Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Remaniere de ochii lumii


Publicat

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb, a transmis că știrea săptămânii pare să fie remaniere guvernamentală anunțată de Viorica Dăncilă, într-un efort disperat de a cosmetiza imaginea hâdă a PSD. „Deși am fi tentați să spunem că orice schimbare, în actualul guvern, este de bun augur, în cazul de față, lucrurile stau însă exact pe dos”, mai susține Bumb.

„Scoaterea din scenă a ministresei Carmen Dan, pe ușa din dos, în liniște și fără nicio anchetă serioasă privind evenimentele din 10 August 2018, de la care a trecut deja un an, este un exemplu clar al bătăii de joc pe care PSD o practică la adresa românilor. Nu doar că PSD nu a realizat nicio investigație serioasă asupra acelor incidente, ba mai mult, a încurcat cât a putut ancheta demarată de parchet, secretizând anchete și complicând proceduri. În plus, înlocuitorul anunțat al lui Carmen Dan pare să fie un individ și mai dubios, cu apucături demne de Mafia italiană. Stau mărturie chiar relatările presei despre amenințările acestuia la adresa șefului OPC Constanța, pe care l-a avertizat să termine cu controalele dacă nu vrea să aibă soarta lui Corado Catani din filmul Caracatița. Cu un cinism înfiorător, PSD pune, în locul celei care a gazat manifestanții, un individ care a încercat să oprească instituțiile statului din a controla restaurantele care otrăvesc românii de pe litoral cu mâncare expirată sau hotelurile care îi cazează, la preț de 4-5 stele, în condiții de cămin studențesc comunist.

La Ministerul de Externe, lucrurile sunt la fel de tulburi. Moș Teacă Meleșcanu este înlocuit cu o domnucă blondă, ce s-a remarcat doar prin averea colosală, pe care nu o poate justifica. Nicio investigație serioasă nu este făcută asupra procesului dezastruos de vot din diaspora, de la alegerile din luna mai. Mai mult chiar, o altă secretară PSD, de data asta venită de la Cluj direct în funcția de Secretar General al MAE, a prezentat un rechizitoriu în care votanții din străinătate poartă toată vina, fiind prezentați asemeni unor infractori periculoși, care au atacat personalul consular, au încercat să fure buletine de vot, s-au organizat în grupuri de propagandă și au stat de mai multe ori la coadă ca să producă agitație și nemulțumire, au manifestat violent și au amenințat angajații MAE din secțiile de vot din străinătate.

Prin aceste desemnări de miniștri, făcute în bătaie de joc, PSD ne arată direct că nu-i pasă de români și de drepturile lor încălcate în mod repetat, ci doar de propriile interese, iar „activul de partid” este o inepuizabilă pepinieră de ticăloși, ce abia așteaptă să vină „la butoane” spre propășirea proprie și a găști de interese pe care o deservesc.

Dacă PSD vroia să facă altceva decât un spectacol ridicol de imagine, ar fi lansat niște anchete serioase, măcar asupra acestor două probleme recente. Așa, prin înlocuirea a doi miniștri, cu alții mai răi ca ei, nu face decât un joc cinic și obscen, prin care caută să controleze probleme de imagine și să încheie definitiv subiectul 10 August și subiectul alegerilor din străinătate. În definitiv, e perioada concediilor, românii sunt mai mult blocați prin trafic spre munte sau spre mare și nu mai sunt chiar așa de atenți la ce se întâmplă pe la Guvern”, a transmis, într-un comunicat, deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    marți, 16.07.2019 at 16:10

    Bine ca ai motive sa iesi in fata. Si voi ati fi facut acelasi lucru. Mai ales ca ati pus in fruntea partidului pe unul cu mandolina, care mai zilele trecute a pus in fruntea tineretului din Bucuresti pe unul….la care as vrea sa faci comentarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate