Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Viorica Dăncilă se agață de putere deși e clar că PSD nu mai are legitimitate”

Publicat


Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, aduce în atenție, într-un comunicat, problema rezidențiatului, a miniștrilor interimari și a moțiunii de cenzură.

”Recenta mișcare făcută de Viorica Dăncilă, care a propus noi miniștrii interimari, deși acest lucru este neconstituțional, este o jalnică încercare de rămânere la conducerea PSD și a guvernului, un gest disperat prin care aceasta se agăță de putere. În loc să vină în fața parlamentului și să ceară aprobarea pentru numirea miniștrilor, așa cum este legal și moral, aceasta insistă să numească interimari. Viorica Dăncilă demonstrează astfel, încă o dată, că nu înțelege nimic din modul de funcționare al statului și arată că îi este frică de votul din Parlament, unde PSD a pierdut majoritatea, dar și legitimitatea de a mai sta în fruntea țării.

Ca și cum dezastrul produs de PSD, de când se află la conducerea României, nu era suficient de grav, Viorica Dăncilă își bate joc acum și de medici blocând, în mod voit, organizarea examenului de rezidențiat, pentru a putea folosi absolvenții de medicină în războiul său politic. Ceea ce nu înțelege însă Viorica Dăncilă este că acest război murdar afectează însă și cetățenii de rând, utilizatori ai sistemului medical românesc.

Constituția este foarte clară în această speță, mai ales că s-a modificat semnificativ componența guvernului, prin ieșirea ALDE de la guvernare: PSD trebuie să ceară aprobarea parlamentului pentru numirea noilor miniștri și a noului guvern. În plus, Curtea Constituțională a arătat clar că acest vot al Parlamentului site unica modalitate în care noi miniștri pot fi numiți. Viorica Dăncilă nu înțelege însă acest lucru și continuă să blocheze o țară întreagă, doar pentru ambiția sa de a se agăța de putere.

Acțiunile premierului Dăncilă creează grave prejudicii României și românilor. Tocmai de aceea, ea trebuie să plece de urgență din fruntea guvernului și să permită celor care știu cum funcționează o țară să intervină pentru a salva România din prăpastia economică și politică în care PSD a aruncat-o. Relevante sunt, în acest sens, declarațiile liderilor europeni, care au ajuns să pună citeze românia pe lista țărilor problemă, dar și datele publicate recent de către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, care arată clar „performanța” economică a guvernării PSD din ultimii ani. România a ajuns codașa Europei și în ceea ce privește producția industrială, înregistrând un regres alarmant în anii de „avânt economic” cu care PSD se laudă, dar care nu au niciun fel de acoperire în realitate. Datele publicate de Eurostat arată contracții puternice ale economiei românești pe toate planurile: minerit, energie, sector manufacturier, în unele cazuri fiind a treia lună consecutivă în care economia românească scade semnificativ.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL va arăta clar care este valoarea acestui Guvern și votul din parlament va demonstra că nici măcar proprii colegi din PSD nu o mai doresc pe Dăncilă în fruntea Guvernului. Aceasta se comportă cu o iresponsabilitate vădită, la fel ca și în cazul desemnării comisarului european, unde a aruncat România într-o criză politică europeană, doar de dragul camarilei din jurul său”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 07.10.2019 la 10:57

    Ce spui e cam asa. Dar ma tem ca dupa ce faceti atata tamtam, si probabil o sa veniti la putere o sa esuati lamentabil,pentru ca si voi trebuie sa achitati niste contraservicii unor habarnisti ( care sunt cu duiumul in toate partidele) si tot nimic nu o sa iese. Bine ar fi sa vad ca nu e asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate