Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Certificatele de concedii medicale vor putea fi eliberate electronic. Act normativ aprobat de Guvern

Publicat

Certificatele de concediu medical vor putea fi eliberate curând și electronic. Este prevederea dintr-un proiect adoptat în această săptămână de Guvern. Medicii care le eliberează vor trebui să folosească o semnătură electronică, respectând o serie de reguli ce urmează să fie adoptate în perioada următoare.

Asigurații care vor să beneficieze de concediu medical și de indemnizația aferentă vor putea obține curând certificatul de concediu medical online, potrivit Proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005.

„Medicii prevăzuţi la alin. (1) (adică medicii curanți – n.red.), pot completa certificatele de concediu medical atât pe suport de hârtie, cât şi electronic şi le pot transmite pe suport hârtie sau prin m ijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorilor/persoanelor în drept, după caz”, potrivit actului normativ.

Așadar, hârtia de concediu medical va putea fi primită și pe mail de către pacient. Iar problema semnăturii de pe aceasta se va rezolva prin folosirea de către medici a semnăturii electronice, după cum scrie în proiectul adoptat de Executiv.

Totuși, chiar dacă aceste prevederi vor intra curând în vigoare, e posibil să mai dureze puțin timp până când să poată fi puse efectiv în practică. Iar asta deoarece modul de completare a acestor certificate de concediu electronice va trebui stabilit printr-un ordin de ministru, adică printr-un act normativ ce trebuie pregătit și adoptat în următoarea perioadă.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax