Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat al deputatului Radu Tuhuț: Trei obiective importante realizate de PSD, în 2022, în domeniul autostrăzilor

Publicat

”PSD și-a dovedit expertiza și performanța în gestionarea marilor proiecte de infrastructură rutieră.

Anul trecut, ministrul PSD al Transporturilor,  Sorin Grindeanu, a realizat trei obiective majore, extrem de importante pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi:

  • 1) A dat în lucru, pe toate segmentele sale, prima autostradă care traversează Carpații. Au fost semnate toate contractele pentru Autostrada Sibiu-Pitești (A1), inclusive cele două secțiuni care traversează zona de munte. Pe secțiunea Sibiu-Boița se circulă deja.
  • 2) A încheiat contracte de modernizare a infrastructurii rutiere care însumează cea mai mare valoare din ultimii 30 de ani. Dintre acestea, contractele cu cele mai mari valori sunt pentru construcția de autostrăzi. Astfel, în 2022, ministrul Sorin Grindeanu a semnat contracte în valoare de 23,8 miliarde de lei, de peste 4,5 ori mai mult față de 2021 (5,23 mld. lei) și mai mult decât valoarea totală a contractelor semnate în ultimii 5 ani (21,9 mld. lei 2017-2021)!
  • 3) A desemnat constructorii pe toate loturile finanțate din PNRR pentru prima autostradă din Moldova. În prezent, toate cele 13 loturi ale Autostrăzii A7, care vor beneficia de finanțare prin PNRR, au constructorii desemnați. Pe 4 loturi se lucrează în prezent.

Astfel, anul acesta, în România vor fi deschise cele mai multe lucrări pentru construcția de autostrăzi. Cea mai mare parte dintre acestea vor beneficia de finanțare din fonduri europene.

Această performanță a fost posibilă datorită modificărilor promovate de ministrul Sorin Grindeanu în legislația achizițiilor publice, prin care s-a redus semnificativ perioada pentru contestarea licitațiilor și au fost restrânse mai multe termene din procesul de atribuire a contractelor”.

Președinte PSD Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 05.01.2023 at 11:33

    Moşule, pe noi ne interesează ce se face şi când, nu iscălituri. Dar voi aşa sunteţi obişnuiţi, să raportaţi hârtii. Dacă nu bat, puneţi vina pe alţii, că aşa se obisnuieşte, alţi-s de vină. Şi când le-aţi semnat, noaptea ca hoţii ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax