Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concediu 2023: destinațiile de vacanță cele mai căutate de către români, pentru vara acestui an

Publicat

Destinațiile de vacanță cele mai populare printre români pentru această vară sunt Italia, Spania și Grecia, potrivit unei analize publicate de o platformă online specializată în rezervările de bilete de avion.

Pe lista preferințelor se regăsesc și destinații precum Turcia, Franța și Portugalia.

Conform datelor eSky, pentru 2023, Italia rămâne pe primul loc în topul vacanţelor organizate pe cont propriu, cu 30% din totalul căutărilor pentru cele mai populare zece destinaţii.

Oraşele pe care românii le aleg pentru a-şi începe vacanţele sunt, în principal, Roma, Milano, Veneţia, Napoli, Bologna şi Catania, în Sicilia.

Ierarhia continuă cu Spania (locul 2) şi Grecia (locul 3). Ponderea acestor ţări în clasamentul celor mai populare zece destinaţii este de 26%, respectiv 17% în total căutări.

Barcelona, Madrid, Valencia, Alicante au fost oraşele care i-au interesat cel mai mult pe români în Spania.

Pe de altă parte, în Grecia, sunt preferate: Atena, Corfu, Zakynthos şi insula Heraklion.

De asemenea, locul 4 în clasamentul destinaţiilor de top pentru vacanţa din acest an este ocupat de Franţa, cu zboruri către Paris şi Nisa.

Urmează Turcia, cu Istanbul şi Antalya, ca principale oraşe preferate, iar Portugalia, Cipru, SUA, Emiratele Arabe Unite şi Egipt sunt cele cinci locuri care completează lista celor mai bune destinaţii de vacanţă pentru acest sezon estival.

Totodată, în majoritatea cazurilor, românii nu intenţionează să călătorească singuri, iar numărul mediu de pasageri către destinaţiile aflate pe lista celor mai populare locuri de vacanţă este de aproximativ 2,1 persoane.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionut

    marți, 06.06.2023 at 18:51

    Heraklion nu e insula e un oras in Creta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax