Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concediu în Grecia 2024: MAE avertizează asupra riscului ridicat de incendii și a temperaturilor ridicate

Publicat

Concediu în Grecia 2024: MAE avertizează asupra riscului ridicat de incendii și a temperaturilor ridicate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în anumite zone ale Republicii Elene, potrivit Serviciului de Meteorologie, se vor înregistra în cursul zilei de miercuri temperaturi foarte ridicate.

În consecinţă, Ministerul grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunea Peloponez (Laconia), în Insula Kythira şi în Insula Creta (Chania), reiese dintr-un comunicat transmis de MAE.

Concediu în Grecia 2024: Avertizări

„Serviciul elen de Meteorologie avertizează că masele de aer instabile vor provoca înrăutăţirea vremii, în principal în centrul şi nordul Greciei, în intervalul 3-4 iulie 2024, producând ploi abundente şi furtuni care vor fi însoţite de fulgere şi grindină.

Astfel, sunt prognozate cantităţi mari de precipitaţii, în data de 3 iulie 2024, în Macedonia de Est, Tracia, Macedonia Centrală şi în plus, în data de 4 iulie 2024, în Tesalia, Insulele Sporade, Insula Evia, estul Greciei Centrale şi sud-estul provinciei Peloponez”, se mai arată în comunicatul MAE.

Autorităţile atrag atenţia că în intervalul menţionat circulaţia pe drumurile publice poate fi restricţionată. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să verifice starea drumurilor pe site-ul oficial al Poliţiei elene: www.astynomia.gr.

MAE le recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de internet a Ministerului grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice, care conţine informaţii oficiale despre incendiile de vegetaţie, un ghid de autoprotecţie împotriva incendiilor, precum şi hărţi zilnice de prognoză a incendiilor.

În caz de incendiu, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat Serviciul de Pompieri la numărul 199.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate