Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: PNL caută soluții pentru evitarea crizei energetice generate de măsurile aberante ale PSD

Publicat

bumb

PNL a organizat, la începutul acestei săptămâni, la Palatul Parlamentului, o amplă consultare, la care au participat cei mai importanți reprezentanți ai industriei energetice din România, pentru a găsi soluții de evitare a crizei în care PSD riscă să arunce țara, ca urmare a adoptării OUG 114/2018.

Fără a se consulta cu nimeni, PSD a decis să impună o taxă de 2% pe cifra de afaceri a producătorilor de energie, o măsură ce va genera haos economic și va arunca România într-o criză energetică fără precedentă. Această taxare suplimentară va lovi, în primul rând, în societățile energetice de stat, care și așa se află într-o stare dezastruoasă, ca urmare a managementului politic promovat de PSD. În plus, creează instabilitate și nesiguranță în acest sector economic, făcându-i pe actorii privați să-și reconsidere politica de investiții, în special pe cei ce voiau să înceapă exploatări de gaze în off-shore, contribuind astfel la independența energetică a României.

Banii pe care companiile din energie vor trebui să-i plătească, în urma introducerii acestei taxe, vor fi luați din investiții. Asta înseamnă că nu se va mai investi nimic în retehnologizare și în modernizarea rețelelor de transport a energiei, care și așa sunt învechite și abia rezistă.

România a ajuns să se bazeze pe importurile de energie. Sâmbătă trecută, în condițiile în care iarna nici măcar nu a fost una geroasă, România a ajuns la un maxim istoric al importului de curent electric, peste 20% din necesar fiind adus din afara țării. Toate acestea se vor vedea în factura de curent a românilor, dar și în creșterea galopantă a prețurilor, pentru că tariful energiei influențează automat și costul celorlalte bunuri de pe piață.

În plus, aiureala plafonări prețurilor la energie este o altă măsură ce îi va afecta puternic pe români. PSD nu spune public că în ordonanță scrie
clar că diferența între prețul plafonat la energie și prețul stipulat în contractele încheiate în 2018 și 2019 se va recupera până la data de 30 iunie 2022. Adică, tot românii, din buzunarul lor, vor trebui să plătească, peste trei ani, gazul și curentul pe care îl consumă acum! Un fel de credit cu buletinul, cu trei ani rată fixă, pe care românii nici măcar nu știu că l-au luat…

Atât eu, cât și colegii mei din PNL, am arătat, de nenumărate ori, că este necesar un set de măsuri urgente ca românii să nu mai fie sărăciți de facturile la gaze sau la curent. În primul rând este necesară definirea consumatorului vulnerabil în legislația românească, astfel încât România să poată realiza niște scheme de ajutor și să poată folosi fonduri europene pentru plata unor subvenții la energie, pe modelul folosit în agricultură, prin APIA. Este necesară protejarea urgentă a consumatorului român, nu jupuirea lui după cum au interes ”băieții deștepți” din curtea PSD-ului.

Sorin Ioan BUMB, Deputat PNL de Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 31.01.2019 at 15:50

    Asta inseamna…. Nici pana acum nu a insemnat nimic, deoarece toti banii din investii au fost luati si au mai dat ceva la mentenanta. Daca veniti voi la putere veti face acelasi lucru, ca bani ioc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax