Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: Umbra lui Liviu Dragnea la Ministerul de Interne

Publicat

bumb

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb, a transmis că votul românilor din 26 mai, împotriva PSD și a lui Liviu Dragnea, este și un vot împotriva camarilei sale instalate în fruntea guvernului. Potrivit acestuia, PSD trebuie să înțeleagă că oameni precum Carmen Dan sau Viorica Dăncilă nu mai au ce căuta în fruntea țării și trebuie să plece acasă.

„Carmen Dan reprezintă unul dintre cele mai triste episoade din întreaga istorie a Ministerului de Interne și cea mai neagră perioadă de la Revoluție încoace. Executant de nădejde al lui Liviu Dragnea, prin tot ceea ce a făcut, de la instalarea sa în funcție și până în prezent, Carmen Dan a acționat constant pentru punerea Ministerului de Interne în subordinea partidului și pentru transformarea lui într-un fel de forță de securitate privată a lui Liviu Dragnea și a PSD.

Remarcându-se doar prin intrigile de culise, folosite pentru distrugerea structurii instituționale a MAI, pentru a pune în funcții de conducere oameni obedienți, dar și prin zelul cu care a folosit forța armată a ministerului pentru a reprima manifestațiile antiguvernamentale, Carmen Dan a lăsat la o parte îndeplinirea oricărei funcții orientate spre nevoia cetățenilor, concentrându-se doar pe protejarea lui Dragnea și a PSD cu resursele statului. Cozile la pașapoarte sau înmatriculări au atins cote istorice în timpul mandatului său, iar infracționalitatea a crescut considerabil, pentru că resursele ministerului au fost canalizate către scopurile partidului.

Cel mai trist episod este cel al polițistului mort la datorie, făcut scut uman în fața unui infractor înarmat de incompetența secretarei de la Videle și a subordonaților săi numiți politic. În timp ce resursele ministerului au fost alocate către supra-înarmarea forțelor ce trebuie să înăbușeală manifestațiile, polițiștii au fost lăsați să umble în mașini ce se dezmembrează în mers, fără asigurări și combustibil, fiind scoși pe străzi cu arme din anii 1970 și fără cel mai elementar echipament de protecție. 

Începând cu scandalul microfoanelor din priză, care a dus la o schimbarea majoră în politica de securitate internă a României, doar că să permită înlocuirea unor instituții profesioniste cu oameni de încredere ai partidului și continuând cu carnagiul din 10 August, în care oameni nevinovați au fost bătuți și gazați pentru că au îndrăznit să scandeze contra lui Dragnea, activitatea lamentabilă a celei mai apropiate colaboratoare a lui Daddy culminează acum cu aruncarea României într-un scandal diplomatic cu un stat vecin, Carmen Dan nefiind în stare să gestioneze situația de la Valea Uzului. 

Pentru toate acestea, dar mai ales pentru nepăsarea față de cetățeni, Carmen Dan trebuie să plece din fruntea MAI și să permită acestei instituții să se ocupe de problemele cetățenilor, nu de problemele PSD.

Este inacceptabil ca, în anul 2019, când internetul și calculatoarele sunt folosite aproape peste tot, ușurând viața oamenilor, Ministerul de Interne condus de PSD să nu facă nimic pentru a se reforma și pentru a reduce cantitatea de hârtii cerute cetățenilor pentru orice problemă. Este inadmisibil să mai avem cozi interminabile la ghișee pentru că înmatricularea autovehiculelor, eliberarea permiselor de conducere sau eliberarea pașapoartelor – activități îndeplinite toate de Ministerul de Interne – se fac doar în reședințele de județ, într-un sistem hiper-centralizat, punând oamenii pe drumuri sute de kilometri. 

Siguranța cetățeanului și răspunsul facil și flexibil la probleme acestuia sunt temele pe care trebuie să le abordeze Ministerul de Interne, nu reprimarea violentă a manifestațiilor democratice. De aceea, Carmen Dan și echipa sa de politruci trebuie să plece de la Ministerul de Interne și să ia cu ei și mentalitatea de milițian comunist care i-a caracterizat în tot acest timp”, a transmis, într-un comunicat, Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 10.06.2019 at 18:14

    Tu ce faci ma, ne spui noua ce stim de o gramada de vreme ? Nu-ti este rusine ? D’aia te-au trimis cetatenii in Parlament sa vi cu baliverne expirate. Hai la munca (ce-i aia? ), ca imediat vine vacanta parlamentara si iar puneti pe voi cu lopata bunastarea.
    N-ai stofa, tataie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax