Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Concedieri colective în Alba: Peste 200 de angajați ai Salprest și IBL Rom 2000, amenințați de șomaj în primele luni din 2013

Publicat

Începutul anului 2013 nu a adus o atenuare a crizei economice, ba dimpotrivă. Peste 200 de angajați ai unor firme din județul Alba ar putea intra în șomaj colectiv începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie sau din februarie, după ce angajatorii au trimis notificări pentru concedieri colective la forțele de muncă din județ. Este vorba despre firma IBL Rom 2000 din domeniul prelucrării lemnului și Salprest, cu domeniul de activitate în salubrizare.

Potrivit directorului AJOFM Alba, Corneliu Engi, în luna ianuarie, la sediul instituției au fost trimise două notificări pentru concediere colectivă formulate de firma de salubrizare Salprest, ce ar putea intra în vigoare din a doua jumătate a lunii ianuarie. Una dintre notificări vizează 96 de angajați ai firmei din Ocna Mureș, iar cea de-a doua îi privește pe 103 angajați ai firmei din Alba Iulia.

De asemenea, firma de prelucrare a lemnului I.B.L. Rom 2000 SRL din Alba Iulia a formulat o notificare de concediere colectivă pentru 15 angajați, din data de 11 februarie.

Aceste notificări reprezintă o intenție de concediere, cu titlu preventiv, comunicată Sindicatelor, AJOFM și ITM și are un termen de 15 zile în care reprezentanții salariaților ar putea găsi soluții pentru evitarea concedierii angajaților, iar, în final, disponibilizarea ar putea să nu se concretizeze, potrivit directorului AJOFM Alba.

În cazul în care vor fi concediați, acești oameni pot beneficia de consiliere și informare despre piața muncii, sau de indemnizații de șomaj de la AJOFM.

La nivel național, aproape 12.000 de persoane sunt cuprinse pe liste de concediere colectivă, majoritatea din domeniul construcțiilor, iar cauza principală a acestui fenomen ar fi plățile întârziate și sumele mari care trebuie recuperate de către antreprenori din facturile neachitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax