Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Viorica Dăncilă se agață de putere deși e clar că PSD nu mai are legitimitate”

Publicat


Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, aduce în atenție, într-un comunicat, problema rezidențiatului, a miniștrilor interimari și a moțiunii de cenzură.

”Recenta mișcare făcută de Viorica Dăncilă, care a propus noi miniștrii interimari, deși acest lucru este neconstituțional, este o jalnică încercare de rămânere la conducerea PSD și a guvernului, un gest disperat prin care aceasta se agăță de putere. În loc să vină în fața parlamentului și să ceară aprobarea pentru numirea miniștrilor, așa cum este legal și moral, aceasta insistă să numească interimari. Viorica Dăncilă demonstrează astfel, încă o dată, că nu înțelege nimic din modul de funcționare al statului și arată că îi este frică de votul din Parlament, unde PSD a pierdut majoritatea, dar și legitimitatea de a mai sta în fruntea țării.

Ca și cum dezastrul produs de PSD, de când se află la conducerea României, nu era suficient de grav, Viorica Dăncilă își bate joc acum și de medici blocând, în mod voit, organizarea examenului de rezidențiat, pentru a putea folosi absolvenții de medicină în războiul său politic. Ceea ce nu înțelege însă Viorica Dăncilă este că acest război murdar afectează însă și cetățenii de rând, utilizatori ai sistemului medical românesc.

Constituția este foarte clară în această speță, mai ales că s-a modificat semnificativ componența guvernului, prin ieșirea ALDE de la guvernare: PSD trebuie să ceară aprobarea parlamentului pentru numirea noilor miniștri și a noului guvern. În plus, Curtea Constituțională a arătat clar că acest vot al Parlamentului site unica modalitate în care noi miniștri pot fi numiți. Viorica Dăncilă nu înțelege însă acest lucru și continuă să blocheze o țară întreagă, doar pentru ambiția sa de a se agăța de putere.

Acțiunile premierului Dăncilă creează grave prejudicii României și românilor. Tocmai de aceea, ea trebuie să plece de urgență din fruntea guvernului și să permită celor care știu cum funcționează o țară să intervină pentru a salva România din prăpastia economică și politică în care PSD a aruncat-o. Relevante sunt, în acest sens, declarațiile liderilor europeni, care au ajuns să pună citeze românia pe lista țărilor problemă, dar și datele publicate recent de către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, care arată clar „performanța” economică a guvernării PSD din ultimii ani. România a ajuns codașa Europei și în ceea ce privește producția industrială, înregistrând un regres alarmant în anii de „avânt economic” cu care PSD se laudă, dar care nu au niciun fel de acoperire în realitate. Datele publicate de Eurostat arată contracții puternice ale economiei românești pe toate planurile: minerit, energie, sector manufacturier, în unele cazuri fiind a treia lună consecutivă în care economia românească scade semnificativ.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL va arăta clar care este valoarea acestui Guvern și votul din parlament va demonstra că nici măcar proprii colegi din PSD nu o mai doresc pe Dăncilă în fruntea Guvernului. Aceasta se comportă cu o iresponsabilitate vădită, la fel ca și în cazul desemnării comisarului european, unde a aruncat România într-o criză politică europeană, doar de dragul camarilei din jurul său”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 07.10.2019 la 10:57

    Ce spui e cam asa. Dar ma tem ca dupa ce faceti atata tamtam, si probabil o sa veniti la putere o sa esuati lamentabil,pentru ca si voi trebuie sa achitati niste contraservicii unor habarnisti ( care sunt cu duiumul in toate partidele) si tot nimic nu o sa iese. Bine ar fi sa vad ca nu e asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Orban vrea alegeri locale în 14 iunie. ”Pe 31 mai și 7 iunie ar fi o impietate față de creștini”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru alegerile locale. În opinia sa, organizarea acestora pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile. „Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor putea primi până la trei salarii în plus. Care sunt condițiile

Publicat

elevi

Un proiect de lege ce prevede că profesorii care se titularizează în mediul rural beneficiază de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Votul final se va da la Senat. Condiția pentru a primi bani în plus este ca profesorii să rămână […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate