Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concediu de un an şi indemnizaţie lunară de 1.700 de lei pentru cei care adoptă copii mai mari de doi ani. Legea, promulgată de președintele Iohannis

Publicat

ziua adoptiei, alba iulia Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 8 aprilie, legea care prevede concediu de un an şi indemnizaţie lunară de 1.700 de lei pentru persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani, potrivit unui comunicat de presă emis de Preşedinţie.

Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii privind procedura adopţiei, care a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaţilor la jumătatea lunii martie.

Potrivit modificărilor aduse legii de parlamentari, persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani pot opta pentru un concediu de acomodare de un an şi o de indemnizaţie lunară de circa 1.700 de lei acordată pe parcursul celor 12 luni de concediu.

„Persoana care adopta un copil, la cerere, poate benefica de un concediu de acomodare de maxim un an care include şi o indemnizaţie lunară în cuantum de 3,4 ISR”, prevede proiectul de lege iniţiat de Guvernul României şi adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional.

Actul normativ face mai flexibilă procedura de evaluare a adoptatorilor şi susţine demersurilor de adopţie ale acestora, prin prelungirea valabilităţii atestatului de familie adoptatoare de la 1 an la 2 ani şi revizuirea dispoziţiilor referitoare la realizarea potrivirii copilului cu o familie adoptatoare. Totodată sunt reduse termenele în care instanţa de judecată trebuie să soluţioneze cauzele pe care le presupune finalizarea unei adopţii, prin reducerea termenului de apel la 5 zile de la 30 de zile cât este în prezent.

De asemenea, proiectul de lege reduce termenul în care un copil devine eligibil pentru adopţia internaţională de la 2 ani la 1 an.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax