lui Ion Iliescu este singurul care lipsește, până acum, din această „reformă”, cu care PSD a început să ocupe spațiul public, ca să atragă atenția de la cerințelor exprimate prin vot de români și de la condamnarea lui Dragnea. Dar el probabil dă deja sfaturi de acasă, prin telefonul roșu, cuplat direct la sediul de partid din Kiseleff și prin cărătorul de geantă Șerban Nicolae. 

Iată, deci, care este reforma pe care o dorește PSD: o întoarcere la epoca Năstase, de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană, cu accente din perioada ceaușistă, de dinainte de Revoluție. Și asta pentru că „reforma” este condiționată de arestarea lui Dragnea și nicidecum de votul românilor!”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 03.06.2019 at 19:13

    Domnu’ Imbumbatu, alegerile au fost pentru altceva decat crezi tu. Cred ca pentru celelalte nu va mai fi asa. Acolo trebuie un plan de guvernare, care pentru voi e ceva extraterestru. Poate veniti ci o partitura zglobie scrisa de Sica Mandolina. Va fi un chervais pe cinste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax