Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, PNL Alba: ”PSD a transformat România într-un stat al minciunii și incompetenței”


Publicat

Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba, transmite un comunicat despre cele mai recente evenimente din viața politică.

”Prăbușirea avionului medical în Munții Apuseni, Hexi Pharma, Colectiv, 10 August, Caracal, sunt doar câteva dintre tragediile produse în România PSD, un stat capturat și gestionat de o mafie politică, ce l-a transformat într-un adevărat pericol pentru proprii cetățeni, din cauza minciunii și incompetenței cu care este guvernat.

Recentele dezvăluiri despre dezastrul din Colectiv nu sunt altceva decât oglinda acestei mafii criminale care a ascuns, cu bună știință, problemele unui sistem bolnav, patronat de politruci cinici, preocupați doar de propriul interes.

I-ați văzut acolo, veniți să se tragă în poză cu morții, ca să poată arăta pe urmă că le pasă, pe cel puțin doi dintre exponenții de seamă ai acestui stat criminal: Generalul Oprea și Raed Arafat. Primul este expresia personificată a ipocriziei și cinismului. În calitate de Ministru de Interne și-a ucis un motociclist din coloana oficială, cu care se deplasa la frizerie, ca un dictator sud-american, prin indiferența arătată față de legi și față de oamenii din subordinea sa. Tot el este cel care și-a cumpărat limuzină din banii ministerului, ca să poată alerga în siguranță cu girofarul pus, când mergea la restaurant, în timp ce angajații Poliției mergeau la intervenții cu mașini legate cu sârmă, fără asigurare obligatorie, ce reprezintă un pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic. Cel de-al doilea, a devenit un adevărat înger al morții la televizor pentru că, de câte ori apare pe ecran, nu face nimic altceva decât să numere morții. Când nu este ocupat să cumpere salvări la prețuri exorbitante, Raed Arafat se ocupă doar de manipulare, la fel ca în cazul 10 august, când aproape ne convingea de la televizor că gazele inhalate de manifestanți sunt sănătate curată.

Ne-am fi așteptat că după atâtea dezastre să se schimbe ceva, să fie create proceduri clare de intervenție, să se aloce resurse pentru dotarea și instruirea oamenilor angrenați în aceste structuri, să se realizeze parteneriate cu state mai dezvoltate decât noi și să realizeze exerciții serioase de instruire și alarmare. În realitate, totul se face pe hârtie și se inveștește masiv doar în manipulare și minciună. O dovedește acum și cazul tânărului polițist din Prahova, care și-a dat demisia după doar 20 de zile de serviciu, spunând clar: <nu vreau să mor din cauza incompetenței voastre>. Un tânăr întors cu speranță din Spania, dornic să facă ceva pentru țara sa, pe care însă sistemul ticăloșit patronat de PSD l-a ejectat rapid, tratându-l cu ironie și miștouri atunci când le-a spus superiorilor că postul de poliție rurală la care a fost repartizat nu are, în anul 2019, toaletă, curent electric, încălzire și apă curentă, iar mașina de serviciu nu îndeplinește minime condiții de siguranță. Și asta se întâmplă într-un județ aflat în top 5 al bogăției! Imaginați-vă care este situația în județe aflate în top 5 al sărăciei din România…

Aceste miștouri sunt cauza dezastrelor de genul de Colectiv. Ele sunt modul de acțiune al politrucilor cățărați prin fraudă în funcții de răspundere, făcuți colonei și generali la apelul bocancilor, pentru servilism politic, dar care nu au habar cum să gestioneze o situație de urgență. Politruci care nu știu decât să apere partidul și pe șefii de la partid care i-au pus în astfel de funcții, chiar cu bâta, dacă e cazul, la fel cum s-a întâmplat în 10 august. Experți în manipulare și minciună, ei sunt acel stat paralel mult invocat pe la televiziuni. O gașcă de incompetenți care nu fac nimic altceva decât să numere morți și să invoce scuze. În același timp, prin legi strâmbe, învrăjbesc societatea și toarnă ură în oameni, din cauza unor beneficii repartizate inegal, făcându-le pe asistente să se certe cu doctorii, pe profesori cu funcționarii publici, pe militari cu polițiștii. Totul pentru a nu vedea cât de răi, incompetenți și corupți sunt ei, pentru că atunci când suntem divizați și preocupați de neîncrederea în cel de lângă noi, nu mai avem timp să analizăm ineficiența unui stat guvernat de niște marionete grăitoare ce se plimbă cu bicicletele pe autostrăzi imaginare”, transmite deputat PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    luni, 28.10.2019 at 18:22

    Daca tot ai pus pe tapet chestia cu competenta pot sa dai exemplu un guvern competent ? Nu ! Asa ca nu mai divaga ca se ta afli intreaba. Sunt alte chestiuni de care s-ar putea vorbi dar se pare ca nu le stapanesti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate