Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concediu medical 2018: Certificatele pot fi obţinute şi electronic, pe mail, de către pacienţi

Publicat

laptop calculator

Certificatele de concediu medical pot fi eliberate şi online. Astfel pacienţii pot obţine documentul direct pe mail.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului ce prevede această posibilitate a fost publicată în Monitorul Oficial din decembrie 2017, fiind în vigoare. Condiţia este însă că documentul (certificatul de concediu medical) poate fi transmis doar de către medicii curanţi.

Asigurații care vor să beneficieze de concediu medical și de indemnizația aferentă pot obține curând certificatul de concediu medical online, potrivit OUG ce modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.158/2005.

„Medicii prevăzuţi la alin. (1) (medicii curanți – n.r.), pot completa certificatele de concediu medical atât pe suport de hârtie, cât şi electronic şi le pot transmite pe suport hârtie sau prin m ijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorilor/persoanelor în drept, după caz”, potrivit actului normativ.

Așadar, hârtia de concediu medical va putea fi primită și pe mail de către pacient. Iar problema semnăturii de pe aceasta se va rezolva prin folosirea de către medici a semnăturii electronice, după cum scrie în proiectul adoptat de Executiv.

Însă modul de completare a acestor certificate de concediu electronice trebuie stabilit printr-un ordin de ministru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax