Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Ziua Francofoniei, marcată la Sebeș printr-un proiect cultural-educativ

Publicat

În săptămâna 20-24 martie 2023, Sebeșul sărbătorește francofonia și valorile europene ale culturii franceze. Propune o abordare modernă, adaptată preferințelor elevilor, vis-a-vis de muzică, teatru, artă plastică, dans.

Se demonstrează astfel că limba franceză îşi recâştigă treptat statutul de limbă agreată în mediile culturale și artistice.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a avut bucuria de a organiza, alături de Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Școala Gimnazială Săsciori -Structura Loman, proiectul educativ ”Echos français dans notre ville”, conceput pentru a celebra Ziua Internațională a  Francofoniei.

Aflat la prima ediție, evenimentul a reunit un public variat.

Pe scenă au evoluat elevi de la mai multe instituții școlare: Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Școala Gimnazială Pianu de Sus, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Școala Gimnazială Săsciori – Structura Loman.

Elevii au fost coordonați de cadrele didactice: prof. educație plastică Diane Popa, prof. limba franceză Carmen Cernat, prof. educație muzicală Nicolae Dănuț Iosub, prof. Raul Ioan Marian, prof. limba franceză Daniela Usinevici, prof. Nadia-Flaviana Albescu, prof. Camelia Greculeac.

Proiectul a fost inițiat de profesoarele de limba franceză Cornelia Cosma și Magdalena Maria Berindei, bucurându-se de sprijinul municipalității Sebeș.

Expoziție de pictură și obiecte miniaturale

În foaierul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost organizată și o expoziție tematică de pictură și obiecte miniaturale realizate de elevi.

Lucrările elevilor și momentele artistice au fost evaluate de membrii juriului și premiate cu diplome acordate pentru fiecare secțiune. Centrul Cultural „Lucian Blaga” a oferit câștigătorilor premii constând în cărți cu traduceri ale poetului și filosofului Lucian Blaga în limba franceză.

Organizația Internațională a Francofoniei a fost înființată în anul 1970, fiind prima instituție de cooperare internațională din lumea francofonă. România se alătură statelor care sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei, eveniment marcat printr-o serie de manifestări culturale, artistice și științifice, având drept scop promovarea multiculturalității țării noastre și contribuția sa în reflectarea valorilor francofone.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax