Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: PSD trebuie să respecte votul românilor!


Publicat

sorin bumb

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, susține că PSD trebuie să respecte votul românilor.

”Atitudinea PSD-ului din ultimele zile, care se face că nu vede votul românilor, denotă o aroganță ieșită din comun și un cinism groaznic. În loc să plece de la guvernare și să respecte votul românilor, care au arătat clar că s-au săturat de hoția, corupția și lupta contra justiției, promovate de Dragnea și de PSD, partidul-stat ia voința românilor în derâdere. Acest lucru este deosebit de grav pentru că atentează la însăși esența democrației – votul popular. Tratând acest vot ca pe ceva consultativ, facultativ, pe care îl iau seamă doar atunci când le convine, cei de la PSD atacă însăși ideea de democrație și de stat de drept, mergând pe aceiași linie trasată de Liviu Dragnea.

Toată ideea de reformare a PSD, promovată în ultimele zile de oamenii din anturajul lui Dragnea, care acum pozează în disidenți inocenți, este doar butaforie ieftină. Se poate vedea asta din modul în care Carmen Dan este păstrată în funcție, din modul în care este tratat votul românilor, din propunerea de înlocuire a lui Teodor Meleșcanu cu Titus Corlățean, dar mai ales când ne uităm la grupul de suport chemat să reformeze partidul, compus din Adrian Năstase, Octav Cosmâncă și alți dinozauri ai luptei anti-justiție. În plus, Victor Ponta a primit deja o serie de beneficii importante pentru a se alătura cauzei și pentru a susține, cu paridul său balama, lupta anti justiție condusă de PSD.

Să nu uităm că Victor Ponta este cel care declara, după alegerile din 2014, organizate dezastruos de același PSD, când oamenii au stat la coadă ore în șir la secțiile de vot din străinătate, ca și acum, că nu a fost nicio problemă și că oamenii se puneau la rând intenționat, unii și de patru ori, doar ca să se arate la televizor că e coadă. Același Victor Ponta care încă mai trebuie să dea niște explicații despre dezastrul din Colectiv, dar care, cu un cinism tipic pentru PSD, ne dă acum lecții despre reformă și democrație.

Să nu uităm că Titus Corlățean este cel care, din poziția de Ministru de Externe, organizat secțiile de vot din străinătate de la alegerile din 2014 și că el a scăpat de urmărirea penală pentru acest dezastru doar pentru că a fost protejat de partid, care a refuzat să-i ridice imunitatea de senator, pentru a fi anchetat.

Să nu uităm nici de înregistrările apărute în presă, de pe vremea când Adrian Năstase era prim-ministru și Rodica Stănoiu, pe atunci ministru de justiție, ducea la ședințele de partid dosarele aflate în cercetare la parchete sau deja intrate pe rolul instanțelor și întreba ce rezoluție trebuie să se dea în fiecare dosar. Iar partidul decidea cum se împarte dreptatea… Să nu uităm nici că Adrian Năstase a fost condamnat și a făcut pușcărie pentru fapte de corupție la nivel înalt, ce au implicat folosirea banilor publici și a instituțiilor statului în campania electorală personală!

Să nu uităm că Octav Cozmâncă a fost șeful de cadre al Comitetului Central al Partidului Comunist Român și șef de sector în cadrul Consiliului de Miniștri în perioada lui Ceaușescu, fiind un birocrat format la școala sovietică, un comunist devotat și un prieten de nădejde al lui Ion Iliescu… De altfel, numele lui Ion Iliescu este singurul care lipsește, până acum, din această „reformă”, cu care PSD a început să ocupe spațiul public, ca să atragă atenția de la cerințelor exprimate prin vot de români și de la condamnarea lui Dragnea. Dar el probabil dă deja sfaturi de acasă, prin telefonul roșu, cuplat direct la sediul de partid din Kiseleff și prin cărătorul de geantă Șerban Nicolae. 

Iată, deci, care este reforma pe care o dorește PSD: o întoarcere la epoca Năstase, de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană, cu accente din perioada ceaușistă, de dinainte de Revoluție. Și asta pentru că „reforma” este condiționată de arestarea lui Dragnea și nicidecum de votul românilor!”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb, într-un comunicat de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    luni, 03.06.2019 at 19:13

    Domnu’ Imbumbatu, alegerile au fost pentru altceva decat crezi tu. Cred ca pentru celelalte nu va mai fi asa. Acolo trebuie un plan de guvernare, care pentru voi e ceva extraterestru. Poate veniti ci o partitura zglobie scrisa de Sica Mandolina. Va fi un chervais pe cinste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate