Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Sorin Bumb: Senatul a votat. Contribuția proprietarilor pentru anveloparea blocurilor, între 2% și 5%

Publicat

Senatul a adoptat astăzi Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.179/2022 pentru modificarea și completarea OUG.18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, anunță senatorul de Alba Sorin Bumb, într-un comunicat.

”Prin această lege, contribuția proprietarilor la lucrările de anvelopare a blocurilor, executate cu fonduri europene, scade la maxim 5% din valoarea lucrărilor, ea putând fi de doar 2% acolo unde primăriile locale suportă din bugetul lor restul de 3%.

Având în vedere că alocarea totală de fonduri europene din cadrul programelor regionale 2021-2027 este de peste 600 de milioane de lei, apelurile de proiecte urmând a se desfășura în primul trimestru al acestui an, era nevoie de prevederi legislative clare, care să ajute accesarea acestor fonduri, crescând numărul de locuințe reabilitate termic și implicit calitatea vieții cetățenilor. Având în vedere și criza energetică pe care o traversăm, măsura este și mai urgentă, mai ales că cea mai ieftină energie rămâne, întotdeauna, cea pe care nu o consumi.

Astfel, prin această lege, se asigură diminuarea contribuției suplimentare pe care administrațiile locale și cetățenii trebuie să le plătească în cadrul acestor proiecte de reabilitare termică, 90% din bani urmând să vină din fondurile europene, 5% din alocări de la bugetul de stat și restul de 5% urmând să fie împărțit între administrațiile locale și asociațiile de proprietari, primăriile putând asigura maxim 3% din costurile totale” – Sorin Ioan Bumb, senator PNL de Alba.

Comunicat Sorin Ioan Bumb, senator PNL de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Contribuabilul

    miercuri, 15.02.2023 at 14:55

    Nu inteleg de ce locuintele comune sunt anvelopate cu fonduri publice in cuantum de cca 95% din costul lucrarii, isr cele individuale cu banii proprietarilor…poate pt ca proprietarii de locuinte individuale nu platesc impozite si taxe. Asta vreau sa-mi “esplice” dom’ senator!

  2. ab2000

    miercuri, 15.02.2023 at 15:50

    de cand statul investeste in locuinte private?
    de ce se face discriminare intre proprietar de apartament si proprietar de casa?
    daca se gandeste domnu senator la oameni, ce initiative a luat pentru proprietarii de case / locuinte individuale? in afara de faptul ca platesc taxe mai mari.

  3. Sanatorii

    miercuri, 15.02.2023 at 16:05

    Dacă nu poate sa va raspundă, ati putea si voi sa nu mai votați pe ,,muți” ?!!

  4. pilu

    miercuri, 15.02.2023 at 20:58

    Staţi aşa, că şi astea, atâtea câte sunt, se fac în anumite locuri. Măi habarniştilor aţi dat un OG de toată praştia, că atâta vă duce mintea.De ce s-a dat asta ? Pentru a estompa faza cu mărirea cu 7 000 de lei a cheltuielilor cabinetelor parlamentare, că doar acolo sunt angajaţi toate beizadelele, care se ruşinează să muncească. Şi mai e ceva, s-a mărit de la 14 000 la 17 500 banii pe care un parlamentar îi primeşte sub semnătură, să facă ce vrea muschii lui, fără nici o justificare. Nu sunt bani, jigodiilor ? Luptaţi pentru binele poporului, ai?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax