Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Viorica Dăncilă se agață de putere deși e clar că PSD nu mai are legitimitate”


Publicat

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, aduce în atenție, într-un comunicat, problema rezidențiatului, a miniștrilor interimari și a moțiunii de cenzură.

”Recenta mișcare făcută de Viorica Dăncilă, care a propus noi miniștrii interimari, deși acest lucru este neconstituțional, este o jalnică încercare de rămânere la conducerea PSD și a guvernului, un gest disperat prin care aceasta se agăță de putere. În loc să vină în fața parlamentului și să ceară aprobarea pentru numirea miniștrilor, așa cum este legal și moral, aceasta insistă să numească interimari. Viorica Dăncilă demonstrează astfel, încă o dată, că nu înțelege nimic din modul de funcționare al statului și arată că îi este frică de votul din Parlament, unde PSD a pierdut majoritatea, dar și legitimitatea de a mai sta în fruntea țării.

Ca și cum dezastrul produs de PSD, de când se află la conducerea României, nu era suficient de grav, Viorica Dăncilă își bate joc acum și de medici blocând, în mod voit, organizarea examenului de rezidențiat, pentru a putea folosi absolvenții de medicină în războiul său politic. Ceea ce nu înțelege însă Viorica Dăncilă este că acest război murdar afectează însă și cetățenii de rând, utilizatori ai sistemului medical românesc.

Constituția este foarte clară în această speță, mai ales că s-a modificat semnificativ componența guvernului, prin ieșirea ALDE de la guvernare: PSD trebuie să ceară aprobarea parlamentului pentru numirea noilor miniștri și a noului guvern. În plus, Curtea Constituțională a arătat clar că acest vot al Parlamentului site unica modalitate în care noi miniștri pot fi numiți. Viorica Dăncilă nu înțelege însă acest lucru și continuă să blocheze o țară întreagă, doar pentru ambiția sa de a se agăța de putere.

Acțiunile premierului Dăncilă creează grave prejudicii României și românilor. Tocmai de aceea, ea trebuie să plece de urgență din fruntea guvernului și să permită celor care știu cum funcționează o țară să intervină pentru a salva România din prăpastia economică și politică în care PSD a aruncat-o. Relevante sunt, în acest sens, declarațiile liderilor europeni, care au ajuns să pună citeze românia pe lista țărilor problemă, dar și datele publicate recent de către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, care arată clar „performanța” economică a guvernării PSD din ultimii ani. România a ajuns codașa Europei și în ceea ce privește producția industrială, înregistrând un regres alarmant în anii de „avânt economic” cu care PSD se laudă, dar care nu au niciun fel de acoperire în realitate. Datele publicate de Eurostat arată contracții puternice ale economiei românești pe toate planurile: minerit, energie, sector manufacturier, în unele cazuri fiind a treia lună consecutivă în care economia românească scade semnificativ.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL va arăta clar care este valoarea acestui Guvern și votul din parlament va demonstra că nici măcar proprii colegi din PSD nu o mai doresc pe Dăncilă în fruntea Guvernului. Aceasta se comportă cu o iresponsabilitate vădită, la fel ca și în cazul desemnării comisarului european, unde a aruncat România într-o criză politică europeană, doar de dragul camarilei din jurul său”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    luni, 07.10.2019 at 10:57

    Ce spui e cam asa. Dar ma tem ca dupa ce faceti atata tamtam, si probabil o sa veniti la putere o sa esuati lamentabil,pentru ca si voi trebuie sa achitati niste contraservicii unor habarnisti ( care sunt cu duiumul in toate partidele) si tot nimic nu o sa iese. Bine ar fi sa vad ca nu e asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: 43 de asistenți medicali comunitari asigură respectarea măsurilor de igienă și distanțare, în școli din județ

Publicat

Coordonați de DSP Alba, 43 de asistenți medicali comunitari din județ asigură siguranța sanitară în școli, odată cu revenirea la activitatea din unitățile de învățământ a elevilor care se pregătesc pentru examene.

Angajați ai primăriilor și coordonați de Direcția de Sănătate Publică Alba, aceștia au fost implicați, de la începutul pandemiei, în procedurile de izolare și carantinare, iar acum trebuie să se asigure că orele se desfășoară în condițiile sanitare stabilite, prin respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială, transmite DSP.

În total, sunt 40 de asistenți medicali comunitari din mediul rural și 3 din mediul urban.

Conform Ministerului Educației, accesul în instituții trebuie organizat astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate.

Accesul în școli este interzis pentru persoanele care au o temperatură corporală ce depășește 37,3 grade Celsius – temperatura este măsurată la intrarea în incinta instituției.

Suprafețele expuse sunt dezinfectate și se vor evita aglomerările de persoane.

Alte măsuri ce trebuie respectate, potrivit DSP Alba:

– pauzele vor fi de 10 minute la fiecare oră, timp în care încăperile vor fi aerisite, iar programul organizat astfel încât, simultan, să nu se întâlnească mai mult de două grupe de elevi;

– înainte de începerea activității, spațiile vor fi dezinfectate cu substanțe biocide, pe bază de clor sau alcool, activitate urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute;

– accesul în interiorul unității de învățământ preuniversitar se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii – temperatură care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius – și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii;

– elevii și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și în dreapta și un rând liber în față și în spate;

– măștile purtate vor fi colectate în locuri special amenajate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: În ce condiții au revenit la ore, elevii Colegiului Militar din Alba Iulia. Măsuri de distanțare în clase și dormitoare

Publicat

Elevii din clasele a XII-a, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, au revenit săptămâna aceasta în colegiu pentru a participa la activități de pregătire și consiliere în vederea susținerii examenului de Bacalaureat.

În acest sens, la nivelul colegiului militar au fost luate măsuri pentru ca sănătatea și siguranța elevilor să nu aibă de suferit.

Toți elevii unității de învățământ au fost testați luni, 1 iunie, pentru coronavirus, iar rezultatele a fost negative.

În sălile de clasă vor studia grupe de câte 10 elevi, iar băncile au fost așezate astfel încât să respecte măsurile de distanțare socială.

Activitățile de pregătire vor dura cel mult 3 ore, cu o pauză de cel puțin 10 minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

Pauzele între ore vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic. Pe toată durata orelor, elevii și cadrele didactice vor purta măști de protecție.

De asemenea, sălile de clasă, laboratoarele, cancelaria, coridoarele, birourile și grupurile sanitare vor fi dezinfectate zilnic și aerisite.

Măsuri de distanțare s-au luat și în dormitoare, fiind asigurată o distanță între paturi de minimum 2 metri dar și la sala de mese unde se va păstra distanța fizică, atât la intrarea în sală cât și la mese.

Parcursul prin curte până la intrarea la clase se va realiza pe un traseu unidirecțional bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică iar intrările/ieșirile precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă au fost semnalizate corespunzător și vor fi dezinfectate în mod regulat.

Zilnic va fi realizat triajul elevilor, al cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice și cadrelor militare. Vor fi asigurate permanent materiale și echipamente de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și pardoseli.

De asemenea, în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii au fost afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, au transmis reprezentanții unității de învățământ într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Harta României înainte de Trianon, exponatul lunii iunie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia au prezentat marți, 2 iunie, exponatul lunii. Este vorba despre o Hartă a României înainte de Trianon, hartă care a apărut în 1918 și care cuprinde teritoriile pretinse de România. Harta include teritoriile Partiumului și Banatului până la linia Tisei.

Mini-expoziția cuprinde și fotografii ale delegației României la Paris și o colecție de vederi ilustrative pentru propaganda maghiară vizând Tratatul de la Trianon.

„Pe 4 iunie se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Avem o mini-expoziție cu piese din colecțiile Muzeului Național al Unirii care vorbesc despre realitățile politice, despre evoluția lucrurilor în preajma Tratatului de pace de la Trianon”, a explicat istoricul Tudor Roșu.

Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, a fost semnat de cele 5 mari puteri prezente la Conferința de Pace de la Paris și alte 12 state aliate și asociate (printre care și România), pe de-o parte, și Ungaria, pe de altă parte. Pentru România, “Trianonul” a însemnat confirmarea internațională a hotărârii de la 1 Decembrie 1918, când, la Alba Iulia, națiunea română din Transilvania, Banat și Țara Ungurească a decis unirea cu România.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de aproape 10.000 de lei și produse alimentare confiscate, după controale ale Poliției Alba la magazine din județ

Publicat

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare din Alba au dat amenzi de aproape 10.000 de lei și au confiscat produse alimentare fără documente de proveniență sau cu termen de valabilitate expirat. Acțiunile de control au fost derulate la mai multe magazine din județ.

Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici de pe raza întregului județ. La acțiune au participat și polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, care au verificat modul în care sunt respectate normele legale privind comerțul, pe raza comunelor de competență.

Astfel, au fost verificați 65 de agenți economici și au fost constatate 11 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 9.500 de lei.

În urma controalelor, au fost identificate și confiscate produse alimentare fără documente de proveniență sau a căror termen de valabilitate a expirat, în valoare de 289 de lei și suma de 400 de lei.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate