Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”Viorica Dăncilă se agață de putere deși e clar că PSD nu mai are legitimitate”

Publicat

Sorin Bumb, deputat PNL de Alba, aduce în atenție, într-un comunicat, problema rezidențiatului, a miniștrilor interimari și a moțiunii de cenzură.

”Recenta mișcare făcută de Viorica Dăncilă, care a propus noi miniștrii interimari, deși acest lucru este neconstituțional, este o jalnică încercare de rămânere la conducerea PSD și a guvernului, un gest disperat prin care aceasta se agăță de putere. În loc să vină în fața parlamentului și să ceară aprobarea pentru numirea miniștrilor, așa cum este legal și moral, aceasta insistă să numească interimari. Viorica Dăncilă demonstrează astfel, încă o dată, că nu înțelege nimic din modul de funcționare al statului și arată că îi este frică de votul din Parlament, unde PSD a pierdut majoritatea, dar și legitimitatea de a mai sta în fruntea țării.

Ca și cum dezastrul produs de PSD, de când se află la conducerea României, nu era suficient de grav, Viorica Dăncilă își bate joc acum și de medici blocând, în mod voit, organizarea examenului de rezidențiat, pentru a putea folosi absolvenții de medicină în războiul său politic. Ceea ce nu înțelege însă Viorica Dăncilă este că acest război murdar afectează însă și cetățenii de rând, utilizatori ai sistemului medical românesc.

Constituția este foarte clară în această speță, mai ales că s-a modificat semnificativ componența guvernului, prin ieșirea ALDE de la guvernare: PSD trebuie să ceară aprobarea parlamentului pentru numirea noilor miniștri și a noului guvern. În plus, Curtea Constituțională a arătat clar că acest vot al Parlamentului site unica modalitate în care noi miniștri pot fi numiți. Viorica Dăncilă nu înțelege însă acest lucru și continuă să blocheze o țară întreagă, doar pentru ambiția sa de a se agăța de putere.

Acțiunile premierului Dăncilă creează grave prejudicii României și românilor. Tocmai de aceea, ea trebuie să plece de urgență din fruntea guvernului și să permită celor care știu cum funcționează o țară să intervină pentru a salva România din prăpastia economică și politică în care PSD a aruncat-o. Relevante sunt, în acest sens, declarațiile liderilor europeni, care au ajuns să pună citeze românia pe lista țărilor problemă, dar și datele publicate recent de către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, care arată clar „performanța” economică a guvernării PSD din ultimii ani. România a ajuns codașa Europei și în ceea ce privește producția industrială, înregistrând un regres alarmant în anii de „avânt economic” cu care PSD se laudă, dar care nu au niciun fel de acoperire în realitate. Datele publicate de Eurostat arată contracții puternice ale economiei românești pe toate planurile: minerit, energie, sector manufacturier, în unele cazuri fiind a treia lună consecutivă în care economia românească scade semnificativ.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL va arăta clar care este valoarea acestui Guvern și votul din parlament va demonstra că nici măcar proprii colegi din PSD nu o mai doresc pe Dăncilă în fruntea Guvernului. Aceasta se comportă cu o iresponsabilitate vădită, la fel ca și în cazul desemnării comisarului european, unde a aruncat România într-o criză politică europeană, doar de dragul camarilei din jurul său”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 07.10.2019 at 10:57

    Ce spui e cam asa. Dar ma tem ca dupa ce faceti atata tamtam, si probabil o sa veniti la putere o sa esuati lamentabil,pentru ca si voi trebuie sa achitati niste contraservicii unor habarnisti ( care sunt cu duiumul in toate partidele) si tot nimic nu o sa iese. Bine ar fi sa vad ca nu e asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate